Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
15.9 C
Athens

«Στοχοποιεί» Καραμανλή ο Τσίπρας;

«Οι βαλίτσες προς κρατικούς αξιωματούχους και πολιτικά κόμματα για την περίοδο 2003-2007 που αποκάλυψε η γερμανική δικαιοσύνη, είναι άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα της διαφθοράς, με την οποία είχε δέσει την Ελλάδα το παλιό πολιτικό σύστημα.

Κυκλώματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διαμοίραζαν κυριολεκτικά τα ιμάτια του ελληνικού λαού, πολλά χρόνια πριν μας οδηγήσουν στην κρίση και τα μνημόνια.

Δεν χωράει σήμερα καμία αμφιβολία, μετά τα εξοπλιστικά, τη Siemens, τη Novartis και τις μίζες του μετρό, ότι σε ανώτατο κρατικός και πολιτικό επίπεδο είχε απλώσει τα πλοκάμια της μια συμμορία διαφθοράς. Ότι οι μίζες, προκαθορισμένες σε ποσοστά μάλιστα, ήταν για χρόνια πίσω από πολλά από τα έργα και τις προμήθειες του Ελληνικού Δημοσίου. Ότι η διαφθορά είχε γίνει κανόνας στις σχέσεις μεταξύ του κράτους και μεγάλων εταιρειών. Ότι μαύρο χρήμα κυκλοφορούσε με βαλίτσες, τσάντες και κρυφούς λογαριασμούς για να φτάσει σε τσέπες κρατικών και πολιτικών λειτουργών ακόμα και κομμάτων εξουσίας που λειτουργούσαν με όρους μαφίας.

Αυτή η κατάσταση για την οποία υπάρχουν ευθύνες και υπεύθυνοι εξηγεί και τις αντιδράσεις ορισμένων εκπροσώπων αυτού του παλιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, μετά τις αποκαλύψεις στο υπό διερεύνηση σκάνδαλο της Novartis. Μηνύσεις κατά εισαγγελέων, μηνύσεις κατά μαρτύρων, μηνύσεις κατά υπουργών ακόμα και εναντίον του πρωθυπουργού, εμφυλιοπολεμική ρητορική και καταγγελίες περί σκευωρίας. Πρόκειται απλούστατα για μια αντίδραση πάλι με όρους συμμορίας που αποσκοπεί να εκφοβίσει τη Δικαιοσύνη, την κυβέρνηση και τους μάρτυρες για να μείνει στο σκοτάδι η δράση της.

Με το σκοτάδι όμως τελειώσαμε.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αναστενάζει σε βαλίτσες, τσάντες και σκοτεινούς λογαριασμούς. Η κυβέρνηση, κι εγώ και προσωπικά, θα επιμείνουμε ως το τέλος: Φως παντού, φως σε όλα! Έτσι που οι ένοχοι να δώσουν λόγο των πράξεών τους, οι αθώοι να απαλλαγούν από κάθε σκιά υποψίας και να αποκατασταθεί η κλονισμένη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού σε εκείνους που επιλέγει να κυβερνούν τη χώρα».

Αυτά αναφέρει ο λαοπρόβλητος σε δήλωσή του στην Eφημερίδα των Συντακτών, προφανώς σε μια κίνηση να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από το στραπάτσο που έφαγε από τον Σουλτάνο.

Εντάξει, οι κατηγορίες για τη Novartis είναι γνωστές. Οι εμπλεκόμενοι έκαναν μηνύσεις και είναι θέμα χρόνου να καθίσουν τον λαοπλάνο στο σκαμνί.

Αυτό όμως που μας προξενεί εντύπωση, είναι ότι ο Τσίπρας για πρώτη φορά βάζει στο κάδρο των… διώξεων και τον Καραμανλή, τον οποίο είχε αφήσει έκτος της σκευωρίας της Novartis.

Είναι αυτονόητο ότι όταν μιλάει για βαλίτσες προς κρατικούς αξιωματούχους και πολιτικά κόμματα για την περίοδο 2003-2007, προφανώς φωτογραφίζει και τον Καραμανλή.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την υπόθεση που αποκάλυψε η γερμανική δικαιοσύνη και τα νέα στοιχεία για χρήματα χέρι-με-χέρι μέσα σε βαλίτσες αλλά και καταβολές βάση κόστους έργου στα «κυρίαρχα πολιτικά κόμματα» που απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών σχετικά με την ανάθεση και υλοποίηση σε κοινοπραξία εταιριών, έργων του Μετρό την περίοδο 2003-2007.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι λόγω της παταγώδους αποτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ σε οικονομία, εθνικά θέματα, ασφάλεια, το μόνο χαρτί που του μένει για να μην εξαϋλωθεί στις κάλπες είναι η σκανδαλολογία.

