Στο έλεος της κακοκαιρίας η Λέσβος (βίντεο)

91
Λέσβος, Έλεος, κακοκαιρίας,

Το λεκανοπέδιο της Καλλονής στο έλεος τις κακοκαιρίας: Υπερχείλισε και ο ποταμός Τσικνιας – Πλημμύρισε και η Σκάλα Καλλονής.

Οι αρχές παρακαλούν τους πολίτες να μην κυκλοφορούν άσκοπα με τα αυτοκίνητα τους αυτή την ώρα. Μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες νερού και κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη, μεταφέροντας το σε οικίες και μαγαζιά!

Σπίτια και επιχειρήσεις πλημυρίζουν, αυτοκίνητα παρασύρονται εδώ και λίγη ώρα στην Καλλονή από τα ορμητικά νερά του ποταμού ΑΧΕΡΩΝΑ που υπερχείλισε νωρίς το βράδυ.

Μετά από επικοινωνία μας με τον αντιδήμαρχο Καλλονής μας ενημέρωσε πως ΟΛΑ τα σχολεία στην Καλλονή αύριο(29/11) θα παραμείνουν κλειστά για λόγους ασφαλείας!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας πολλές επιχείρησες και κατοικίες βρίσκονται στο έλεος των ορμητικών νερών με τις αρμόδιες αρχές να δίνουν μάχη με τις λάσπες και τα ορμητικά νερά..

Στην Καλλονή βρίσκονται κλιμάκια του δήμου και της περιφέρειας αλλα και δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας όπου προσπαθούν να αντλήσουν τα νερά από σπίτια και επιχειρήσεις που βρίσκονται δίπλα στον ποταμό. Το νερό συνεχίζει την επέλαση του σε όλο το μήκος της πλατείας! Τα νερά αυξάνουν ολο και περισσότερο ενώ έχουν αποκλειστεί αυτοκίνητα στην περιοχή Μαλαθρα.! Πολύ βροχή αυτή την ώρα και στα χωριά. Εκατοντάδες λίτρα νερού αναμένονται απο τα γύρω χωριά στην Καλλονή κάνοντας την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη τις επόμενες ώρες! Το νερό έχει ύψος μισό μέτρο στην πλατεία της Καλλονής.  Ενώνουν τα ποτάμια νερού!

Διαβάστε επίσης:  Γιαννιτσά: Αναστολή λειτουργίας εταιρείας κονσερβοποιίας

Πάνω απο 1,5 μέτρο το νερό σε πολλά σημεία! Πανικός σε σπίτια και καταστήματα ενώ η βροχή πέφτει αμείωτη! Μεγάλη η βραδιά απόψε!

Καταστηματάρχες “οχυρώνονται” να σώσουν ότι σώζεται!

Τεράστια η ποσότητα νερού στο Κέντρο Υγείας Καλλονής, φτάνει πάνω από το 1 μέτρο!

Ο δήμος Λέσβου τις προηγούμενες ημέρες φρόντισε να καθαρίσει τον ποταμό ΑΧΕΡΩΝ αλλά αυτό απ ότι φαίνεται δεν ήταν αρκετό, καθώς οι τεράστιες ποσότητες νερού που πέφτουν στην Καλλονή έκαναν τον ποταμό να ξεχειλίσει και να έχουν εισβάλλει είδη τα νερά στις πρώτες κατοικίες και επιχειρήσεις.

Η Καλλονή για ακόμα μια φορά θα μείνει άυπνη μετρώντας αύριο το πρωί τις πληγές της για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια…

Μετά τον ποταμό ΑΧΕΡΩΝΑ και τις καταστροφές στην Καλλονή έσπασε και ο ποταμός Τσικνιάς δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην Σκάλα Καλλονής.

Ο ποταμός Τσικνιάς έσπασε μεταφέροντας τεράστιες ποσότητες νερού στο χωριό και σε χωράφια. Ξύλα και κορμοί δέντρων επιπλέουν στους δρόμους του χωριού! Το νερό φτάνει μέχρι και το 1 μέτρο σε πολλά σημεία!

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν πολλά πλημμυρισμένα σπίτια αλλά και πολλές αυλές σπιτιών.

Πηγή: lesvospost.com