Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
16.2 C
Athens

Στην Αθήνα το μοντέλο που αθωώθηκε πανηγυρικά στο Χονγκ Κονγκ για την υπόθεση με την κοκαΐνη

Στην Αθήνα προσγειώθηκε στις 10:30 το πρωί το 21χρονο μοντέλο, που κατηγορήθηκε στο Χονγκ Κονγκ για την υπόθεση με την κοκαΐνη και αθωώθηκε πανηγυρικά.

Μαζί της επέστρεψαν και οι γονείς της, που είχαν μεταβεί στο Χονγκ Κονγκ για τη δίκη της, αλλά και ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου.

Η 21χρονη, Ειρήνη Μελισσαροπούλου που κινδύνευε με κάθειρξη έως και 26 χρόνια, κρίθηκε ομόφωνα αθώα από το δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ στις 13 Μαρτίου και αφού ήταν στις φυλακή 16 μήνες.

Στην απολογία της πριν από λίγες ημέρες η νεαρή Ελληνίδα είχε αρνηθεί τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως δεν είχε ιδέα για την ύπαρξη των ναρκωτικών που εντόπισαν οι αρχές του Χόνγκ Κονγκ στο σάκο της.

Το ενδεχόμενο αθώωσή της πάντως είχε χαρακτηριστεί «έκπληξη» από τον κ. Κεχαγιόγλου.

Η απολογία

Η απολογία της 21χρονης την περασμένη Δευτέρα διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες και κατά τη διάρκειά της η νεαρή κοπέλα αναφέρθηκε στη ζωή της στη Μυτιλήνη και περιέγραψε τις δουλειές που έκανε εκεί. Όπως είπε, είχε εργαστεί σε βενζινάδικο, σε κατάστημα ρούχων και σε καφέ, ενώ ανέφερε ότι ως κόρη αστυνομικού είχε βρεθεί πολλές φορές στο αεροδρόμιο μαζί με τον πατέρα της, γνώριζε για τον έλεγχο μέσω των ακτίνων «χ» και πως εξ αυτού του λόγου, δεν θα ήταν δυνατόν, η ίδια να επιχειρήσει να μεταφέρει ναρκωτικά μέσω του αεροδρομίου στο Χονγκ Κονγκ.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της απολογίας της η 21χρονη αναφέρθηκε στη στενή φιλική σχέση που διατηρούσε με έναν άνδρα Ρουμανικής καταγωγής, ονόματι Πέτρο, ο οποίος όπως ανέφερε ήταν εκείνος που της πρότεινε να πάνε πρώτα στην Αντίς Αμπέμπα και έπειτα στο Χονγκ Κονγκ με προοπτική για την ίδια να κάνει καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ.

Όπως υποστήριξε η νεαρή κοπέλα, ο Πέτρος της είχε εκδώσει τα εισιτήρια και της είχε προετοιμάσει το ταξίδι. «Του είχα απολυτή εμπιστοσύνη, δεν είχα λόγο να υποψιαστώ κάτι» είπε στην απολογία της η 21χρονη.

Σε ό,τι αφορά στο σακ – βουαγιάζ που είχε στη κατοχή της και μέσα στο οποίο εντοπίστηκε η ποσότητα ναρκωτικών, η ίδια ανέφερε πως ο στενός της φίλος της έδωσε ένα σάκο για να βάλει τα ρούχα της. Ο σάκος, αυτός όπως είπε, ήταν ιδιαίτερα ελαφρύς όταν τον έπιασε στα χέρια της και ως εκ τούτου δεν είχε κανένα λόγο να υποψιαστεί οτιδήποτε.

Μάλιστα, προς ενίσχυση του ισχυρισμού της η νεαρή κοπέλα ανέφερε πως δέχθηκε τρεις ελέγχους στις αποσκευές της και στον τρίτο μόνο βρέθηκαν τα ναρκωτικά. «Αν γνώριζα ότι ο σάκος περιείχε ναρκωτικά γιατί να μην τον πετάξω;» διερωτήθηκε στο δικαστήριο.

Περιγράφοντας εκείνες τις στιγμές όπου οι αρχές του Χονγκ Κονγκ την εντόπισαν με τα ναρκωτικά, η 21χρονη περιέγραψε τα συναισθήματα που την κατέκλυσαν και το σοκ που υπέστη.

Στην ουσία, κατά τη διάρκεια της απολογίας της, η 21χρονη ανέφερε πως είναι θύμα του άλλοτε στενού της φίλου, ο οποίος όπως τόνισε ενώ εκείνη υφίσταται όσα υφίσταται εκείνος βρίσκεται στην Ελλάδα και συνεχίζει τη ζωή του χωρίς κανένα πρόβλημα. Μάλιστα όπως ανέφερε ο φίλος της, μετά τη σύλληψή της εξαφανίστηκε.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ντροπή! Κατέβασαν 15χρονο από το ΚΤΕΛ επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για το εισιτήριο

Πυροβολισμοί σε εστιατόριο εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού – Ένας 35χρονος τραυματίστηκε

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό προ ολίγου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών, ενώ τραυματίστηκε...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ποιο είναι το μικρό χωριουδάκι της πρωτεύουσας που έκαναν τις διακοπές τους οι παλιοί Αθηναίοι

Στις μέρες μας ψάχνουμε εκτός Αθηνών για μέρη να πάμε διακοπές, κάποτε όμως οι...

Σήμερα μαχητικά θα πετάξουν πάνω από την Αθήνα

Μαχητικά αεροσκάφη αναμένεται να πετάξουν αύριο, Παρασκευή 15 Μαρτίου, στον ουρανό της Αθήνας. Σύμφωνα με...

Στο τέλος Απριλίου θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης τα ηλεκτρικά λεωφορεία

“Με μεθοδικότητα και συνέπεια υλοποιούμε, εντός χρονοδιαγραμμάτων, κάθε στόχο που έχουμε θέσει για την...

12ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Νικητές Σταμούλης και Μαρινάκου – Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ο Νίκος Σταμούλης του ΓΑΣ Αγρινίου τερμάτισε πρώτος με χρόνο 01:05:47 στον 12ο Ημιμαραθώνιο...