«Στοχοποιεί» Καραμανλή ο Τσίπρας;

36

«Οι βαλίτσες προς κρατικούς αξιωματούχους και πολιτικά κόμματα για την περίοδο 2003-2007 που αποκάλυψε η γερμανική δικαιοσύνη, είναι άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα της διαφθοράς, με την οποία είχε δέσει την Ελλάδα το παλιό πολιτικό σύστημα.

Κυκλώματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διαμοίραζαν κυριολεκτικά τα ιμάτια του ελληνικού λαού, πολλά χρόνια πριν μας οδηγήσουν στην κρίση και τα μνημόνια.

Δεν χωράει σήμερα καμία αμφιβολία, μετά τα εξοπλιστικά, τη Siemens, τη Novartis και τις μίζες του μετρό, ότι σε ανώτατο κρατικός και πολιτικό επίπεδο είχε απλώσει τα πλοκάμια της μια συμμορία διαφθοράς. Ότι οι μίζες, προκαθορισμένες σε ποσοστά μάλιστα, ήταν για χρόνια πίσω από πολλά από τα έργα και τις προμήθειες του Ελληνικού Δημοσίου. Ότι η διαφθορά είχε γίνει κανόνας στις σχέσεις μεταξύ του κράτους και μεγάλων εταιρειών. Ότι μαύρο χρήμα κυκλοφορούσε με βαλίτσες, τσάντες και κρυφούς λογαριασμούς για να φτάσει σε τσέπες κρατικών και πολιτικών λειτουργών ακόμα και κομμάτων εξουσίας που λειτουργούσαν με όρους μαφίας.

Αυτή η κατάσταση για την οποία υπάρχουν ευθύνες και υπεύθυνοι εξηγεί και τις αντιδράσεις ορισμένων εκπροσώπων αυτού του παλιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, μετά τις αποκαλύψεις στο υπό διερεύνηση σκάνδαλο της Novartis. Μηνύσεις κατά εισαγγελέων, μηνύσεις κατά μαρτύρων, μηνύσεις κατά υπουργών ακόμα και εναντίον του πρωθυπουργού, εμφυλιοπολεμική ρητορική και καταγγελίες περί σκευωρίας. Πρόκειται απλούστατα για μια αντίδραση πάλι με όρους συμμορίας που αποσκοπεί να εκφοβίσει τη Δικαιοσύνη, την κυβέρνηση και τους μάρτυρες για να μείνει στο σκοτάδι η δράση της.

Με το σκοτάδι όμως τελειώσαμε.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αναστενάζει σε βαλίτσες, τσάντες και σκοτεινούς λογαριασμούς. Η κυβέρνηση, κι εγώ και προσωπικά, θα επιμείνουμε ως το τέλος: Φως παντού, φως σε όλα! Έτσι που οι ένοχοι να δώσουν λόγο των πράξεών τους, οι αθώοι να απαλλαγούν από κάθε σκιά υποψίας και να αποκατασταθεί η κλονισμένη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού σε εκείνους που επιλέγει να κυβερνούν τη χώρα».

Αυτά αναφέρει ο λαοπρόβλητος σε δήλωσή του στην Eφημερίδα των Συντακτών, προφανώς σε μια κίνηση να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από το στραπάτσο που έφαγε από τον Σουλτάνο.

Διαβάστε επίσης:  Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ: Οι εκσυγχρονιστές ξανάρχονται! Συγκυβέρνηση Μητσοτάκη -Σημίτη

Εντάξει, οι κατηγορίες για τη Novartis είναι γνωστές. Οι εμπλεκόμενοι έκαναν μηνύσεις και είναι θέμα χρόνου να καθίσουν τον λαοπλάνο στο σκαμνί.

Αυτό όμως που μας προξενεί εντύπωση, είναι ότι ο Τσίπρας για πρώτη φορά βάζει στο κάδρο των… διώξεων και τον Καραμανλή, τον οποίο είχε αφήσει έκτος της σκευωρίας της Novartis.

Είναι αυτονόητο ότι όταν μιλάει για βαλίτσες προς κρατικούς αξιωματούχους και πολιτικά κόμματα για την περίοδο 2003-2007, προφανώς φωτογραφίζει και τον Καραμανλή.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την υπόθεση που αποκάλυψε η γερμανική δικαιοσύνη και τα νέα στοιχεία για χρήματα χέρι-με-χέρι μέσα σε βαλίτσες αλλά και καταβολές βάση κόστους έργου στα «κυρίαρχα πολιτικά κόμματα» που απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών σχετικά με την ανάθεση και υλοποίηση σε κοινοπραξία εταιριών, έργων του Μετρό την περίοδο 2003-2007.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι λόγω της παταγώδους αποτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ σε οικονομία, εθνικά θέματα, ασφάλεια, το μόνο χαρτί που του μένει για να μην εξαϋλωθεί στις κάλπες είναι η σκανδαλολογία.

Έτσι θα πορευτεί από εδώ και στο εξής ο ολετήρας. Εκτοξεύοντας λάσπη σε αθώους ή ένοχους μπας και γλιτώσει την εκλογική του συντριβή.

Με το να εμπλέκει όμως και την κυβέρνηση Καραμανλή, μάλλον είναι πολύ στριμωγμένος, καθώς βάζει μπουρλότο στο ίδιο του το σπίτι.

Γιατί τι θα κάνει άραγε ο Παπαγγελόπουλος, που παρεμπιπτόντως κατηγορείται από τον Άδωνι ότι πρωτοστάτησε στη δολοπλοκία της Novartis, ή ο Καμμένος και ο Παυλόπουλος, ακραιφνείς καραμανλικοί και οι τρεις, εάν αρχίσουν να πυροβολούν τον ηγέτη τους;

Πλέον οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και επιβεβαιώνεται αυτό που γράφουμε εδώ και τρία χρόνια.

Όποιος σκάβει τον λάκκο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα.

Γιατί δεν μπορείς να συνάπτεις ανίερες συμμαχίες με τον εχθρό για ιδιοτελείς σκοπούς, να συμμετέχεις στην καταστροφή της πατρίδας ενώ θα μπορούσες να συμμετέχεις στην λύτρωσή της και να νομίζεις ότι δεν θα υποστείς τις συνέπειες.

Προσδεθείτε, οι αναταράξεις αναμένονται ισχυρές…

Θα επανέλθουμε…

antinews