Στη Βουλή η δικογραφία της Νovartis

14
Υπόθεση Novartis: Οι εισαγγελείς καλούν Σαμαρά, Αβραμόπουλο και Βενιζέλο να συνδράμουν την έρευνα για τη σκευωρία

Σφραγισμένος μέχρι αύριο ο φάκελος με τις καταθέσεις Σαμαρά, Βενιζέλου, Αγγελικής

Σε συνεχή, καθημερινή, πολιτικοδικαστική εξέλιξη είναι και πάλι η υπόθεση της Novartis, ενώ ήδη έχει διαβιβαστεί η δικογραφία στην Βουλή και παραμένει σφραγισμένη έως αύριο που είναι η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ολομέλειας του κοινοβουλίου, ενώ σήμερα αναμένεται να προσέλθει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Την ίδια στιγμή το Πρώτο Θέμα αποκάλυψε ότι οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίοι εκβιαζόντουσαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να «δώσουν» πολιτικά πρόσωπα της τότε αντιπολίτευσης, δινόντουσαν σε γιάφκες κοντά στην Αμερικάνική Πρεσβεία των Αθηνών.

Αναλυτικότερα, ήδη διαβιβάστηκε στην Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, η δικογραφία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας. Η αναγγελία της διαβίβασης του φακέλου θα γίνει αύριο Τετάρτη στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ολομέλειας, ενώ έως τότε η δικογραφία θα μείνει σφραγισμένη στο αρμόδιο γραφείο της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία περιλαμβάνει τις καταθέσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή. Αργότερα, πιθανά να υπάρξει η διαβίβαση στην Βουλή και συμπληρωματικών στοιχείων με καταθέσεις και άλλων εμπλεκόμενων προσώπων.

Διαβάστε επίσης:  Εντός του μήνα το νέο Εξοικονομώ κατοίκον: Επιδότηση ακόμα για «έξυπνες» συσκευές