Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
21.2 C
Athens

Στο πάρα πέντε της διάλυσης η Ένωση Κεντρώων

Την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την Ένωση Κεντρώων ανακοίνωσε πριν από λίγο ο βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Αριστείδης Φωκάς.

Μιλώντας στην Βεργίνα Τηλεόραση ο κ. Φωκάς δήλωσε ότι δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων λόγω ασυνεννοησίας με την ηγεσία του κόμματός.

Πλέον με την αποχώρηση του κ. Φωκά το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη μένει με 5 βουλευτές που είναι και το όριο για να βρίσκεται στη Βουλή. Ωστόσο με την αποχώρηση του Γιάννη Σαρίδη από την Ένωση Κεντρώων να θεωρείται απλώς θέμα χρόνου, το σενάριο της διάλυσης του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη είναι κοντά στο να γίνει πραγματικότητα.

Υπενθυμίζεται πως με 4 βουλευτές δεν μπορεί να θεωρείται κόμμα στη Βουλή.

Αν τελικά μείνουν μόλις τέσσερις βουλευτές και το κόμμα διαλυθεί, θα είναι πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση που ένα κόμμα διαλύεται από τις αποχωρήσεις βουλευτών του.

Λεβέντης: Υπάρχει σχέδιο αποστασίας

Σχέδιο αποστασίας εξυφαίνεται σε βάρος της Ένωσης Κεντρώων, κατήγγειλε ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με αφορμή τη δήλωση του Αριστείδη Φωκά ότι πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθεί.

«Σχέδιο ανωμαλίας είναι σε εξέλιξη» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπογραμμίζοντας παράλληλα «εγώ θα κάνω το παν να κρατηθεί η [κοινοβουλευτική] ομάδα» και «αφήνω την Ένωση Κεντρώων στα χεριά του λαού και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης, που της έδωσε 7%».

Συμπλήρωσε πως «είναι το μόνο κόμμα που παρουσιάζει στις δημοσκοπήσεις κάποια αντοχή» και σε αυτό απέδωσε το ότι «άρχισε να φεύγει ένας-ένας, διότι πιστεύω είναι κύμα αποστασίας», ενώ σημείωσε «εγώ δεν έβαλα ανθρώπους με ιστορία».

Ερωτηθείς γιατί συμβαίνει αυτό, ο κ. Λεβέντης απάντησε ότι «ο χώρος του Κέντρου είναι η πολύφερνη νύφη».

«Σχετικό αδιέξοδο»

Με την φράση «είμαστε σε ένα σχετικό αδιέξοδο» περιέγραψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις παρεμβάσεις του Γιάννη Σαρίδη.

Ο κ. Σαρίδης αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη, και αποχώρησε από τη συνεδρίαση οργισμένος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί πετώντας το «μπαλάκι» στον κ. Λεβέντη για τη διαγραφή του.

Ο κ. Λεβέντης σχολίασε: «Εγώ το κόμμα δεν το διαπραγματεύομαι. Υπάρχει ένα Συμβούλιο των παλαιότερων μελών του κόμματος που θα συμβουλευτώ. Εγώ είμαι κατά των διαγραφών, αλλά βρίσκομαι σε αδιέξοδο. Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό και μάλιστα λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Φτιάξαμε ένα κόμμα επαναστατικό που παλέψαμε. Κάποιοι δεν κατάλαβαν και το είδαν ως ευκαιρία προσωπικής ανόδου. Αυτοί δεν θα αντέξουν…».

Ανακοίνωση Ένωσης Κεντρώων: Δεν κινδυνεύει το κόμμα

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων, πάντως, η οποία αναφέρεται μόνο στα τεκταινόμενα στην διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Βασίλης Λεβέντης εμφανίζεται καθησυχαστικός.

«Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων παρουσιάστηκαν διαφορές απόψεων. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδωσε σε όλες τις πλευρές περιθώριο προσέγγισης και λογικής. Άσχετα από την στάση που θα τηρήσει έκαστος, η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα την λύση θα την δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πανηγυρισμοί στη Χειμάρρα μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη με τη ΝΔ

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι κάτοικοι στη Χειμάρρα την είδηση ότι το όνομα του Φρέντι Μπελέρη περιλαμβάνεται στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, αποδοκιμάζοντας τους γραφικούς του Βελόπουλου που πίστευαν ότι χωρίς...

Μητσοτάκης: Να πολεμήσουμε τη χαλαρή ψήφο – Στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις κάλπες

“Να πάρουμε τις ευρωεκλογές πολύ στα σοβαρά. Να πολεμήσουμε τη χαλαρή ψήφο” δήλωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την ανακοίνωση των 42 υποψηφιοτήτων που θα...

Νέα Δημοκρατία: Ο Μπελέρης θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής

Την πιο δυνατή πολιτική κίνηση των τελευταίων μηνών σχετικά με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ αποφάσισε τελικά να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος άναψε για...

Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Οποιαδήποτε κλιμάκωση θα ήταν μια καίρια απειλή για την ασφάλεια

Με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα, συναντήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος...

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ παρουσιάζει το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 18:30, θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις...

ΣΥΡΙΖΑ: Φαραντούρης, Παππάς, Μπεκατώρου, Αθανασίου, Τσίπρας οι πέντε πρώτοι σε σταυρούς

Ολοκληρώθηκε η εσωκομματική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη υποψηφίων ευρωβουλευτών. Σύμφωνα με πληροφορίες πρώτος και μεγάλη διαφορά ήρθε ο Νικόλας Φαραντούρης. Αναλυτικά η σειρά...

Μητσοτάκης: Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ, καλούμε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση

«Καταδικάζω έντονα τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοταχώς προς διάλυση – Θα είναι τρίτο κόμμα στις Ευρωεκλογές

Σε φάση ολοκληρωτικής διάλυσης έχει μπει ο ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας νέα δεδομένα στις Ευρωεκλογές. Πλέον...

Εκλογές 2023: Θυροκολλήθηκε το ΠΔ για τη διάλυση της Βουλής

Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο διαλύεται η Βουλή και η προκήρυξη των...

Προς διάλυση ο Πανιώνιος ύστερα από 130 χρόνια!

Ολοταχώς για τη Γ' Εθνική οδεύει ο Πανιώνιος, καθώς ο «Ιστορικός» βιώνει την χειρότερη...

Βασίλης Λεβέντης: Ανέτοιμος να με διαδεχθεί ο Μάριος Γεωργιάδης

Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πληροφορίες που φέρουν τον Βασίλη Λεβέντη να έχει στο μυαλό...