Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Summer Nostos Festival RetroFuture: Όλα τα live της on-line σκηνής

Έλληνες και διεθνείς τραγουδιστές, DJ και συγκροτήματα ανεβαίνουν στην online σκηνή του SNFestival, που εφέτος είναι εντελώς διαφορετικό. 

Τι θα δούμε στα live -και όχι μόνο- της φετινής διοργάνωσης:

Choir! Choir! Choir!

Μαζί ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Άκης Σακελλαρίου, ο Γιώργος Χατζηπαύλου

Κυριακή 21 Ιουνίου

19:30 – 20:30

H δυναμική χορωδία των Choir!Choir!Choir! με χιλιάδες φανατικούς συμμετέχοντες απ’ όλο τον κόσμο είναι ένα από τα αγαπημένα acts του Summer Nostos Festival, καθώς ήταν μέρος του προγράμματος και προηγούμενων διοργανώσεών του με εκατοντάδες επισκεπτών να βρίσκουν ξανά τη δύναμη που προσφέρει η έκφραση μέσα από το τραγούδι -ειδικά τραγουδώντας μαζί με φίλους, ή αγνώστους.

Φέτος, επιστρέφει, για τρίτη φορά, στην online εκδοχή του. 

Μαζί με το μουσικό ντουέτο από τον Καναδά, Daveed Goldman και Nobu Adilman (C!C!C!) θα είναι ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Άκης Σακελλαρίου, ο Γιώργος Χατζηπαύλου.

Burna Boy

Κυριακή 21 Ιουνίου

21:00 – 21:15

Από το One World: Together at Home σε επιμέλεια της Lady Gaga, στο Summer Nostos Festival RetroFuture. Ο Νιγηριανός Burna Boy μας υποδέχεται live στο σαλόνι του σπιτιού του από το Lagos.

Χαρακτηριστικός και αυθεντικός πρωτοπόρος της σύγχρονης αφρικανικής μουσικής σκηνής, ο Burna Boy ξεσηκώνει το κοινό και συγκεντρώνει βραβεία και διακρίσεις ανά τον κόσμο. Aπό τα βραβεία Grammy και τα BRIT Awards, μέχρι τα MTV Europe Music Awards και BET Awards και τη συμμετοχή του στο σάουντρακ του The Lion King με παραγωγό την Beyonce, ο 28χρονος καλλιτέχνης έχει επιβεβαιώσει την αποδοχή του χαρακτηριστικού «Afro-fusion» ήχου του στο μουσικό στερέωμα. «Για τον Damini, όλα ήταν πάντοτε μουσική», λέει η μητέρα του –και μάνατζέρ του- αποκαλώντας τον με το μικρό του όνομα. Και είναι σίγουρο ότι όλοι όσοι ζήσουν την εμπειρία μιας συναυλίας του θα καταλάβουν ακριβώς τι εννοεί!

Στο SNFestival RetroFuture ο Burna Boy δίνει μια σύντομη αλλά δυνατή γεύση του live που θα παρουσιάσει στο Summer Nostos Festival 2021.

DJ Decay

Κυριακή 21 Ιουνίου

21:15 – 22:00

Η Darlyne Komukama είναι multi-media artist από την Ουγκάντα και βασικό μέλος της συλλογικότητας Nyege Nyege. Δραστηριοποιείται με δύο ξεχωριστά projects, ως DJ Decay και ως Cardi Monáe, τα οποία αποτελούν για την ίδια τις ηχητικές της εξερευνήσεις.

Η Darlyne, ως DJ Decay, επιθυμεί να νιώσει και να μοιραστεί τη χαρά της δύναμης της θηλυκότητας. Ανεξαρτήτως από το είδος της μουσικής που παίζει κάθε φορά- trap, dancehall, ballroom, twerking- στοχεύει πάντα στην ελεύθερη έκφραση του γυναικείου σώματος και πνεύματος.

Ως παραγωγός, με το καλλιτεχνικό όνομα Cardi Monáe, ενδιαφέρεται να αναδείξει τις μουσικές της επιρροές αλλά και τις καλλιτεχνικές της επιδιώξεις που σχετίζονται με τη φωτογραφία, τη δημιουργία video και την τέχνη του installation.

Η μουσική της θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Hakuna Kulala, sublabel της Nyege Nyege.

