Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022
29.7 C
Athens

Συγκρατημένα χαμόγελα στο Μαξίμου για τα γκάλοπ, τρίτο κόμμα στην Κρήτη ο ΣΥΡΙΖΑ και ο έλεγχος της Deloitte στα δύο προς πώληση περιφερειακά κανάλια

Κάποια (μικρο)χαμόγελα άρχισαν να «σκάνε» στο Μαξίμου, από τις πρώτες κυλιόμενες μετρήσεις μετά την εξαγγελία των οικονομικών μέτρων, αφού φαίνονται τα πρώτα σημάδια «συμμαζέματος» της δημοσκοπικής πτώσης που καταγράφει η Νέα Δημοκρατία τον τελευταίο μήνα.

Η συνολική εικόνα πάντως θα είναι πιο πλήρης, μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και κυρίως μετά την υλοποίηση στην πράξη των κυβερνητικών εξαγγελιών, και των ποσών της ενίσχυσης για το ηλεκτρικό ρεύμα που θα φανούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των καταναλωτών προς τα τέλη Ιουνίου.
Κάτι που αντιλαμβάνεται προσωπικά ο πρωθυπουργός ο οποίος ΑΠΑΙΤΕΙ να υλοποιηθούν χωρίς ούτε ένα λεπτό καθυστέρησης, και μέσα σε ΑΥΣΤΗΡΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ τα όσα ο ίδιος έχει εξαγγείλει.

@ Ο πήχης των 180.000 συμμετεχόντων στις εσωκομματικές διαδικασίες του Κινήματος Αλλαγής εξελίσσεται σε θηλιά στον λαιμό του Τσίπρα. Ο οποίος όσο περνούν οι μέρες αντιλαμβάνεται πόσο εφιαλτική θα είναι για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ, η υποχρεωτική σύγκριση που θα γίνει μεταξύ των συμμετεχόντων στην διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ και στην «α λα Βόρεια Κορέα» ψηφοφορία της Κυριακής, με τον ίδιο, έναν και μοναδικό υποψήφιο.
Το ξαναγράψαμε και χθες το Κίνημα Αλλαγής, όπως θα φανεί και στο Συνέδριο της επόμενης βδομάδας, καταγράφει ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κάτι που πρέπει βεβαίως να προβληματίσει και την Νέα Δημοκρατία, γιατί η «τράπουλα» γενικώς ανακατεύεται…

@ Την ίδια στιγμή ΑΠΑΤΗ πήγε η περιοδεία του Τσίπρα στην Κρήτη, η δεύτερη μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, που αποδεικνύει την πολύ μεγάλη ανησυχία της Κουμουνδούρου για την ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ του ΣΥΡΙΖΑ στην Μεγαλόνησο.
Που εάν συνεχισθεί σε αυτούς τους ρυθμούς μέχρι να φτάσουμε στις κάλπες θα φέρει νομοτελειακά τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση στην Κρήτη.

@ Δεν βάζουμε και το χέρι μας στην φωτιά, εάν τελικά το deal των Μπακοκαυμενάκηδων με τους δύο ιδιοκτήτες των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών ολοκληρωθεί επιτυχώς. Αυτό πάντως που μάθαμε είναι πως η Deloitte έχει ολοκληρώσει τον ενδελεχή της έλεγχο στα λογιστήρια των δύο καναλιών, και πλέον καταγράφει αναλυτικά το σύνολο των περιουσιακών τους στοιχείων.
Ήτοι, τηλεοπτικά στούντιο, κάμερες, κονσόλες μοντάζ, γραφεία, καρέκλες κλπ.

@ Tην ώρα που οι «Ομπρελάκηδες» εξέφρασαν την στήριξή τους στον Σκουρλέτη (στη διαμαρτυρία του, όχι στη δήλωση μετανοίας που ζήτησε δίκην εξωδίκου από τον δημοσιογράφο Γιώργο Λακόπουλο), δεν έγινε το ίδιο πράγμα με τον Νίκο Παππά και την πρόταση του εισαγγελέα για παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο. Οι ΣΥΡΙΖΑίοι που έσπευσαν να εκφράσουν την στήριξή τους στον πρώην υπουργό και στα δικαστικά του «μπλεξίματα» για την υπόθεση Καλογρίτσα και τις τηλεοπτικές άδειες ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι πρόκειται για άλλης τάξεως υπόθεση. Πέραν αυτού, ο Παππάς έχει αντιπάθειες όχι μόνο στην αντίπαλη τάση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ –δηλαδή στην εσωκομματική αντιπολίτευση της «Ομπρέλας»- αλλά και μεταξύ των «προεδρικών». Το ενδιαφέρον είναι ότι η αιδήμων σιωπή πολλών «προεδρικών» και ακραιφνώς «τσιπρικών» για την συνέχιση της «περιπέτειας» του Νίκου Παππά καταγράφεται παρά την σαφή υπόγεια παρότρυνση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα να επιδειχθεί «απόλυτη αλληλεγγύη» στο άλλοτε alter ego και δεξί του χέρι…

