Στο σκαμνί η συμμορία των εκβιαστών – Ποιούς καίνε οι καταθέσεις μαρτύρων – Πώς εμπλέκεται ο γιος του Γερολυμάτου

102

Το τοπίο της υπόθεσης εκβιασμών στους οποίους φέρονται να εμπλέκονται ο γιος του γνωστού τραγουδιστή Γιώργου Γερολυμάτου, Αλέξανδρος, ο μεσίτης πεθερός του κι ένας πρώην μποντιμπίλντερ, άρχισαν να ξεδιαλύνουν οι πρώτες καταθέσεις μαρτύρων που δόθηκαν χθες στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ότι έπεσε θύμα εκβίασης από κατηγορούμενα μέλη της εγκληματικής ομάδας. «Με πίεζαν για να τους δώσω χρήματα, δεχόμουν απειλές ακόμα και για τη ζωή μου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της έκρηξης, της διακεκριμένης εκβίασης και της οπλοκατοχής, συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2016. Τη δράση τους, όπως περιγράφεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, «έδεσαν» οι τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός της Ασφάλειας. Σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, ως «εγκέφαλος» της οργάνωσης φέρεται ο μεσίτης, ο οποίος ανέθετε στον μποντιμπίλντερ την είσπραξη μεσιτικών αμοιβών, δίνοντάς του ποσοστό 10% επί του ποσού που θα έπαιρνε. Εκείνος… έπειθε τα θύματα να πληρώσουν με διάφορους τρόπους, όπως απειλές για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Διαβάστε επίσης:  Ένας στους δύο καταναλωτές τρώει τυλιχτό σουβλάκι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα

Ο γιος του τραγουδιστή εμφανίζεται στη δικογραφία ως το πρόσωπο που έφερε σε επαφή τους δύο άνδρες και μετέφερε τις εντολές ή ενημέρωνε για τα… αποτελέσματα των εκβιασμών.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Μαρτίου.

Πηγή Πληροφοριών: Espressonews.gr