Στέρεο Νόβα

Τρίτη 23 Ιουνίου

22:00 – 23:30

Θα ήταν κάπως άδικη σύγκριση να επιλέξεις την καλύτερη συναυλία, των τελευταίων πέντε ετών, του Summer Nostos Festival. Αλλά το πιο πιθανό είναι ότι οι περισσότεροι θα επέλεγαν τη συναυλία των Στέρεο Nόβα, εκείνη την ηλεκτρ(ον)ική βραδιά, στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, μια Δευτέρα του Ιουνίου 2018. Το θρυλικό encore που χορεύαμε ξέφρενα, τραγουδώντας “Μικρό αγόρι, πάλι τρέχεις μόνο, πιο γρήγορα απ’ το μυαλό, πιο γρήγορα απ’ το νόμο”.

Low

Πέμπτη 25 Ιουνίου

21:00 – 22:00

Με 27 χρόνια στο ενεργητικό τους, οι Low από τη Μινεσότα αποτελούν ένα είδος θεσμού για την indie rock παγκοσμίως, εκπροσωπώντας επάξια τη slow tempo rock. Τα ιδρυτικά της μέλη, Alan Sparhawk και Mimi Parker, μαζί με τον Steve Garrington δεν σταματούν να πειραματίζονται εξερευνώντας έναν ηχητικό μινιμαλισμό που αναδεικνύει την αρμονία των φωνών. Όπως σημειώνει ο Guardian, όλα τους τα άλμπουμ διακρίνονται τόσο για το μουσικό τους βάθος, όσο και για την εσωτερικότητα των στίχων τους.

Με μια καριέρα να μετράει σχεδόν τρεις δεκαετίες, χιλιάδες ζωντανές εμφανίσεις και 12 άλμπουμ, η πλέον mainstream στιγμή τους ήταν όταν ηχογράφησαν το Just like Christmas το 1999. Η διασκευή τους για τον Μικρό Τυμπανιστή έγινε, μέσω της τηλεοπτικής διαφήμισης της Gap, ένα από τα από τα πιο εμβληματικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια στις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως, κρατώντας τους ζωντανούς επαγγελματικά μέχρι και σήμερα.

Ο Χορός των Γερανών

Παρασκευή 26 Ιουνίου
18:30-19:00

Ήταν Ιούνιος του 2014, όταν παρουσιάστηκε η πρώτη μουσική παράσταση χορού του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)∙ ακόμη δεν υπήρχε το ΚΠΙΣΝ, παρά μόνο μερικά ίχνη του, εδώ κι εκεί, ως ζωντανή υπόσχεση για το μέλλον.

Το σκηνικό του εργοταξίου συμπλήρωναν οι φυτεμένες ελιές και λεβάντες και ο αττικός ουρανός στα χρώματα της δύσης. Στον ρόλο των χορευτών, δέκα γερανοί σε μια μοναδική χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα, ακολουθώντας τους ήχους της μουσικής του Γκούσταφ Χολστ Πλανήτες, που ερμήνευσε ζωντανά η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη.

Η μαγική αυτή βραδιά, σε σύλληψη του αρχιτέκτονα του ΚΠΙΣΝ, Ρέντσο Πιάνο, δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα του Summer Nostos Festival RetroFuture. Πρόκειται για την πρώτη πράξη ενός έργου, που παίζει ακόμη σε επανάληψη στο μυαλό όσων βρέθηκαν εκεί, ανάμεσα στους θεατές με τα κίτρινα γιλέκα ασφαλείας, και στην οποία αξίζει να πατήσουμε rewind για να ζήσουμε, έξι χρόνια μετά, μέσα από διαφορετικά μάτια. Τα μάτια των ανθρώπων που έχουν δει το ΚΠΙΣΝ να ολοκληρώνεται, να γίνεται μέρος της ζωής τους και να προσφέρει δεκάδες στιγμές μαγείας, σαν αυτή, κάθε ημέρα.

Seu Jorge & Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Παρασκευή 26 Ιουνίου

21:00 – 22:00

Από την οθόνη του σπιτιού μας μεταφερόμαστε στην κεντρική σκηνή του SNFestival, όπου το 2018 ο Βραζιλιάνος τραγουδοποιός και τραγουδιστής της samba, rock, soul και funk μουσικής σκηνής, Seu Jorge, μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, παρουσίασαν το The Life Aquatic – ένα αφιέρωμα στον θρυλικό David Bowie.

Αυτό το καλοκαίρι έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ξανά τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Bowie στα πορτογαλικά, όπως αποδόθηκαν στην ταινία του Wes Anderson, The Life Aquatic of Steve Zissou, μέσα σε ένα σκηνικό που αναδημιουργεί την ατμόσφαιρα της. Ο ίδιος ο Bowie είχε δηλώσει: «Αν ο Seu Jorge δεν είχε ηχογραφήσει τα τραγούδια μου στα πορτογαλικά, δεν θα είχα ακούσει ποτέ αυτό το νέο επίπεδο ομορφιάς με το οποίο τα έχει εμποτίσει».

