Στη Βόρεια Κορέα βρίσκεται το μεγαλύτερο εγκαταλελειμμένο κτίριο του κόσμου!

151
Washington Post: Στη Βόρεια Κορέα αμερικανοί αξιωματούχοι

Το ξενοδοχείο Ριογιόνγκ (Ryugyong Hotel), ή «ξενοδοχείο της μοίρας», βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, την Πιονγκγιάνγκ. Είναι σε σχήμα πυραμίδας, με 105 ορόφους, 330 μέτρα ύψος και πάνω από 3.000 δωμάτια!

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1987, με στόχο να ολοκληρωθεί δύο χρόνια αργότερα, αλλά σταμάτησε το 1992 καθώς η Βόρεια Κορέα εισήλθε σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Μέχρι τότε το ξενοδοχείο, ήταν σχεδόν έτοιμο εξωτερικά, αλλά είχε σημαντικές ελλείψεις στο εσωτερικό του.

Χτίσθηκε για να γίνει το ψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο, αλλά κατάληξε να είναι το ψηλότερο εγκαταλελειμμένο κτίριο του κόσμου!

Το 2008, μια αιγυπτιακή εταιρεία θέλησε να αναλάβει την ολοκλήρωση του, και η πρώτη κίνηση ήταν να προσθέσει εξωτερικό γυαλί, ώστε να δοθεί μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Στόχος ήταν να γίνουν τα εγκαίνια το 2012, στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του «Αιώνιου Προέδρου», Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Όμως, πληροφορίες αναφέρουν πως οι ελλείψεις ήταν μεγάλες, αφού δεν υπήρχαν ούτε  υδραυλικές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Το συνολικό κόστος για την ολοκλήρωση του Ryugyong, υπολογιζόταν γύρω στα δύο δισεκατομμύρια δολάρια! Το 2013 έγινε μια προσπάθεια να ανοίξει, άλλα έμεινε στη μέση και η εταιρεία αποχώρησε, αφήνοντας το κτίριο κλειστό και ημιτελές.

Διαβάστε επίσης:  Κορωνοϊός: 38 θάνατοι στην Ελλάδα – 95 νέα κρούσματα και 1156 συνολικά

Βόρεια Κορέα, εγκαταλειμμένο, κτίριο, Κόσμος,

Η κατασκευή του μεγαλύτερου ξενοδοχείου του κόσμου, ήταν ένα σχέδιο της ηγεσίας της Βόρειας Κορέας, να προσελκύσει επενδυτές. Οι πρώτες εκτιμήσεις ήταν πως θα έμπαιναν στη χώρα 230 εκατομμύρια δολάρια.

Το κόστος του εκτιμάται πως έφτασε τα 750 εκατομμύρια δολάρια, που ισοδυναμούσαν με το 2% του ΑΕΠ της Β. Κορέας. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, «κάτι πήγε στραβά» και το ξενοδοχείο δεν έγινε.

Άλλοι λένε πως ο λόγος ήταν πως η χώρα ξέμεινε από χρήματα μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, που την υποστήριζε. Πάντως, το μυστήριο εξακολουθεί να υπάρχει και κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά αυτό το ξενοδοχείο φάντασμα, θα ολοκληρωθεί πότε…

hotel2

hotel3

hotel5

hotel4

hotel6

hote8

Πηγή: snoopit24.com