“Συμπληγάδες” για τον Μητσοτάκη το Σκοπιανό

29
Μητσοτάκης: Αν αυτά που κατήγγειλε ο κ. Μαρινάκης είχαν ειπωθεί για μένα θα είχα προσφύγει ήδη στη Δικαιοσύνη

Η συμφωνία των Πρεσπών έχει πολλά παρακλάδια. Σε αυτό ενδεχομένως να “ματώσουν” τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ όσο και η Νέα Δημοκρατία. Και έχουν δίκιο πολιτικοί παρατηρητές που υποστηρίζουν ότι μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών το πολιτικό σκηνικό δεν θα είναι ίδιο, προεξοφλώντας αλλαγές σε όλα τα κόμματα.

Κατ΄αρχήν λόγω της πρώτης ψηφοφορίαςπου αφορά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα έχουμε και το ήδη γνωστό “διαζύγιο” των συγκυβερνώντων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ωστόσο θα διεξαχθεί και δεύτερη ψηφοφορία -για όσους δεν γνωρίζουν- στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μετά την συμφωνία των Πρεσπών, που αφορά το πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στοΝΑΤΟ.

Κυβερνητικοί παράγοντες επεσήμαναν ότι ο Αλέξης Τσίπρας αισιοδοξεί σε αυτή την ψηφοφορία να …στριμώξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Όπως έλεγε χαρακτηριστικά κυβερνητικός παράγοντας “δεν θα είναι καθόλου εύκολο για τους βουλευτές της ΝΔ να καταψηφίσουν”.

Η ανακολουθία που θα παρατηρηθεί σε μία τέτοια περίπτωση από τον αρχηγό και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σίγουρα δίνει την δυνατότητα στην κυβερνητική πλευρά, να την κάνει σημαία προβάλλοντας την διπροσωπία της Νέας Δημοκρατίας. Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος σημείωνε “δεν μπορεί ο Μητσοτάκης και το κόμμα του από την μία πλευρά να ψηφίζει εναντίον της συμφωνίας και από την άλλη να υπερψηφίζει την εισδοχή της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Ποιον Κοροιδεύει;”

Διαβάστε επίσης:  Πασίγνωστη εταιρεία φαγητού κλείνει τα εστιατόρια της

Το γεγονός αυτό αναμένεται άλλωστε να αναδειχθεί από το κυβερνών κόμμα επισημαίνοντας «την ανακολουθία και την υποκρισία» που υπάρχει στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Μέρκελ θα πιέσει τον Μητσοτάκη

Επίσης σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες η Καγκελάριος Μέρκελ που έφτασε την Πέμπτη στην Αθήνα, μετά την συνάντησή της με τον Αλ. Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο, είχεσυνάντηση συνεργασίας και με τον Αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας τον πιέσει να υπερψηφίσει -τουλάχιστον- το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αφού προηγουμένως δεν θα έχει ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών.

Τα δύο κρίσιμα αυτά νομοσχέδια, θα έρθουν στη Βουλή με χρονική διαφορά τουλάχιστον είκοσι ημερών… Ώστε να διαχωριστεί η μία διαδικασία από την άλλη.

Το ερώτημα είναι τι θα κάνει στην περίπτωση αυτή η ΝΔ;

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κεντρικό επιχείρημα των Γερμανών και των Αμερικανών είναι ότι η ΝΔ, ως το κατεξοχήν δυτικόφιλο κόμμα, δεν μπορεί να μπλοκάρει την διεύρυνση του ΝΑΤΟ και παρόλο που διαφωνεί με την Συμφωνία των Πρεσπών θα υποχρεωθεί να αποδεχθεί τα τετελεσμένα, που η Συμφωνία αυτή θα δημιουργήσει.