Μετέωρη του Δημήτρη Καμαρωτού με την Άννα Παγκάλου

Σάββατο 27 Ιουνίου

20:45-22:00

Το Summer Nostos Festival RetroFuture προσφέρει στο κοινό του μια μοναδική μουσική εμπειρία υπό την επιμέλεια του Δημήτρη Καμαρωτού και τη συνοδεία της μεσόφωνου Άννας Παγκάλου. Το έργο Μετέωρη (που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάιο) λαμβάνει χώρα στο υψηλότερο σημείο του ΚΠΙΣΝ, το Ενεργειακό Στέγαστρο, με φόντο τον βαμμένο στα χρώματα της δύσης αττικό ουρανό, και επαναλαμβάνεται για να μας χαρίσει μερικές ακόμη στιγμές φωτός και μαγείας.

ο έργο Μετέωρη, εμπνευσμένο από το ποίημα της Κικής Δημουλά Μια μετέωρη κυρία, μιλάει για τη Φύση, τον Πολιτισμό, τον Άνθρωπο αλλά και το ρόλο της Τέχνης και της Μουσικής μέσα στη σύγχρονη πόλη. Ένας μουσικός στοχασμός μια καλοκαιρινή βραδιά, 47 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, με την Αθήνα και τον Σαρωνικό να χρωματίζονται από τη δύση του ήλιου.

ΜΕΛΙSSEΣ

Κυριακή 28 Ιουνίου

21:00 – 22:00

Tο αγαπημένο συγκρότημα ανεβαίνει στην κορυφή του Κέντρου Πολιτισμόυ Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)- στο Ενεργειακό Στέγαστρο του κτιρίου- και σας προσκαλεί σε ένα διαδικτυακό show που υπόσχεται να ανεβάσει τη διάθεσή μας στα ύψη. 

Στα 11 χρόνια της καλλιτεχνικής τους δραστηριότητας οι ΜΕΛΙSSES έχουν συνεργαστεί δισκογραφικά και επί σκηνής με περισσότερους από 20 καλλιτέχνες, από όλα τα είδη μουσικής. Με 10 τραγούδια στο ΤΟP 10 του Airplay Chart, 5 singles στο Νο1 για περισσότερες από 55 εβδομάδες και πάνω από 280.000.000 views στο YouTube, το συγκρότημα έχει αποδείξει τόσο τη δυναμική του όσο και την αγάπη του κόσμου. 

Ύστερα από την πρώτη τους εμφάνιση στο Summer Nostos Festival το 2017, όπου κυριολεκτικά ξεσήκωσαν τα πλήθη, επιστρέφουν για να κλείσουν το SNFestival RetroFuture με ένα διαφορετικό show.

Χρήστος Μάστορας, φωνητικά
Κώστας Μαυρογέννης, μπάσο
Θάνος Λαϊτσάς, κιθάρα

Τα DJ Sets θα ξεκινούν κάθε βράδυ (εκτός Τρίτης) στις 22:00.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Ποια ονόματα ακούγονται μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου – Μπρατάκου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσαν οι παραιτήσεις δύο εκ των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του...
Τσακαλώτος κατά Κυρανάκη

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 ψήφους – Μητσοτάκης: Δεν θα συγκυβερνήσω με παράκεντρα

Απορρίφθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ , η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας. Στην...
Βουλή: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα

Βουλή: Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας

Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να το συζητήσουμε «Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους του πόνου. Ωστε να...

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 28/3/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Κυριακή 28/3/2024 (αριθμός κλήρωσης 2733), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι...

Μαθεύτηκε 15 χρόνια μετά: Αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος που ο Αντώνης Ρέμος χώρισε με τη Ζέτα Μακρυπούλια

Κεραυνός εν αιθρία ήταν ο χωρισμός του Αντώνη Ρέμου και της Ζέτας Μακρυπούλια, αφού...

Τι κρύβεται πίσω από τη σύγκρουση Βαγγέλη Μαρινάκη – Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δε συγχώρησε ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ ότι τον έκλεισε επί δύο μερόνυχτα...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ρε φίλε!! Ανέβηκε να μιλήσει στο βήμα της Βουλής με ένα «βουνό» από έγγραφα χαμογελώντας με υφάκι «θα σας σκίσω τώρα»

Με ένα «βουνό» από έγγραφα εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για...