Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
23.3 C
Athens

Στους 80 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, θρίλερ με τον αριθμό των αγνοούμενων

Στους 80 ανέρχεται, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών.

Τα 79 θύματα εντοπίστηκαν στον τόπο της τραγωδίας, ενώ το 80ο θύμα κατέληξε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν.

Δεν έχει τέλος η τραγωδία από τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, καθώς ώρα με την ώρα ο κατάλογος των θυμάτων μεγαλώνει. Μέχρι στιγμης, τα θύματα ανέρχονται επισήμως σε 80, οι τραυματίες σε 186, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δραματικά, καθώς εξακολουθούν να αγνοούνται δεκάδες άτομα. Την ίδια ώρα, η καταστροφή στο Μάτι είναι βιβλική, αφού η φωτιά σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της.

Οι έρευνες για τους αγνοούμενους, ο αριθμός των οποίων εξακολουθεί να είναι αδιευκρίνιστος, συνεχίζονται σπίτι-σπίτι μέσα σε συνθήκες χάους.

Όπως είπε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής το πρωί της Τετάρτης, «δεν μπορούμε ακόμα να ξεκαθαρίσουμε τον αριθμό των αγνοουμένων, γιατί δεν ξέρουμε αν τα δηλωμένα άτομα είναι ανάμεσα στους νεκρούς ή έχουν επιστρέψει στους οικείους τους».

Από την πλευρά τους, οι συγγενείς των αγνοούμενων ζουν ώρες αγωνίας, καθώς δεν βρίσκουν απαντήσεις στα ερωτήματα για την τύχη των αγνοούμενων.

Υπενθυμίζεται πως για την αναζήτηση των αγνοούμενων έχει τέθει σε λειτουργία ηλεκτρονική βάση δεδομένων στη διεύθυνση https://missingpeople.audax.gr/.

Βιβλική καταστροφή

Σε επίπεδο υποδομών, ο αριθμός των σπιτιών, επιχειρήσεων και προσωπικών περιουσιών που έχουν καταστραφεί είναι μεγάλος.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Μάτι θα μείνει χωρίς υδροδότηση και χωρίς ηλεκτροδότηση για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Η παροχή του νερού αναμένεται να επανέλθει σε περίπου 15 ημέρες και η τροφοδοσία με ρεύμα σε έναν μήνα.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ το πρωί της Τρίτης περίπου 7.500 καταναλωτές ήταν χωρίς ρεύμα σε διάφορα σημεία των πληγεισών περιοχών στην ανατολική Αττική.

Έκτακτα μέτρα για τους πληγέντες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης την έγκριση έκτακτης οικονομικής βοήθειας ύψους 20 εκατ, ευρώ. Επίσης, αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικού λογαριασμού για τους πληγέντες αφού όπως είπε υπάρχει έμπρακτο ενδιαφέρον για τη στήριξη τους τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό. Από αυτό το λογαριασμό θα χρηματοδοτηθούν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών.

Μέτρα για τους πληγέντες ετοιμάζει και το υπουργείο Οικονομικών που αποφάσισε να δώσει παράταση στην υποβολή δηλώσεων (φορολογίας, ΦΠΑ κλπ) μέχρι τις 28/9/2018. Παράλληλα, θα υπάρξει απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2018 για τα ακίνητα που επλήγησαν.

 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η κληρονομιά της Ελλάδας : Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας...

Τα βλέμματα του παγκόσμιου αθλητισμού στράφηκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία, όπου σχεδόν 100 μέρες πριν από την τελετή έναρξης των...

Σπάνιες γαίες: O xάρτης με τα κοιτάσματα στην Ελλάδα

Ο επόμενος ψυχρός πόλεμος, λένε τα τελευταία χρόνια, θα γίνει για τους ημιαγωγούς. Με τις «εχθροπραξίες» να έχουν ξεκινήσει σε ό,τι αφορά τα μικροτσίπ,...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα καταγάλανα νερά του Μύρτου 18 Απριλίου 2024
Πετρέλαιο: Νέα βουτιά των τιμών του αργού

Τρεχάτε ποδαράκια μου: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης

Οι τιμές των καυσίμων καταγράφουν ανοδική πορεία, με τις αρχικές προβλέψεις για την περίοδο του Πάσχα να δείχνουν ότι η τιμή της αμόλυβδης θα...

Σαν σήμερα 18 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Σάμιοι υπό τον Λυκούργο Λογοθέτη εξεγείρονται και νικούν τους Τούρκους. 1906: Καταστροφικός σεισμός,...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο γιορτάζουν ο Όσιος Ιωάννης ο Ησυχαστής, Μαθητής Του...

Σοκ στην Πάτρα: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε βίντεο στο TikTok

Ακόμη ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανήλικων προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό. Καταγράφηκε στην περιοχή των Ζαρουχλέϊκων, στην Πάτρα και οι ηλικίες των πρωταγωνιστών προκαλούν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σίδνεϊ – Επίθεση με μαχαίρι: Με ψυχική νόσο ο δράστης-Ήταν γνωστός στις αρχές

Η επίθεση με μαχαίρι, που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους και προκάλεσε τον...

Σίδνεϊ: Πέθανε η 38χρονη μητέρα που μαχαιρώθηκε στο εμπορικό κέντρο προσπαθώντας να σώσει το μωρό της

Έξι άνθρωποι που βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου (τοπική ώρα) στο εμπορικό κέντρο Westfield...

Σίδνεϊ: Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο – Τέσσερις νεκροί, επτά τραυματίες – Νεκρός ο δράστης

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά τραυματίστηκαν, έπειτα από επίθεση με...

Δίκη για το Μάτι: Στις 29 Απριλίου η απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία

Τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της...