Στη Βουλή την Παρασκευή η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου – Τι ακυρώνει η ρύθμιση

18
Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις

Την Παρασκευή αναμένεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να κατατεθεί στη Βουλή ρύθμιση για την άρση της μείωσης του αφορολόγητου από την 1/1/2020.

Η κατάργηση της μείωσης στο αφορολόγητο φέρνει και την κατάργηση των αντίμετρων που έχει ψηφίσει η Βουλή για το 2020 και τα οποία προέβλεπαν την μείωση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος στο 20% από 22%, την απαλλαγή από ειδική εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ και την μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η ακύρωση των αντιμέτρων έρχεται ως αντιστάθμισμα του κόστους από την μη μείωση του αφορολόγητου.

«Το πλεόνασμα, παρά τα μέτρα που ψηφίσαμε, θα είναι πάλι μεγαλύτερο και άρα δίνει δημοσιονομικό χώρο για να εφαρμοστεί η μη περικοπή του αφορολογήτου», τόνισε στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας.

Διαβάστε επίσης:  Τσίπρας: Μαθήματα ήθους και εντιμότητας δεν δεχόμαστε

Μιλώντας το πρωί στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την δέσμευση του κόμματος του ότι δεν θα εφαρμοστεί η μείωση του αφορολόγητου και τόνισε ότι «δεν πρόκειται οι Έλληνες πολίτες να πληρώσουν τα σπασμένα της απερχόμενης κυβέρνησης».

«Αυτό που γίνεται την τελευταία εβδομάδα στη Βουλή είναι απολύτως πρωτοφανές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «όργιο τακτοποιήσεων», ενώ ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν θα συμμετέχει στις εργασίες αυτή την εβδομάδα.