ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ: Η διαρροή χημικών αερίων έστειλε στο νοσοκομείο εκατοντάδες ανθρώπους

34
Στοκχόλμη, αεροδρόμιο, απαγορεύουν, πτήσεις,

Εκατοντάδες άνθρωποι μετακινήθηκαν μετά από μια διαρροή χημικών σε ένα εργαστήριο στη Στοκχόλμη, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι υπάρχει κίνδυνος έκρηξης. Αρκετοί άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί με συμπτώματα δηλητηρίασης αερίου.

Τουλάχιστον 500 άνθρωποι βγήκαν από ένα κτίριο κοντά στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα την Πέμπτη, δήλωσαν τοπικά ΜΜΕ. Το Ινστιτούτο Καρολίνσκα είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διάσημο ιατρική πανεπιστήμια στον κόσμο. Το Ινστιτούτο βρίσκεται εντός της αστικής περιοχής της Στοκχόλμης.

Το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας και αρκετές ιδιωτικές εταιρείες επηρεάστηκαν επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα Aftonbladet.

Η χημική διαρροή φέρεται να ξεκίνησε στον έβδομο όροφο του κτιρίου σε ένα εργαστήριο κοντά στο ινστιτούτο.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15 Απριλίου

«Υπήρξε μια εκτόνωση φυσικού αερίου σε αυτό το δωμάτιο. Είναι ίσως η χημική ουσία τολουόλιο. Σε συμπυκνωμένη μορφή αποτελεί κίνδυνο για πυρκαγιά και έκρηξη», ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Sven-Erik Olsson είπε Aftonbladet.

Η αιτία του συμβάντος είναι ακόμη ασαφής.

Προηγούμενες αναφορές είπαν ότι η ουσία που διέρρευσε ήταν τολουόλιο, το οποίο προκαλεί ζαλάδα, ναυτία, υπνηλία, απώλεια αισθήσεων, ακόμη και θάνατο. Ωστόσο, αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.