Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
25.2 C
Athens

Συγκρατημένα χαμόγελα στο Μαξίμου για τα γκάλοπ, τρίτο κόμμα στην Κρήτη ο ΣΥΡΙΖΑ και ο έλεγχος της Deloitte στα δύο προς πώληση περιφερειακά κανάλια

Κάποια (μικρο)χαμόγελα άρχισαν να «σκάνε» στο Μαξίμου, από τις πρώτες κυλιόμενες μετρήσεις μετά την εξαγγελία των οικονομικών μέτρων, αφού φαίνονται τα πρώτα σημάδια «συμμαζέματος» της δημοσκοπικής πτώσης που καταγράφει η Νέα Δημοκρατία τον τελευταίο μήνα.

Η συνολική εικόνα πάντως θα είναι πιο πλήρης, μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και κυρίως μετά την υλοποίηση στην πράξη των κυβερνητικών εξαγγελιών, και των ποσών της ενίσχυσης για το ηλεκτρικό ρεύμα που θα φανούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των καταναλωτών προς τα τέλη Ιουνίου.
Κάτι που αντιλαμβάνεται προσωπικά ο πρωθυπουργός ο οποίος ΑΠΑΙΤΕΙ να υλοποιηθούν χωρίς ούτε ένα λεπτό καθυστέρησης, και μέσα σε ΑΥΣΤΗΡΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ τα όσα ο ίδιος έχει εξαγγείλει.

@ Ο πήχης των 180.000 συμμετεχόντων στις εσωκομματικές διαδικασίες του Κινήματος Αλλαγής εξελίσσεται σε θηλιά στον λαιμό του Τσίπρα. Ο οποίος όσο περνούν οι μέρες αντιλαμβάνεται πόσο εφιαλτική θα είναι για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ, η υποχρεωτική σύγκριση που θα γίνει μεταξύ των συμμετεχόντων στην διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ και στην «α λα Βόρεια Κορέα» ψηφοφορία της Κυριακής, με τον ίδιο, έναν και μοναδικό υποψήφιο.
Το ξαναγράψαμε και χθες το Κίνημα Αλλαγής, όπως θα φανεί και στο Συνέδριο της επόμενης βδομάδας, καταγράφει ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κάτι που πρέπει βεβαίως να προβληματίσει και την Νέα Δημοκρατία, γιατί η «τράπουλα» γενικώς ανακατεύεται…

@ Την ίδια στιγμή ΑΠΑΤΗ πήγε η περιοδεία του Τσίπρα στην Κρήτη, η δεύτερη μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, που αποδεικνύει την πολύ μεγάλη ανησυχία της Κουμουνδούρου για την ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ του ΣΥΡΙΖΑ στην Μεγαλόνησο.
Που εάν συνεχισθεί σε αυτούς τους ρυθμούς μέχρι να φτάσουμε στις κάλπες θα φέρει νομοτελειακά τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση στην Κρήτη.

@ Δεν βάζουμε και το χέρι μας στην φωτιά, εάν τελικά το deal των Μπακοκαυμενάκηδων με τους δύο ιδιοκτήτες των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών ολοκληρωθεί επιτυχώς. Αυτό πάντως που μάθαμε είναι πως η Deloitte έχει ολοκληρώσει τον ενδελεχή της έλεγχο στα λογιστήρια των δύο καναλιών, και πλέον καταγράφει αναλυτικά το σύνολο των περιουσιακών τους στοιχείων.
Ήτοι, τηλεοπτικά στούντιο, κάμερες, κονσόλες μοντάζ, γραφεία, καρέκλες κλπ.

@ Tην ώρα που οι «Ομπρελάκηδες» εξέφρασαν την στήριξή τους στον Σκουρλέτη (στη διαμαρτυρία του, όχι στη δήλωση μετανοίας που ζήτησε δίκην εξωδίκου από τον δημοσιογράφο Γιώργο Λακόπουλο), δεν έγινε το ίδιο πράγμα με τον Νίκο Παππά και την πρόταση του εισαγγελέα για παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο. Οι ΣΥΡΙΖΑίοι που έσπευσαν να εκφράσουν την στήριξή τους στον πρώην υπουργό και στα δικαστικά του «μπλεξίματα» για την υπόθεση Καλογρίτσα και τις τηλεοπτικές άδειες ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι πρόκειται για άλλης τάξεως υπόθεση. Πέραν αυτού, ο Παππάς έχει αντιπάθειες όχι μόνο στην αντίπαλη τάση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ –δηλαδή στην εσωκομματική αντιπολίτευση της «Ομπρέλας»- αλλά και μεταξύ των «προεδρικών». Το ενδιαφέρον είναι ότι η αιδήμων σιωπή πολλών «προεδρικών» και ακραιφνώς «τσιπρικών» για την συνέχιση της «περιπέτειας» του Νίκου Παππά καταγράφεται παρά την σαφή υπόγεια παρότρυνση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα να επιδειχθεί «απόλυτη αλληλεγγύη» στο άλλοτε alter ego και δεξί του χέρι…

@ Ο Παππάς πάντως είναι αποφασισμένος, να συνεχίσει να πλασάρεται στο πολιτικό και εσωκομματικό σκηνικό ως εάν να μη συμβαίνει τίποτα. Άλλωστε, αυτή η τακτική έχει συμφωνηθεί και με τον Αλέξη Τσίπρα, που γνωρίζει πολύ καλά ότι όλες οι αποφάσεις που αφορούν στον τηλεοπτικό διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και το παραλίγοι «ΣΥΡΙΖΑ channel» των βοσκοτοπίων της Ιθάκης ήταν συλλογικά ειλημμένες αποφάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ο Νίκος Παππάς δεν περιορίζεται απλώς στο να δίνει πολιτικές συνεντεύξεις υπέρ της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ ή στο να καταγγέλλει τον «ομόλογό» του υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή (του Αχιλλέως, βεβαίως-βεβαίως…) για σκάνδαλα στο υπουργείο του.

@ Παρά τα χθεσινά πολύ κακά «μαντάτα» με το αρνητικό ρεκόρ 10,2% του πληθωρισμού, η ελληνική οικονομία ανέκαμψε έντονα το 2021, με το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 8,3% χάρη στην αύξηση των επενδύσεων και της κατανάλωσης και τη μερική ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου, όπως αναφέρει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).
Σύμφωνα με την EBRD, οι αφίξεις τουριστών διπλασιάστηκαν το 2021 σε σχέση με το 2020, αν και εξακολουθούσαν να είναι χαμηλότερες από τα επίπεδα του 2019. Η εμπιστοσύνη έχει επιστρέψει σε όλα τα τμήματα της οικονομίας, καθώς ο δείκτης οικονομικού κλίματος έφτασε σε επίπεδα προ πανδημίας (114 μονάδες) τον Φεβρουάριο του 2022 και ο δείκτης PMI βρίσκεται επίσης σε υψηλά επίπεδα τους τελευταίους μήνες.
Η δυναμική ανάπτυξης σε ολόκληρο τον ελληνικό μεταποιητικό τομέα έχει επιβραδυνθεί το 2022, αλλά παραμένει σημαντική, με την παραγωγή του μεταποιητικού τομέα να αυξάνεται (αύξηση 2,6% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο του 2022).
Η ανεργία συνέχισε να μειώνεται, φθάνοντας στο 13,2% το δ’ τρίμηνο του 2021, στο χαμηλότερο ποσοστό από το 2010, και μειώθηκε περαιτέρω στο 11,9% τον Φεβρουάριο του 2022.

@ Στην επόμενη φάση, προκειμένου να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης 35ετούς παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, εισέρχεται η διαδικασία.
Το σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (75%) – EGIS PROJECTS (25%), το οποίο αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής στο σχετικό διαγωνισμό το περασμένο καλοκαίρι, έχει καταθέσει ήδη από τα τέλη του 2021, αφενός τους δεσμευτικούς όρους χρηματοδότησης από δύο ελληνικές συστημικές τράπεζες (Πειραιώς και Eurobank) και αφετέρου τα απαιτούμενα αποδεικτικά για την εξασφαλισμένη ίδια συμμετοχή, επιβεβαιώνοντας, όπως απαιτείται, την οικονομική δυνατότητα της κοινοπραξίας να καταβάλλει το ποσό των 1,5 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στο τίμημα.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η ελληνο-γαλλική κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-EGIS PROJECTS θα αναλάβει για 35 χρόνια τη συντήρηση και λειτουργία του οδικού άξονα μήκους 658 χιλιομέτρων, καθώς και των 3 κάθετων οδικών αξόνων συνολικού μήκους 225 χιλιομέτρων, που αποτελούν συνδέσεις της Εγνατίας Οδού με τις γειτονικές χώρες (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία).
Η ανάληψη της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού αποτελεί εξέλιξη κομβικής σημασίας για τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ειδικά στον τομέα των παραχωρήσεων.

@ Αποκλιμάκωση κατέγραψαν την Τρίτη οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, καθώς χθες οι επενδυτές έχουν επιστρέψει τόσο στις μετοχές όσο και στις αγορές των ομολόγων, μετά το γενικευμένο sell-off της Δευτέρας.
Η απόδοση του ελληνικού κρατικού δεκαετούς ομολόγου αναφοράς έχει υποχωρήσει στο 3,52% από 3,61%, παραμένοντας σε υψηλό διετίας, ενώ την Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σκαρφάλωσε έως το 3,65% το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2019.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γιάννης Λούλης: Κυριαρχία της μετριότητας στο πολιτικό σκηνικό

Τελευταία σωρεύονται τα δεδομένα μιας σπασμωδικής ασημαντότητας, που χαρακτηρίζουν το πολιτικό σκηνικό, ενώ οδεύουμε στις ευρωεκλογές. Τούτο, πρωτίστως αφορά την κυβερνητική παράταξη. Αυτή, αν και...

Μελέτη, Αυτιάς και πάει λέγοντας: Τελικά με τι κριτήρια επιλέγονται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές;

Με ηχηρά ονόματα, αλλά ελάχιστες πραγματικές εκπλήξεις οι λίστες των υποψηφίων που έγιναν γνωστές από τα κόμματα ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών. Και δεν θα...

Γιατί ο λαϊκισμός «πονάει»

Το τελευταίο διάστημα συμβαίνει κάτι αξιοπερίεργο. Οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, έχουν εγκατασταθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του.. Κοινοβουλίου και μετατρέπουν...

Το παρασκήνιο της ανατροπής με Μπελέρη, το τηλεφώνημα της Μέτσολα στον Μητσοτάκη, οι… μυστηριώδεις...

Το ισχυρό δίλημμα Μητσοτάκη -Δεν σας κρύβω ότι από επαγγελματική και μόνο διαστροφή παρακολούθησα την ομιλία του προέδρου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την...

Η βία στην κοινωνία μας τείνει να γίνει συνήθεια

Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιον λόγο κάποιοι θέλουν να ορίσουν τη γυναικοκτονία ως ξεχωριστό αδίκημα. Υπάρχει ο όρος ανθρωποκτονία ο… οποίος καλύπτει όλα τα είδη...

Gold Switzerland: «Έρχεται ασφυξία από το τσουνάμι του αμερικανικού χρέους»

Συνέπεια της τρέχουσας «φούσκας χρέους» θα είναι η αποπληθωριστική κατάρρευση των αγορών που θα επιφέρει «ασφυξία» όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανάλυσή της η Gold...

Η περιφρόνηση στην “ησυχία, τάξη και ασφάλεια”…μπάτε σκύλοι

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό. Το πρόβλημά μας είναι κοινωνικό. Δεν σημαίνει ότι αυτό απαλλάσσει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Φωτιά κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγο στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε κοντά στο Μέγαρο...

Το Μαξίμου ανησυχεί για νέα υπόθεση Πάτση – Η σύσκεψη με τον Greenberg, το πολιτικό κόστος και η «μέθοδος» Πολάκη

Ο Π. Πολάκης κατονομάζει τον βουλευτή της ΝΔ Παναγή Καππάτο ως αποκλειστικό δικηγόρο εισπρακτικής...

Μαξίμου: Χάρηκαν με τις δημοσκοπήσεις – Απλή γρατζουνιά οι υποκλοπές

Στο Μαξίμου χάρηκαν με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η υπόθεση των υποκλοπών ήταν...

Το κρίσιμο δεκαήμερο του Μαξίμου: Η… μάχη στη Βουλή και η αναμονή των δημοσκοπήσεων

Σε ένα δύσβατο μονοπάτι καλείται να πορευθεί η κυβέρνηση, που δέχεται ασφυκτική πίεση από...