@ Ο Παππάς πάντως είναι αποφασισμένος, να συνεχίσει να πλασάρεται στο πολιτικό και εσωκομματικό σκηνικό ως εάν να μη συμβαίνει τίποτα. Άλλωστε, αυτή η τακτική έχει συμφωνηθεί και με τον Αλέξη Τσίπρα, που γνωρίζει πολύ καλά ότι όλες οι αποφάσεις που αφορούν στον τηλεοπτικό διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και το παραλίγοι «ΣΥΡΙΖΑ channel» των βοσκοτοπίων της Ιθάκης ήταν συλλογικά ειλημμένες αποφάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ο Νίκος Παππάς δεν περιορίζεται απλώς στο να δίνει πολιτικές συνεντεύξεις υπέρ της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ ή στο να καταγγέλλει τον «ομόλογό» του υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή (του Αχιλλέως, βεβαίως-βεβαίως…) για σκάνδαλα στο υπουργείο του.

@ Παρά τα χθεσινά πολύ κακά «μαντάτα» με το αρνητικό ρεκόρ 10,2% του πληθωρισμού, η ελληνική οικονομία ανέκαμψε έντονα το 2021, με το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 8,3% χάρη στην αύξηση των επενδύσεων και της κατανάλωσης και τη μερική ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου, όπως αναφέρει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).
Σύμφωνα με την EBRD, οι αφίξεις τουριστών διπλασιάστηκαν το 2021 σε σχέση με το 2020, αν και εξακολουθούσαν να είναι χαμηλότερες από τα επίπεδα του 2019. Η εμπιστοσύνη έχει επιστρέψει σε όλα τα τμήματα της οικονομίας, καθώς ο δείκτης οικονομικού κλίματος έφτασε σε επίπεδα προ πανδημίας (114 μονάδες) τον Φεβρουάριο του 2022 και ο δείκτης PMI βρίσκεται επίσης σε υψηλά επίπεδα τους τελευταίους μήνες.
Η δυναμική ανάπτυξης σε ολόκληρο τον ελληνικό μεταποιητικό τομέα έχει επιβραδυνθεί το 2022, αλλά παραμένει σημαντική, με την παραγωγή του μεταποιητικού τομέα να αυξάνεται (αύξηση 2,6% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο του 2022).
Η ανεργία συνέχισε να μειώνεται, φθάνοντας στο 13,2% το δ’ τρίμηνο του 2021, στο χαμηλότερο ποσοστό από το 2010, και μειώθηκε περαιτέρω στο 11,9% τον Φεβρουάριο του 2022.

@ Στην επόμενη φάση, προκειμένου να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης 35ετούς παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, εισέρχεται η διαδικασία.
Το σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (75%) – EGIS PROJECTS (25%), το οποίο αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής στο σχετικό διαγωνισμό το περασμένο καλοκαίρι, έχει καταθέσει ήδη από τα τέλη του 2021, αφενός τους δεσμευτικούς όρους χρηματοδότησης από δύο ελληνικές συστημικές τράπεζες (Πειραιώς και Eurobank) και αφετέρου τα απαιτούμενα αποδεικτικά για την εξασφαλισμένη ίδια συμμετοχή, επιβεβαιώνοντας, όπως απαιτείται, την οικονομική δυνατότητα της κοινοπραξίας να καταβάλλει το ποσό των 1,5 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στο τίμημα.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η ελληνο-γαλλική κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-EGIS PROJECTS θα αναλάβει για 35 χρόνια τη συντήρηση και λειτουργία του οδικού άξονα μήκους 658 χιλιομέτρων, καθώς και των 3 κάθετων οδικών αξόνων συνολικού μήκους 225 χιλιομέτρων, που αποτελούν συνδέσεις της Εγνατίας Οδού με τις γειτονικές χώρες (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία).
Η ανάληψη της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού αποτελεί εξέλιξη κομβικής σημασίας για τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ειδικά στον τομέα των παραχωρήσεων.

@ Αποκλιμάκωση κατέγραψαν την Τρίτη οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, καθώς χθες οι επενδυτές έχουν επιστρέψει τόσο στις μετοχές όσο και στις αγορές των ομολόγων, μετά το γενικευμένο sell-off της Δευτέρας.
Η απόδοση του ελληνικού κρατικού δεκαετούς ομολόγου αναφοράς έχει υποχωρήσει στο 3,52% από 3,61%, παραμένοντας σε υψηλό διετίας, ενώ την Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σκαρφάλωσε έως το 3,65% το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2019.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο ανασχηματισμός και οι εκλογές, πόσο επικίνδυνος είναι ο «πληγωμένος» Ερντογάν και γιατί το...

Αν και δεν υπάρχει κανένα νεότερο για τον Ανασχηματισμό, όσοι γνωρίζουν καλά τον Μητσοτάκη, θεωρούν δεδομένο πως εάν ο πρωθυπουργός τελικά προχωρήσει, έχει ήδη...

Το ξύπνημα του Μητσοτάκη στην Ε.Ε., το σκίσιμο των μνημονίων από τον Σταϊκούρα, το...

Δύο-τρεις κινήσεις και ειδήσεις, οι οποίες αποτελούν contrarian story στο εχθρικό και πολεμικό κλίμα που υπάρχεις αγορές, έδωσαν έναν τόνο σχετικής αισιοδοξίας χθες. Η αναφορά...

Θρίλερ με την ευλογιά των πιθήκων: Πώς ήξεραν από το 2021 ότι θα ξεσπάσει...

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές και στη χώρα μας μετά την ανεύρεση του πρώτου ύποπτου κρούσματος ευλογιάς. Τι ακριβώς συμβαίνει και ο...

Φρόντισε να απολαύσεις όσο μπορείς και όσο προλαβαίνεις αυτό το καλοκαίρι, γιατί μυρίζει… πιθηκίλα

Σύμφωνα με τις επίσημες αρχές και τα συστημικά ΜΜΕ, ο σπάνιος ιός της ευλογιάς των πιθήκων είναι πλέον ένας ορατός κίνδυνος για την παγκόσμια...

Αυτά … από το παρελθόν για την Τουρκία

Δεν απέχουν πολύ οι ανακατατάξεις που ζει στις μέρες μας η βορειοανατολική Ευρώπη από αυτές που έζησε η Γηραιά Ήπειρος λίγο πριν και αρκετά...

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, οι αριστερές εμμονές και η «χαρά» της Τουρκίας

Τώρα που όλα «τελείωσαν» (προσωρινά), η σκόνη κατακάθισε και το τοπίο είναι καθαρότερο έχει ένα νόημα να δει κανείς την μεγάλη εικόνα, αυτή που...

«Ρεαλιστική πιθανότητα» ένα πραξικόπημα κατά του Πούτιν – Ρώσοι αξιωματούχοι προετοιμάζονται για την επόμενη...

Σε τεντωμένο σκοινί φαίνεται να ακροβατεί τις τελευταίες μέρες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με φόντο την εισβολή στην Ουκρανία. Και όλα αυτά την...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
987ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μαξίμου: «Όχι» εκλογές τον Μάιο – Ο μήνας που έχει «κυκλώσει» – Από τι θα κριθούν

Το Μαξίμου με επίσημη διαρροή του απαντά σε σενάρια για πρόωρες εκλογές Το Μαξίμου διέρρευσε...

Μαξίμου: Η δύσκολη εξίσωση που οδηγεί σε πρόωρες εκλογές

Μπορεί η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ την περασμένη Πέμπτη που «έδωσε» πληθωρισμό στο εκκωφαντικό 5,1%...

Λύθηκε η παρεξήγηση Μητσοτάκη-Κεφαλογιάννη

Από την πρώτη ημέρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όταν η Όλγα Κεφαλογιάννη έμεινε εκτός κυβερνητικού...

Έκθεση του Μαξίμου για τις γεωπολιτικές ισορροπίες: «Το 2029 η Κίνα θα είναι πρώτη δύναμη – Τρίτες οι ΗΠΑ»

Αναγνωρίζουν ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει κι άλλες γεωπολιτικές κατευθύνσεις Τις αλλαγές στην παγκόσμια...