Έτσι θα πορευτεί από εδώ και στο εξής ο ολετήρας. Εκτοξεύοντας λάσπη σε αθώους ή ένοχους μπας και γλιτώσει την εκλογική του συντριβή.

Με το να εμπλέκει όμως και την κυβέρνηση Καραμανλή, μάλλον είναι πολύ στριμωγμένος, καθώς βάζει μπουρλότο στο ίδιο του το σπίτι.

Γιατί τι θα κάνει άραγε ο Παπαγγελόπουλος, που παρεμπιπτόντως κατηγορείται από τον Άδωνι ότι πρωτοστάτησε στη δολοπλοκία της Novartis, ή ο Καμμένος και ο Παυλόπουλος, ακραιφνείς καραμανλικοί και οι τρεις, εάν αρχίσουν να πυροβολούν τον ηγέτη τους;

Πλέον οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και επιβεβαιώνεται αυτό που γράφουμε εδώ και τρία χρόνια.

Όποιος σκάβει τον λάκκο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα.

Γιατί δεν μπορείς να συνάπτεις ανίερες συμμαχίες με τον εχθρό για ιδιοτελείς σκοπούς, να συμμετέχεις στην καταστροφή της πατρίδας ενώ θα μπορούσες να συμμετέχεις στην λύτρωσή της και να νομίζεις ότι δεν θα υποστείς τις συνέπειες.

Προσδεθείτε, οι αναταράξεις αναμένονται ισχυρές…

Θα επανέλθουμε…

antinews

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Άλλαξε άποψη ο Γκλέτσος για τον Κασσελάκη: Απογοήτευση το παιδί

Άλλαξε εντελώς την άποψή του για τον Στέφανο Κασσελάκη ο Απόστολος Γκλέτσος, όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησή του στο Facebook όσο και από απαντήσεις...

Οι Σαμαρικοί δίνουν γραμμή για δισταυρία Μπελέρη και Μουρούτη

Πληροφορίες ότι ο μηχανισμός του Αντώνη Σαμαρά σε όλη την Ελλάδα έχει αρχίσει να κινητοποιείται υπέρ της δισταυρίας Μπελέρη – Μουρούτη φτάνουν προς όλες τις πλευρές του πολιτικού ρεπορτάζ. Οι...

H επιβλητική μεζονέτα 250 τ.μ. του Κασσελάκη (βίντεο)

Το νέο σπίτι που αγόρασε στο Κολωνάκι άνοιξε στο Mega και στον Νίκο Ευαγγελάτο ο Στέφανος Κασσελάκης. Λίγο πριν την ζωντανή συνέντευξη στο LiveNews,...

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος… πυροβόλησε προεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ και λίγες ώρες πριν τον πρώτο γύρο...

Ωστόσο το όνομά του… βρισκόταν κανονικά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της Αττικής. Ο πρώην υπουργός Εργασίας είχε προβεί σε μία… αδιανόητη δήλωση...

Πόσους αστυνομικούς έχει ο Νατσιός για να λέει το Πάτερ Ημών με ασφάλεια;

Το κακό έχει παραγίνει με τους αστυνομικούς που κάνουν τους Μπάτλερ σε πολιτικά κόμματα και αρχηγούς αντί να βρίσκονται σε αστυνομικά τμήματα και στη...

Η ενόχληση των περί Κασσελάκη για τον Τσίπρα

Ενοχλημένοι έμαθα είναι στους άνω ορόφους της Κουμουνδούρου με την φωτογραφία που διέρρευσε στον Τύπο μέσω των social media που έδειχναν τον Αλέξη Τσίπρα να μελετάει...

Η ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη Λαμία για το δημογραφικό, ήταν ό,τι πιο σημαντικό...

Ερώτηση: Παραμένει ο Κώστας Καραμανλής «φυσικός επικεφαλής» της Συντηρητικής Παράταξης, δεκαπέντε χρόνια μετά την ήττα του στις εκλογές και έναν χρόνο μετά την… εθελούσια...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία

Δήλωση για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία έκανε, μεταξύ άλλων,...

Αν κλείσουν τα στενά του Ορμούζ ποιος θα πληρώσει τη νύφη;

Αν σε ένα πόλεμο κλίσουν τα στενά του Ορμούζ στον περσικό κόλπο, η διεθνής...

Επίσκεψη Κουτσούμπα σε Καναδά και ΗΠΑ

Επίσκεψη σε Καναδά και ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει από τις 22 ως τις 27 του...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται...
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο