Παρασκευή, 7 Μάι, 2021
18.8 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 7 Μαΐου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1824...Η περίφημη 9η Συμφωνία του Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη.

Στις 10 Μαρτίου 2020 ανακοινώνει ο Βαρουφάκης σε Ελλάδα και εξωτερικό τις ηχογραφήσεις των Eurogroup

Στις 10 Μαρτίου 2020 στην Ελλάδα και στο εξωτερικό θα δημοσιοποιήσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, τις ηχογραφημένες συνομιλίες των Eurogroup που συμμετείχε το 2015, πλην των τριών πρώτων, καθώς έως τότε δεν ηχογραφούσε τις συνομιλίες.

Μέρος των κειμένων αυτών έχουν δοθεί σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το γερμανικό Spiegel. Κατά τον Βαρουφάκη θα αποκαλυφθούν όχι μόνο οι διχογνωμίες μεταξύ των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στο ζήτημα της Ελλάδας, αλλά και οι αυτοαναιρέσεις συμφωνιών που υπήρχαν εκείνη την περίοδο από αρκετούς υπουργούς και στελέχη του Eurogroup.

Κατά τον ίδιο, όλοι οι υπουργοί οικονομικών ηχογραφούσαν τις συνομιλίες στα Eurogroup, αλλά ο ίδιος αποφάσισε να τα δημοσιοποιήσει καθώς ορισμένοι εξακολουθούν να παραπλανούν τον ελληνικό λαό για τους χειρισμούς εκείνης της περιόδου.

Η πρόταση Βαρουφάκη για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών

Ο Βαρουφάκης και το ΜέΡΑ25 έχει παρουσιάσει το δικό τους σχέδιο για την αντιμετώπιση του μεγάλου όγκου των προβληματικών δανείων των ελληνικών τραπεζών.
Ειδικότερα, έχουν προτείνει τη δημιουργία μιας δημόσιας εταιρείας ιδιωτικού χρέους στην οποία μπορεί να αποταθούν οι δανειολήπτες και να διαπραγματευτούν το δάνειο τους.

Η πρόταση Βαρουφάκη αξιοποιεί και το σχέδιο «Ηρακλής» και δεν υποχρεώνει τις τράπεζες να υποστούν νέες κεφαλαιακές ζημίες.

Ο Βαρουφάκης είπε ότι το πλαίσιο λύσης που προτείνει το κόμμα του βασίζεται στο πάγωμα των πλειστηριασμών και τη δημιουργία ενός δημόσιου φορέα στον οποίο θα μεταφερθούν όλα τα κόκκινα δάνεια, ο οποίος στα συνέχεια θα τα διαχειριστεί, έτσι ώστε να απαλλαγούν οι τράπεζες από το πρόβλημα στους ισολογισμούς αλλά να διαφυλαχθεί και το κοινωνικό συμφέρον.

Όπως ανακοινώθηκε, το ΜέΡΑ25 θα προχωρήσει σε διάλογο με τους κοινωνικούς και επιχειρηματικούς φορείς, αλλά και με όλα τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να συζητηθεί το πλαίσιο που προτείνει το ΜέΡΑ25 και να διαμορφωθεί μια κοινή πρόταση και διοργανώνει ημερίδα για το θέμα, στις 24 Φεβρουαρίου όπου θα συζητηθούν τα συμπεράσματα του διαλόγου.

Στη Βουλή το στικάκι με τις ηχογραφήσεις από τις συνεδριάσεις του Eurogroup

Υπενθυμίζεται εδώ ότι στις 14 Φεβρουαρίου ο Βαρουφάκης κατέθεσε στη Βουλή το στικάκι με τις ηχογραφήσεις από τις συνεδριάσεις του Eurogroup.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας επέστρεψε την επιστολή ως απαράδεκτη, τονίζοντας ότι δεν θα κάνει τον αχθοφόρο του κ. Βαρουφάκη. Ο επικεφαλής του Μέρα25 δεσμεύτηκε να δημοσιεύσει τις ηχογραφήσεις του Eurogroup μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Όπως δήλωσε πρόκειται για κρυφές μαγνητοφωνήσεις και θα πρέπει ο ίδιος να αναλάβει την ευθύνη για να τις δώσει στα πολιτικά κόμματα και δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί η Βουλή. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε σωστή την απόφαση του κ. Τασούλα.

«Πριν φύγει ο κ. Βαρουφάκης για την κηδεία του καλύτερου φίλου του, όπως είπε, άφησε ένα φάκελο ως “εμπιστευτικό”, λέγοντας ότι περιέχει τις κρυφές μαγνηφωνήσεις του Eurogroup. Του επιστρέφω την επιστολή ως απαράδεκτη», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής.
«Ήθελα να πω ότι όταν κάποιος αισθάνεται πως πρέπει να αναλάβει μια πρωτοβουλία, να ανακοινώνει κρυφές μαγνητοφωνήσεις που κάνει, πρέπει αυτή την πρωτοβουλία να την υλοποιεί με δική του ευθύνη.
Δεν αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου, ούτε τη Βουλή, ως αχθοφόρο ή βαστάζο των ευθυνών του κ. Βαρουφάκη, εν προκειμένω.
Συνεπώς καλώ αμέσως έναν κλητήρα και επιστρέφω ως απαράδεκτη την επιστολή του κ. Βαρουφάκη.

Η Βουλή δεν πρόκειται να μετατραπεί σε αχθοφόρο της όποιας ευθύνης θέλει ο ίδιος να αναλάβει με την αποκάλυψη τέτοιων κρυφών μαγνητοφωνήσεων», τόνισε ο κ. Τασούλας.

O Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη δευτερολογία ανέφερε ότι κατέθεσε ένα στικάκι στα πρακτικά της Βουλής, το οποίο όπως υποστήριξε, περιέχει τις επίμαχες ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup του 2015.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέγνωσε μάλιστα απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία οι ηχογραφήσεις είναι νόμιμες καθώς δεν ανάγονται στη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, αλλά έγιναν στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 είπε ότι κάθε φορά που εγείρεται ακούγονται ψεύδη και πρόσθεσε ότι με την σημερινή κίνησή του να καταθέσει τις ηχογραφημένες συνομιλίες «θα σας στερήσουμε το δικαίωμα να ψευδολογείτε» για το έγινε στο Eurogroup που ήθελε να εξευτελίσει την Ελλάδα.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

"Περί πολιτικής και κομματικής ατζέντας ο λόγος…"

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της παγκόσμιας χρήσης των πατεντών των...

Κυβερνητικές πηγές καταλογίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «προσπαθεί ξανά να καλλιεργήσει εντυπώσεις, αναζητώντας θετική δημοσιότητα» και του θυμίζουν -όπως λένε- ότι «η πρόταση για τη...
Κικίλιας: Βελτίωση των δεικτών από την άλλη εβδομάδα

Κικίλιας: Έως το τέλος Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για...

Ανοίγει έως το τέλος Μαΐου η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια και για τις νεότερες ηλικιακές ομάδες που τώρα λαμβάνουν αποκλειστικά το σκεύασμα της...
Κικίλιας: Λίγη υπομονή ακόμα - Κοτανίδου: Αναζητούμε χαραμάδα για την άρση μέτρων

Κικίλιας: Αύξηση κρουσμάτων στις ηλικίες 30-44 ετών

«Παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικίες 30-34 και 40-44, δηλαδή στις ενεργές ομάδες του πληθυσμού», ανέφερε στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο Βασίλης...
Κούβελας: "Επιδοτούμενα rapid test σε όλα τα ξενοδοχεία"

Κούβελας: Τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σύνορα θα μας προφυλάξουν από τουρίστες των Βαλκανίων που...

«Να τηρούμε τα μέτρα για να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να κάνουμε ακόμη ένα βήμα μπροστά και σε συνδυασμό με τον καλό καιρό και το εμβολιαστικό πρόγραμμα να...

Το πρώτο ανανεωμένο «Γεράκι» του Πολεμικού Ναυτικού αποκαλύπτεται (φωτό)

Το πρώτο από τα συνολικά 11 «γεράκια», Sikorsky Aegean Hawks MH -S70 του Πολεμικού Ναυτικού ετοιμάζεται να αποκαλυφθεί στις 6 Μαΐου, σε ειδική εκδήλωση...
Μητσοτάκης: Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης η συνέχιση της ελάφρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Η μεγάλη μάχη για την ανοσία – Σχέδιο 6 εβδομάδων για ένα ασφαλές καλοκαίρι

Μάχη με ορίζοντα έξι εβδομάδων, ώστε να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας απέναντι στον κορωνοϊό έως το τέλος Ιουνίου, ξεκινά η κυβέρνηση. Πέρα από τους...

Ο εντυπωσιακός «ΗΝΙΟΧΟΣ» και η επιβεβαίωση της αεροπορικής ισχύος της Ελλάδας(βίντεο)

Ο ενθουσιασμός των ξένων πιλότων μπροστά στην κάμερες, τα διθυραμβικά σχόλια όσων την παρακολούθησαν και το έντονο ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ έδειξαν ότι η...

Βρείτε μας

7,792ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ανχελ Γκουρία: “Η Ελλάδα εξελίσσεται σε έναν ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις”

Σημαντικές απαντήσεις στα επείγοντα ερωτήματα της πανδημίας δίνει ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ (Οργανισμός...

«Τα τουρκικά όπλα τρομοκρατούν την Ελλάδα»

Το εξοπλισμένο Drone «Aksungur» παράγεται από την τουρκική αεροδιαστημική βιομηχανία, είναι αυτό που ανησυχεί...

Τα έθιμα του Πάσχα εν καιρώ κορωνοϊού

Άλλες χρονιές τέτοιες ημέρες οι Ορθόδοξοι στην Ελλάδα ετοιμάζονταν να προσκυνήσουν τα Πάθη του...

Κορωνοϊός: Πάνω από 10.000 οι νεκροί στην Ελλάδα

Δραματικές είναι οι συνέπειες του τρίτου κύματος του κορωνοϊού στη χώρα μας. Η μαύρη...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή