Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
15.9 C
Athens

Συγκλονίζει η τραγωδία με τα δύο νεκρά αδέλφια στο Νέο Ηράκλειο – Τα σημειώματα, η κλειδωμένη πόρτα και τα “γιατί”

Τα όσα διαδραματίστηκαν πίσω από την κλειδωμένη πόρτα του δώματος, όπου βρέθηκαν νεκρά τα δύο αδέλφια στο Νέο Ηράκλειο, προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της σοκαριστικής υπόθεσης.

Η οικογενειακή τραγωδία αποκαλύφθηκε το πρωί της Τρίτης, όταν ο μεγαλύτερος αδελφός της οικογένειας, άκουσε πυροβολισμούς και έτρεξε στο δώμα, που βρίσκεται στην ταράτσα της πολυκατοικίας όπου διέμεναν. Ο ίδιος ενημέρωσε τις Αρχές. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο χρειάστηκε να σπάσουν το παράθυρο, προκειμένου να μπουν στο εσωτερικό του δωματίου, αντικρίζοντας τα άψυχα σώματα του 35χρονου και της 30χρονης αδελφής του. Οι δυο τους έφεραν τραύματα από όπλο, ενώ στο πάτωμα ήταν πεσμένη μία καραμπίνα.

Τα πρώτα κιόλας στοιχεία που αντίκρισαν στο σημείο της τραγωδίας οι αστυνομικοί, “έδειξαν” ότι πιθανότατα επρόκειτο για υπόθεση διπλής αυτοκτονίας. Τα ευρήματα του ιατροδικαστή, τα ιδιόχειρα σημειώματα που εντοπίστηκαν στην τσέπη του 35χρονου, αλλά και το γεγονός ότι η πόρτα του δώματος ήταν κλειδωμένη από μέσα, φαίνεται πως επιβεβαιώνουν τις αρχικές εκτιμήσεις, ότι ο θάνατος των δύο αδελφιών συνέβη έπειτα από κοινή απόφαση που είχαν λάβει. Να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Παρότι το σενάριο της εμπλοκής και ενός τρίτου προσώπου στην υπόθεση, δεν έχει αποκλειστεί, εκτιμάται ότι είναι ένα ενδεχόμενο που συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.

Ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούν να συνδέσουν τα κομμάτια του παζλ για το πώς συνέβη η ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία, τα ερωτήματα παραμένουν για τους λόγους που οδήγησαν τα δύο αδέλφια σε αυτή την απόφαση, που “πάγωσε” την γειτονιά του Νέου Ηρακλείου. Θεωρείται βέβαιο πως οι μαρτυρίες και οι καταθέσεις των ανθρώπων του στενού περιβάλλοντος, θα ρίξουν περισσότερο φως στο “μυστήριο” για τους λόγους που οδήγησαν τον 35χρονο και την 30χρονη στην απόφαση να αυτοκτονήσουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο αδέλφια είχαν υποστεί μεγάλο σοκ από τον θάνατο της μητέρας τους, η οποία έχασε τη μάχη με τον καρκίνο πριν από λίγους μήνες. Φαίνεται πως επρόκειτο για μία απώλεια που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν συναισθηματικά. Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 35χρονος και η 30χρονη δεν εργάζονταν και η μακροχρόνια ανεργία μαζί με τα αναπόφευκτα οικονομικά προβλήματα, τους είχαν καταβάλει. Παραμένει άγνωστο μέχρι αυτή την ώρα, εάν τις τελευταίες ημέρες συνέβη και κάτι επιπλέον, που να επιβάρυνε την ήδη άσχημη ψυχολογική τους κατάσταση και να τους δημιούργησε την αίσθηση ότι βρίσκονται μπροστά σε ένα αδιέξοδο. Είναι ερωτήματα που πιθανόν να απαντηθούν από την αστυνομική έρευνα, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Το χρονικό της διπλής αυτοκτονίας

