Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.8 C
Athens

Super league: Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 του ΟΦΗ

Ο εξαιρετικός ΟΦΗ των τελευταίων αγωνιστικών, προηγήθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» κι έβαλε πολύ δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Πειραιώτες βρήκαν τις λύσεις κι έφτασαν σε μία πολύ σημαντική νίκη με 2-1, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Super League, μειώνοντας στους τρεις βαθμούς τη διαφορά τους απ’ τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Ο Ντίκο έβαλε μπροστά τους Κρητικούς στο σκορ, όμως οι Πειραιώτες έφτασαν στην ανατροπή με τα τέρματα των Μπακαμπού και Ελ Αραμπί. Δοκάρι στο 67’ ο Χουάνγκ Ιν-μπεόμ, πολλές καθοριστικές επεμβάσεις από τον γκολκίπερ του ΟΦΗ, Χρήστο Μανδά, ο οποίος νικήθηκε στο 76’, τις αποκρούσεις του αγώνα έκανε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, στο 82’ στο πλασέ του Γκρόνινγκ και στο 90′ στο σουτ του Μπάκιτς, κρατώντας τη νίκη για την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 7’ ο Γκάρι Ροντρίγκες δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά απ’ την εξαιρετική ασίστ του Χάμες.

Στο 19’ ο ΟΦΗ «πάγωσε» το φαληρικό γήπεδο, όταν ο Θοράρινσον έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Ντίκο με γυριστό συρτό σουτ, έστειλε την μπάλα στη ρίζα του αριστερού δοκαριού και στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Στο 29’ ο Χάμες Ροντρίγκες ελευθερώθηκε και σούταρε δυνατά με το αριστερό, αλλά ο Μανδάς έκανε εξαιρετική επέμβαση στη γωνία του, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το πολύ δυνατό σουτ του Χουάνγκ Ιν-μπεόμ πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 40’ όταν, από το φάουλ του Χάμες Ροντρίγκες, ο Μπακαμπού πήρε τη γυριστή κεφαλιά, για να στείλει τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Μανδά και να φέρει το ματς στα ίσα (1-1).

Λίγο πριν το ημίχρονο ο Μπιέλ νικήθηκε από τον Μανδά σε προσπάθειά του απ’ το ύψος της περιοχής, ενώ στο 54’ ο Ισπανός βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής με τη μπάλα μπροστά του, έπειτα από γύρισμα του Μπακαμπού, αλλά ο γκολκίπερ του ΟΦΗ έκανε τεράστια επέμβαση και κράτησε το 1-1.
 
Στο 67’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ με το τρομερά δυνατό σουτ του Χουάνγκ Ιν-μπεόμ, που ακούμπησε ελάχιστα ο Μανδάς στέλνοντας την μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 75’ η ασίστ του Χάμες προς τον Μπιέλ οδήγησε σε ένα άσχημο τελείωμα από τον Ισπανό που πλάσαρε άουτ.

Τη λύση για τους γηπεδούχους έδωσε ο Ελ Αραμπί στο 76’, ένα λεπτό (!) μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο όταν, από ωραία πάσα του Ρέαμπτσιουκ στην πλάτη της άμυνας και γύρισμα του Εμβιλά, βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο στη μικρή περιοχή για να σπρώξει την μπάλα στο δοκάρι και στα δίκτυα του Μανδά.

Στο 82’ ο Γκρόνινγκ έφυγε σε τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη, όμως ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά αποκρούοντας και διατηρώντας το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα.

Το ίδιο έπραξε και στο 90’, όταν ο Μπάκιτς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά άπλωσε το σώμα του στο τετ-α-τετ και κράτησε τη νίκη για την ομάδα του ως το τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος (85’ Σισέ), Ρέτσος, Ρέαμπτσιουκ (74’ Ραμόν), Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μπιέλ, Γκάρι Ροντρίγκες (65’ Μασούρας), Χάμες Ροντρίγκες (85’ Σαμασέκου), Μπακαμπού (75’ Ελ Αραμπί).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Διαμαντής, Πασαλίδης, Βούρος, Θοράρινσον (82’ Τσιλιανίδης), Λάρσον, Ντιουσέ (82’ Μοσκέρα), Περέα, Τοράλ (71’ Μπάκιτς), Ντίκο (71 Μπαλογιάννης), Τζου (55’ Γκρόνινγκ).

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι αθλητικές μεταδόσεις 28/3/24

Το ματς Παρτίζαν – Ολυμπιακός για τη EuroLeague ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις: 19:00 COSMOTE SPORT 6...

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Conference League: Με Μπριζ ο ΠΑΟΚ – Κόντρα στη Φενέρ ο Ολυμπιακός

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” και οι Πειραιώτες έμαθαν τους αντιπάλους τους στα προημιτελικά του...

Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στους «8» του Conference League

Πολύ μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League πήρε ο Ολυμπιακός που επικράτησε...

Oλυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-3: Χάλασε το πάρτι γενεθλίων

Ο Παναθηναϊκός χάλασε το πάρτι των 99ων γενεθλίων του Ολυμπιακού και πήρε τεράστιο διπλό...

Σαν σήμερα 10 Μαρτίου του 1925 “γεννήθηκε” ο Ολυμπιακός!

Τα γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο Ολυμπιακός, ο οποίος ιδρύθηκε πριν 93 χρόνια, στις...