Συμφωνία των Πρεσπών: Απόπειρα κοινοβουλευτικού «πραξικοπήματος» καταγγέλλει και ο Καμμένος!

66
Καμμένος: Επιμένει στην αναβολή της συζήτησης λόγω Τουρκίας

«Πραξικόπημα» χαρακτηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ενδεχόμενη απόπειρα της κυβερνησης να εισάγει στην Ολομέλεια τη Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς την θετική έγκριση από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.


Σύμφωνα με τον Νίκο Μαυραγάνη, εάν η Συμφωνία λάβει την αρνητική ψήφο της επιτροπής, τότε ακυρώνεται και δεν μπορεί να συνεχίσει στο τελικό στάδιο της Ολομέλειας. Ο ίδιος επικαλείται, μάλιστα, το άρθρο 71 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο νομοθετική εξουσία εχουν και οι επιτροπές της Βουλής.

Παράλληλα, οι ΑΝΕΛ, που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο για να έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, τώρα καλούν τα κομματα της αντιπολίτευσης σε εγρήγορση.

Να σημειωθεί πάντως πως η εμπλοκή οφείλεται στην κυβερνηση-«κουρελού», που προέκυψε μετα την ψήφο εμπιστοσύνης. Υπενθυμίζεται πως η κυβερνηση στηρίζεται πλέον σε μια Κοινοβουλευτική Ομάδα 145 βουλευτων και σε έξι ανεξάρτητους.

Διαβάστε επίσης:  Τσίπρας: Τα δέκα εμπροσθοβαρή μέτρα ύψους 26 δις

Απο την άλλη πλευρά, οι επιτροπές της Βουλής στελεχώνονται με βάση την δύναμη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Αυτό σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ των 145 δεν έχει την πλειοψηφία των μελών των επιτροπών.