Συμφωνία σε φορολογικό και «κόκκινα δάνεια» – Ανοιχτό το ασφαλιστικό

31
συμφωνία, εξωδικαστικού, συμβιβασμού,

Στο “παρά πέντε” του αυριανού Eurogroup η κυβέρνηση μέσω των υπουργών της διαρρέει ότι έχει υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές σχεδόν σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα: ασφαλιστικό, φορολογικό και “κόκκινα δάνεια”.

Μοναδικό «αγκάθι» παραμένει το ύψος του αφορολόγητου, αλλά και σε αυτό από την κυβέρνηση λένε ότι θα υπάρξει συμφωνία. «Δέχθηκαν την πρότασή μας για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, μένουν μόνο περίπου 70 εκατ. ευρώ, για τα οποία πρέπει τα τεχνικά κλιμάκια να καταλήξουν σε συμφωνία» δήλωσε ο Κατρούγκαλος για τις επικουρικές

Οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης, μετά την αποχώρησή τους από το Χίλτον, άφησαν να εννοηθεί ότι το μόνο σημείο που εκκρεμεί, είναι το ύψος του αφορολόγητου, στο οποίο όμως είναι θέμα ωρών να βρεθεί.

Διαβάστε επίσης:  ΔΝΤ: Κατεβάζει στο 2% τον πήχη της ανάπτυξης για το 2018

Παράλληλα, ενώ είχε ανακοινωθεί ότι οι επικεφαλής του Κουαρτέτου δεν θα αποχωρήσουν από τη χώρα για το Eurogroup, φαίνεται ότι, μετά τις συγκλίσεις, θα αναχωρήσουν σήμερα.

Mάλιστα ο κ. Τσακαλώτος εξερχόμενος δήλωσε:

“Έχουμε σχεδόν λευκό καπνό. Όπως ήταν αναμενόμενο υπάρχει πολύ πιο μεγάλη σύγκλιση τις τελευταίες ώρες απ’ ότι χθες το βράδυ. Πολύ μεγαλύτερη σύγκλιση στο Ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια. Ανοιχτό παραμένει το θέμα του αφορολόγητου. Δεν συζητάμε τη σταδιακή μείωση του. Νομίζω ότι στο Eurogroup μπορεί να υπάρξει μία θετική ανακοίνωση. Θεωρώ ότι θα είναι θετικό σημάδι αν ανακοινωθεί νέο eurogroup όχι απαραίτητα τη Μεγάλη Εβδομάδα”.