Στις δικογραφείες του Ζαφειρόπουλου αναζητεί τη «λύση» η ΕΛ.ΑΣ

31
Δίκη Ζαφειρόπουλου: Αποκαλυπτικές καταθέσεις για τον Αρ. Φλώρο και την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου

Τους δράστες της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου το απόγευμα της Πέμπτης στο γραφείο του στα Εξάρχεια αναζητά η Ελληνική Αστυνομία, με τις έρευνες να επικεντρώνονται μεν στους δύο δράστες, αλλά να διευρύνονται και στον «εγκέφαλο» της υπόθεσης, αυτόν δηλαδή που έδωσε την εντολή για τον εκφοβισμό ή τη δολοφονία του ποινικολόγου.

Σύμφωνα με στελέχη της Ασφάλειας, οι σημειώσεις που κράτησε ο άτυχος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος από τη σύντομη συνομιλία του με τους δράστες, η περιγραφή τους από τον 32χρονο άμεσο συνεργάτη του που βρισκόταν στο γραφείο εκείνη την ώρα, έχουν βοηθήσει σημαντικά στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ αναμένεται και η ανάλυση των κλήσεων που δέχθηκε ο δικηγόρος στο κινητό του.

Μάλιστα, όπως σημειώνουν δεν αποκλείεται εντός των επόμενων 24ωρων να υπάρξουν και συλλήψεις για την δολοφονία του 52χρονου ποινικολόγου.

Η υπόθεση Energa

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δράστες για να καταφέρουν να κλείσουν ραντεβού με τον γνωστό ποινικολόγο, χρησιμοποίησαν το όνομα εμπλεκόμενου στην υπόθεση της Energa.

Για την ίδια υπόθεση έκαναν αναφορά και εντός του γραφείου του ποινικολόγου, όπως αποτυπώθηκε και στις σημειώσεις του θύματος, ζητώντας μάλιστα να δουν τη δικογραφία. Εκείνη τη στιγμή ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τους απάντησε πως η δικογραφία καλύπτει μια ολόκληρη ντουλάπα και πως ήταν αδύνατο να μεταφερθεί στο χώρο των συσκέψεων που γινόταν το ραντεβού τους.

Διαβάστε επίσης:  Λαμία: Αυτοκίνητο παρέσυρε μαθήτρια έξω από σχολείο

Ωστόσο, οι Αρχές από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες είχε επιφανειακή γνώση της υπόθεσης, χωρίς να αναφέρουν λεπτομέρειες.

Το όπλο και τα αποτυπώματα

Με αγωνία αναμένουν οι αστυνομικοί και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης που θα δείξει αν το όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες ήταν «καθαρό» ή είχε χρησιμοποιηθεί και σε κάποια άλλη ενέργεια.

Εντός των επόμενων ημερών θα έχει ολοκληρωθεί και η ανάλυση των αποτυπωμάτων και του δείγματος DNA που πήραν οι αστυνομικοί από το χώρο του γραφείου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Αναζητούν τον εντολέα των δραστών

Πλέον, οι Αρχές δεν ερευνούν μόνο για τον εντοπισμό των δύο δραστών, αλλά προσπαθούν να συνδέσουν τα στοιχεία της υπόθεσης προκειμένου να εντοπίσουν τον «εγκέφαλό» της, τον άνθρωπο δηλαδή που έστειλε στην οδό Ασκληπιού τους δύο δράστες.

Σε αυτό αναμένεται να τους βοηθήσει και η ανάλυση των κλήσεων που έγιναν από το σημείο της δολοφονίας το απόγευμα της Πέμπτης, μέσω των κεραιών των δικτύων από την περιοχή της Νεάπολης Εξαρχείων.

Τέλος, με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές, πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι στα σύνορα και στα αεροδρόμια, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχουν βγει εκτός Ελλάδας οι δύο δράστες.