Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Στον ανακριτή η Ρένα Δούρου για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα

Άνοιξε η αυλαία των απολογιών στην υπόθεση των φονικών πλημμυρών στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017, που κόστισαν τη ζωή σε 25 ανθρώπους.

Το κατώφλι της 7ης τακτικής ανακρίτριας, που χειρίζεται την υπόθεση, περνούν ο ένας μετά τον άλλο οι εννέα κατηγορούμενοι σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν δώσει εξηγήσεις οι δήμαρχοι Μάνδραςκαι Ελευσίνας, ο δασάρχης Αιγαλέω, ο διευθυντής δασών και υπάλληλοι του δασαρχείου ενώ για την επόμενη εβδομάδα έχει κληθεί η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η Ρένα Δούρου που αντιμετωπίζει κατηγορίες για σειρά παραλείψεων και για την τραγωδία στο Μάτι, αναμένεται να εμφανιστεί στην 7η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και ενδεχομένως να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία της.

Η ανάκριση για τις ευθύνες που συνετέλεσαν στο φονικό αποτέλεσμα του ακραίου καιρικού φαινομένου που έπνιξε τη Μάνδρα έχει ήδη αρχίσει και από το ανακριτικό γραφείο ήδη έχουν περάσει ως κατηγορούμενοι οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας και Ελευσίνας, Ιωάννα Κριεκούκη και Γιώργος Τσουκαλάς, ο δασάρχης Αιγάλεω, ο διευθυντής δασών και υπάλληλοι του δασαρχείου.

Ο τότε δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, στο απολογητικό του υπόμνημα σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Χθες Παρασκευή, κλήθηκα να απολογηθώ ως πολιτικός προϊστάμενος της ΥΔΟΜ Ελευσίνας για το πλημμυρικό φαινόμενο που έπληξε τον Νοέμβριο του 2017 το γειτονικό μας Δήμο Μάνδρας και κόστισε τη ζωή συνανθρώπων μας. Με την απολογία μου, εκφράζοντας τη λύπη μου για τις ζωές που χάθηκαν και την συμπαράσταση μου στις οικογένειες που πενθούν, προσπάθησα να βοηθήσω την Δικαιοσύνη να εκδώσει μια πρώτη δίκαιη Δικαιοδοτική κρίση, εξηγώντας, ότι ως Δήμαρχος Ελευσίνας δεν είχα καμία απολύτως αρμοδιότητα επί θεμάτων που αφορούν τα γεωγραφικά και διοικητικά όρια έτερου Δήμου.

Η σύμφωνη γνώμη της κας 7ης Ανακρίτριας και της κας Εισαγγελέως Γνωμοδοτήσεων να αφεθώ ελεύθερος μετά την απολογία μου, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, δικαιώνει την προσπάθεια μου να αποκαλυφθεί η αλήθεια στην δύσκολη αυτή υπόθεση».

Ο Γ. Τσουκαλάς κατηγορείται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρρόη, της πλημμύρας από αμέλεια και της παράβασης καθήκοντος, ενώ μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, σε αντίθεση με άλλους συγκατηγορούμενούς στους οποίους έχουν επιβληθεί χρηματικές εγγυήσεις.

Το εισαγγελικό πόρισμα που συντάχθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Εισαγγελίας, την έρευνα διενήργησε η εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, αποτελεί κόλαφο για τις ελλείψεις στην αντιπλημμυρική προστασία, τα ανύπαρκτα έργα υδρονομίας στην περιοχή και τις ευθύνες αυτοδιοικητικών παραγόντων, ενώ ειδική μνεία γίνεται στις πολεοδομικές παραβάσεις, στη μη συντήρηση των ρεμάτων και των καθαρισμό τους και βέβαια στις ελλείψεις για οριοθέτηση στα ρέματα της περιοχής.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δεν έχουν τον θεό τους! Απέσπασαν υπάλληλο για να ασχολείται την αφρικανική σκόνη!

Καμπανάκι πνευμονολόγων για την αφρικανική σκόνη

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...
Κορωνοϊός: Τι θα ισχύσει στα δικαστήρια

Καταπέλτης η Ένωση Δικαστών κατά του Φαραντούρη: Προσβάλλει τους ανώτατους δικαστές

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σχετικά με τις δηλώσεις του Νίκου Φαραντούρη σε τηλεοπτική εκπομπή. «Οι χθεσινές δηλώσεις πολιτικού στελέχους κοινοβουλευτικού κόμματος, με...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Φονική πλημμύρα στη Μάνδρα: Δεν θα δικαστεί τελικά η Δούρου σε δεύτερο βαθμό

Δεν θα δικαστεί η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και πέντε ακόμα πρωτοδίκως αθωωθέντες για...

Μάνδρα: Μία γυναίκα μπαίνει στο μικροσκόπιο για την μαφιόζικη εκτέλεση του Χρήστου Γιαλιά

Μία γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είχε σχέση με τον δολοφονημένο επιχειρηματία Χρήστο Γιαλιά μπαίνει...

Μάνδρα: Ο επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς εκτελέστηκε με καλάσνικοφ από μαφιόζους

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση στην Μάνδρα με θύμα τον επιχειρηματία Χρήστος Γιαλιάς ο...

Νέα Φιλαδέλφεια: Τρεις Ανακριτές αναλαμβάνουν την κύρια έρευνα

Τρεις ανακριτές, ένας τακτικός και δύο επίκουροι, θα διενεργήσουν την κύρια ανάκριση για την...