Συγκλονίζει ο Θάνος Μικρούτσικος: Δίνω μάχη για την ζωή μου

36
Την Δευτέρα η κηδεία του Θάνου Μικρούτσικο στο α΄ νεκροταφείο
Νομίζω ότι αντιμετωπίζω τον καρκίνο με δύναμη, έτσι πρέπει να γίνεται

Με θάρρος δίνει εδώ και δύο χρόνια τη μάχη του με τον καρκίνο ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος.

«Η κατάσταση της υγείας μου είναι σοβαρή ανεξάρτητα από το πώς με βλέπει ο κόσμος δυνατό. Θα είμαι δυνατός μέχρι τέλους. Είναι μια δύσκολη αρρώστια. Ο τρόπος που πρέπει ένας ασθενής να την αντιμετωπίζει είναι όχι στον φόβο όχι στην κατάθλιψη», δήλωσε ο ίδιος στο Open Tv. Σε κάθε περίπτωση, ο μουσικοσυνθέτης δεν το βάζει κάτω. «Είμαστε εδώ για να πολεμάμε σε αυτή τη ζωή την τόσο μικρή. Είμαστε σχοινοβάτες, το στοίχημα είναι να ξανασηκωθούμε όρθιοι και να ξαναπερπατήσουμε», λέει.

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης είναι αποφασισμένος να μην το βάλει κάτω. Κι ας είναι ο θάνατος πιο… ψηλός από εκείνον, όπως λέει: «Είμαστε εδώ για να πολεμάμε σε αυτή την ζωή, την τελικά τόσο μικρή, είμαστε σχοινοβάτες. Το στοίχημα είναι να σηκωθούμε όρθιοι και να ξαναπερπατήσουμε.

Σε ό,τι αφορά στον θάνατο, εγώ κι αυτός είμαστε δύο πυγμάχοι σε ένα ρινγκ. Αυτός βέβαια, είναι 3 μέτρα ψηλός, εγώ το 1,70 το γνωστό. Ξέρεις ότι στον 15 γύρο θα σε ρίξει νοκ άουτ. Ποιος είναι ο στόχος μου; Να τον κερδίζω σε κάθε γύρο στα σημεία», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:  Κορωνοϊός: Στους 173 οι νεκροί

Κάνοντας ακόμη και χιούμορ με το θάνατο, επικαλείται μια δήλωση του Γούντι Άλεν που είχε πει: «Δεν φοβάμαι το θάνατο, απλώς δεν θέλω να είμαι εκεί όταν θα έρθει».

Ο Θάνος Μικρούτσικος, που αποφάσισε να δεχτεί την τελευταία τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, μιλά και για πολιτική. Επιτίθεται στην κυβέρνηση για την πολιτική των επιδομάτων, λέγοντας πως «έδωσαν την τελευταία στιγμή 1,1 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους την ημέρα, ενώ τους είχαν λιανίσει 10 χρόνια και οι τρεις».

Σχολιάζοντας δε τη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τον Κλάους Ρέγκλινγκ (σ.σ. αν ήταν φοιτητής μου στο πανεπιστήμιο θα τον έκοβα), ο Θάνος Μικρούτσικος είπε για τον υπουργό Οικονομικών: «εγώ θα τον έκοβα και από το γυμνάσιο τον Τσακαλώτο».