Συγκλονίζει 37χρονη παραολυμπιονίκης – Υπέγραψε τα χαρτιά για την ευθανασία της

40

Συγκλονίζουν τα λόγια της 37χρονης Μαριέκε Βέρβουρτ , της χρυσής παρολυμπιονίκη που, όπως σας είχαμε ενημερώσει, το 2008, υπέγραψε την ευθανασία της.

Η αθλήτρια που στους παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο κέρδισε ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο, στα 21 της έπαθε παράλυση στα πόδια με αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Με το πέρασμα των χρόνων η ασθένεια ολοένα και προχωρούσε ενώ πολλές φορές, ο πόνος που αισθανόταν ήταν τόσο έντονος που την έκανε να χάνει τις αισθήσεις της και να χρειάζεται 24ωρη φροντίδα.

Η Μαριέκε, μιλώντας στο BBC παραδέχτηκε πως αυτό που της έσωσε τη ζωή ήταν πως το 2008 υπέγραψε την ευθανασία της.

Διαβάστε επίσης:  Κορονοϊός: Ριζικές αλλαγές σκέφτεται η FIFA - Τι εξετάζει για τις μεταγραφές

«Ήμουν πολύ καταθλιπτικό πρόσωπο. Σκεφτόμουν πως ήμουν έτοιμη να αυτοκτονήσω. Ελπίζω κάθε χώρα να εξετάζει την ευθανασία με άλλο τρόπο γιατί δεν είναι δολοφονία. Είμαι το καλύτερο παράδειγμα. Χάρη σ’ αυτά τα χαρτιά, είμαι ακόμα ζωντανή.

Με την ευθανασία, είσαι σίγουρος ότι θα έχεις ένα μαλακό, όμορφο θάνατο, και ότι μπορείς να το κάνεις με τους ανθρώπους που θέλεις να μείνουν μαζί σου. Μου δίνει ένα αίσθημα γαλήνης και ξεκούρασης , που μπορώ να επιλέξω μόνη μου πόσο μακριά μπορώ να φτάσω».