Στο “πεντάγωνο” η πρώτη επίσκεψη της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου

34
Σακελλαροπούλου: «Η ατομική ευθύνη, η συνεργασία, η αλληλεγγύη στην καρδιά του νέου πατριωτισμού»

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, φέρεται να έχει επιλέξει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την πρώτη της επίσημη επίσκεψη ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο λόγος επιλογής αυτής της επίσκεψης ως πρώτης με την ιδιότητα της Προέδρου είναι υψηλού συμβολισμού με πολλαπλά μηνύματα. Κατ’ αρχάς δείχνει ότι βρίσκεται στο πλευρό και στηρίζει εμπράκτως τις Ένοπλες Δυνάμεις και το δύσκολο έργο που φέρνουν σε πέρας το τελευταίο χρονικό διάστημα, που η τουρκική προκλητικότητα εξελίσσεται με κλιμακούμενη ένταση.

Κατά δεύτερον στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση στο εξωτερικό – προς συμμάχους κι εχθρούς – ότι η χώρα είναι ενωμένη και έτοιμη να απαντήσει σε κάθε προκλητική ενέργεια. Αυτά αναμένεται να τονίσει και η ίδια η Πρόεδρος στις δηλώσεις που λογικά θα κάνει αμέσως μετά. Όλα αυτά βέβαια τελούν υπό την αίρεση ότι δεν θα αλλάξει κάτι σε ότι αφορά την εξέλιξη με κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας.

Διαβάστε επίσης:  Ελεύθερη πρόσβαση από το σπίτι σε 22 μουσεία του κόσμου

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ είναι έτοιμοι για την υποδοχή της Προέδρου, ωστόσο όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν παράγοντες που μπορούν να μεταβάλλουν το πρόγραμμα.