Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
13.2 C
Athens

Συγκλονίζει η χήρα του ήρωα ψαρά: «Στο Μάτι φώναζε με όση δύναμη του είχε αφήσει ο καρκίνος» (βίντεο)

Ο Κώστας Αρβανίτης όταν είδε τους καπνούς να σκεπάζουν την περιοχή, αγνόησε τους δυνατούς ανέμους, πήρε τη γυναίκα του, τον γιο του και τον ναύτη του και βγήκαν στη φουρτουνιασμένη θάλασσα να αναζητήσουν την Κατερίνα που είχε πέσει στο νερό για να γλιτώσει από τις φλόγες.

«Ο καπετάν Κώστας ήταν άρρωστος, όμως φώναζε με όση δύναμη του είχε αφήσει ο καρκίνος που τον ταλαιπωρούσε», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η γυναίκα του, που τον έβλεπε παρά την εξασθένηση του οργανισμού του, εκείνο το βράδυ να δίνει γενναία μάχη για να σώσει από την θάλασσα όσους περισσότερους μπορούσε.

«Τον καπετάνιο μας! Αυτό ήταν ο Κώστας, ένας καπετάνιος. Σε όλη του την ζωή. Στην οικογένειά του, στην δουλειά του! Έμπαινε μπροστά. Ήταν γεμάτη η ζωή μας, μια περιπέτεια. Σίγουρα είχε και άλλα πράγματα να ζήσει αλλά και μέχρι εδώ ήταν εντάξει! Δεν πρόκειται να τον ξεχάσουμε ποτέ!», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η σύζυγός του, Χρύσα Αρβανίτη.

«Ήταν άρρωστος. Δεν είχε γίνει καλά. Κατεβήκαμε είδαμε την φωτιά, έτσι ξεκινήσαμε και είδαμε πράγματα που ούτε στην πιο τρελή μας φαντασία δηλαδή άνθρωποι στη θάλασσα, κραυγές, εκρήξεις», περιέγραψε η Χρύσα Αρβανίτη τη δραματική εκείνη μέρα.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο ζευγάρι που πήραμε, ήταν 17χρονα. Ο Δημήτρης και η Κυριακή. Δεν έχω δει σε μάτια ανθρώπων περισσότερη απελπισία και φόβο», λέει συγκλονίζοντας η χήρα του καπετάνιου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, σήμερα, ο Ταξιάρχης βρίσκεται μόνος και αδειανός, δεμένος στο λιμανάκι της Νέας Μάκρης.

Οι ψαράδες της Νέα Μάκρης ζητούν το καΐκι του, τον Ταξιάρχη, να παραμείνει δεμένο στο λιμάνι, ως σύμβολο προσφοράς και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο σε μιας από τις τραγικότερες ημέρες τις σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Η τελευταία ανάρτηση του Κώστσα Αρβανίτη

Συγκλονίζει η τελευταία ανάρτηση που είχε κάνει στο facebook ο ήρωας ψαράς Κώστας Αρβανίτης που έσωσε δεκάδες ανθρώπους στο Μάτι την 23η Ιουλίου. Την αποφράδα εκείνη ημέρα είχε γενέθλια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Αρβανίτης άφησε την τελευταία του πνοή στα 70 του χρόνια. Ηταν άρρωστος καιρό, όπως αποκάλυψε η σύζυγός του στον ΑΝΤ1. Το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς είχε σώσει περίπου 70 ανθρώπους, τους οποίους περισυνέλεξε από τη θάλασσα.

«Δεν έχω μιλήσει πολύ για αυτά που βίωσα εκείνη τη νύχτα αφού δεν μπορούσα καλά καλά να διαχειριστώ τον πόνο, την απελπισία, την συμπαράσταση στους συνανθρώπους τους αλλά και σε ζώα δεσποζόμενα αλλά και αδέσποτα των καμένων ανθρώπων που έβαζα στην βάρκα μου με την οικογένεια μου και τον ναύτη μου» έγραφε.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για «πολιτική εκμετάλλευση» της τραγωδίας από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Την ανάρτησή του ο Κώστας Αρβανίτης είχε συνοδεύσει με βίντεο που τραβήχτηκε την νύχτα τη 23ης Ιουλίου μέσα στην βάρκα του στην οποία πολλοί από εκείνους που είχε σώσει από την φονική πυρκαγιά.

Επικοινωνία Παυλόπουλου με την χήρα του ψαρά

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την σύζυγο του αείμνηστου Κώστα Αρβανίτη -του ήρωα-ψαρά που έδωσε αληθινό παράδειγμα Ανθρωπισμού σώζοντας δεκάδες συνανθρώπους μας κατά την τραγωδία της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Ο κ. Παυλόπουλος της εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

Επιπλέον, τη διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα σταθεί, όπως οφείλει, στο πλευρό της οικογένειας.

Μητσοτάκης: «Ήταν παράδειγμα αλληλεγγύης»

Την ευγνωμοσύνη του για την αλληλεγγύη που επέδειξε κατά την τραγωδία στο Μάτι και την θλίψη του για την απώλεια του Κώστα Αρβανίτη, του ψαρά που έσωσε δεκάδες ανθρώπους, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο Twitter για την απώλεια του Κώστα Αρβανίτη: «Ο Κώστας Αρβανίτης ήταν ένα παράδειγμα αλληλεγγύης και η απώλειά του μας γέμισε θλίψη. Η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη, ως ένα δείγμα της ευγνωμοσύνης όλων μας απέναντι στη γενναιότητα που έδειξε το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι, όταν έσωσε 70 συνανθρώπους μας από τη θάλασσα».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ήρθε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της...

Ο βολικός αντίπαλος του Μαξίμου

Ναι μεν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις εκλογές της 9ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη, διότι όπως λένε και αναλυτές που ανήκουν...

Ανδρουλάκης: Ο διμέτωπος αγώνας του

Η απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη για διμέτωπο δεν είναι πρωτόγνωρη, καθώς και ο Νίκος Ανδρουλάκης κινείται στην ρότα που πρώτη χάραξε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Απλά αντιμετωπίζει...

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλυπτήρια του ευρωψηφοδελτίου – Οι 5 “εκλεκτοί” Κασσελάκη

Το σχέδιο τους ήταν «ένας ΣΥΡΙΖΑ μόνος, να συρρικνώνεται συνεχώς, να ανακυκλώνεται στην εσωστρέφεια, να παραχωρεί τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα βολικό...

Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία

Δήλωση για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία έκανε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έξοδό του από την...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με...

Δίκη για το Μάτι: Στις 29 Απριλίου η απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία

Τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της...

Δίκη για το Μάτι: Ακόμη μια παράλειψη χρέωσε στον Ματθαιόπουλο ο εισαγγελέας

Στον καταλογισμό ευθύνης για άλλη μία παράλειψη που «είχε συνέπεια τον θάνατο εννέα ανθρώπων...

Δίκη για το Μάτι: Εισαγγελέας – Ευθύνες στους επικεφαλής της Πυροσβεστικής και του ΕΣΚΕ

Με τις ευθύνες που καταλογίζει στους επικεφαλής της Πυροσβεστικής και του ΕΣΚΕ για την...