Η οικογενειακή τραγωδία αποκαλύφθηκε το πρωί της Τρίτης, όταν ο μεγαλύτερος αδελφός της οικογένειας άκουσε πυροβολισμούς. Έτρεξε στο δώμα που βρίσκεται στην ταράτσα της πολυκατοικίας και γρήγορα αντιλήφθηκε ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Ο ίδιος ενημέρωσε την Αστυνομία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, πως η μητέρα τους είχε πεθάνει από καρκίνο και τα δύο αδέλφια του υπέφεραν από κατάθλιψη.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα δύο αδέλφια αποφάσισαν από κοινού να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Πήραν την καραμπίνα, ανέβηκαν στο δώμα, κλειδώθηκαν μέσα, άφησαν ιδιόχειρα σημειώματα και υλοποίησαν το σχέδιό τους.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή, ο οποίος έσπευσε στο σημείο της τραγωδίας, είναι πιθανόν η 30χρονη να ήταν εκείνη που πυροβόλησε και σκότωσε τον αδελφό της και στη συνέχεια να έβαλε την καραμπίνα στον κρόταφό της και να πάτησε την σκανδάλη.

Σε αυτό το συμπέρασμα φαίνεται πως καταλήγει ο ιατροδικαστής, με βάση δύο συγκεκριμένα στοιχεία. Κατά πρώτον, ότι ο 35χρονος φέρει τραύμα στο μέτωπο, ενώ η αδελφή του στον κρόταφο και κατά δεύτερον ότι η καραμπίνα εντοπίστηκε δίπλα στη γυναίκα.

Τα δύο “καρμπόν” ιδιόχειρα σημειώματα και η κλειδωμένη πόρτα

Όπως είχε αποκαλύψει νωρίτερα οι αστυνομικές Αρχές εντόπισαν δύο σημειώματα, στα οποία ο 35χρονος και η 30χρονη αδελφή του δήλωναν ξεκάθαρα την απόφασή τους να αυτοκτονήσουν. Μεταξύ άλλων, έγραφαν και για τον θάνατο της μητέρας τους, που τους είχε “λυγίσει”.

Τα ιδιόχειρα σημειώματα αυτοκτονίας εντοπίστηκαν στην τσέπη της ζακέτας του 35χρονου και, τελικά, ο γραφικός χαρακτήρας δεν είναι ίδιος. Δηλαδή έχουν γραφτεί από δύο διαφορετικά πρόσωπα. Τα σημειώματα είναι “καρμπόν”.

“Εγώ ο Β.Γ. αποφάσισα να αυτοκτονήσω. Κανείς άλλος δεν έχει ευθύνη γι’ αυτό που κάνω, και η απόφαση είναι δική μου”, γράφει το πρώτο. Τα ίδια ακριβώς γράφει και το δεύτερο, που φέρει το όνομα της 30χρονης.

Προκύπτει, επίσης, από τις έρευνες ότι η πόρτα του δώματος όπου βρέθηκαν νεκρά τα δύο αδέλφια, ήταν κλειδωμένη από τα μέσα.

Τα στοιχεία αυτά, φαίνεται πως ενισχύουν ακόμη περισσότερο το σενάριο που εξέταζαν εξαρχής οι αστυνομικοί, ότι τα δύο αδέλφια είχαν αποφασίσει από κοινού να αυτοκτονήσουν.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Τροχαίο στη Σταδίου: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο οδηγός της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/04) στο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τραγωδία στη Χίο: Τρία νεκρά κοριτσάκια στο ναυάγιο με μετανάστες

Τρία νεκρά κοριτσάκια είναι ο θλιβερός απολογισμός του ναυαγίου βάρκας με πρόσφυγες και μετανάστες...

Ηράκλειο: 72χρονος καρκινοπαθής έβαλε τέλος στη ζωή του 

Ένας 72χρονος καρκινοπαθής στο Ηράκλειο έβαλε τέλος στη ζωή του, περιμένοντας το φάρμακο για την χημειοθεραπεία...

Ναύπακτος: Δύο νεκρά αδέλφια από φωτιά στο σπίτι τους

Τον θάνατο μέσα στο ίδιο τους στο σπίτι, στην Παλαιοπαναγία στη Ναύπακτο, βρήκαν δυο...

Δολοφονία στο Ηράκλειο: «Ελάτε, σκότωσα την γυναίκα μου»

«Βαρύ παρελθόν» κουβαλά ο άνδρας που σκότωσε την σύντροφό του στα Καμίνια, στο Ηράκλειο...