Στο μικροσκόπιο τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της τουρκικής αστυνομίας «ξεψαχνίζουν» φωτογραφίες και βίντεο

38
Νέα πρόκληση του τουρκικού ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα θυμάται το διεθνές δίκαιο όποτε τη συμφέρει

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της τουρκικής αστυνομίας στην Άγκυρα εστάλησαν τα κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο Ελλήνων αξιωματικών που συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές στον Έβρο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Milliyet, οι συσκευές των κινητών τηλεφώνων θα εξεταστούν εξονυχιστικά, καθώς τα στοιχεία που θα προκύψουν από την ψηφιακή έρευνα ενδέχεται να καθορίσουν την εξέλιξη της υπόθεσης, επιφέροντας αλλαγές ακόμη και στο κατηγορητήριο.

Όπως αναφέρει η Milliyet, ο εισαγγελέας Αδριανούπολης ήταν εκείνος που έδωσε εντολή να αποσταλούν τα τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Άγκυρα και αυτό συνέβη τελικά σήμερα.

Στο μικροσκόπιο τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το βάρος της έρευνας πέφτει στις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν τραβήξει ο ανθυπολοχαγός και ο λοχίας. Όπως επισημαίνεται, οι ειδικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων της τουρκικής χωροφυλακής θα μπορέσουν να διαπιστώσουν εάν έχουν σβηστεί από τα τηλέφωνα κάποια ψηφιακά δεδομένα που ενδεχομένως να βοηθήσουν στην εξέλιξη της έρευνας.

Διαβάστε επίσης:  Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;