Συμπόρευση επιδιώκουν ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΚΙΔΗΣΟ

178
συμπόρευση,ΠΑΣΟΚ,Ποτάμι,ΚΙΔΗΣΟ,

Θέμα ημερών θεωρείται η συγκρότηση μιας κοινής επιτροπής, ανάμεσα στα κόμματα και τις συλλογικότητες του ενδιάμεσου χώρου, που θα διερευνήσει κατά πόσον μπορεί να βρεθεί κοινός προγραμματικός τόπος, ώστε το όλο εγχείρημα να μετεξελιχθεί σε έναν νέο φορέα, «μία μεγάλη παράταξη», όπως συνηθίζουν να λένε οι εμπλεκόμενες πλευρές. Μολονότι, δεν έχουν οριστικοποιηθεί όλες οι λεπτομέρειες, όπως λ.χ. ποια θα είναι τα περίπου 30 πρόσωπα, που θα στελεχώσουν τη συγκεκριμένη επιτροπή, στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού τονίζουν πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, ενώ θα δημοσιοποιηθούν και οι πρώτες θεματικές εκδηλώσεις της Επιτροπής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η συγκεκριμένη Επιτροπή θα διερευνήσει επί του πεδίου τα περιθώρια σύγκλισης ανάμεσα στους συμμετέχοντες στη διαδικασία και κατά πόσον αυτή μπορεί να οδηγήσει σε συντονισμό δράσεων ακόμη και εντός του Κοινοβουλίου. Επιπλέον, η συγκεκριμένη επιτροπή θα έχει «πολιτικό διά ταύτα» και ένα όχι και τόσο σφιχτό χρονοδιάγραμμα: Οι εμπνευστές της προσδοκούν να καταλήξει στην ίδρυση ενός νέου πολιτικού σχηματισμού και αυτό θα διαπιστωθεί σε εύλογο χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διερευνηθεί ακόμη και το ενδεχόμενο να υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ενόσω η επιτροπή εξετάζει τις δυνατότητες ευρύτερης ανασύνθεσης του χώρου. Πρόσωπα, που κινούν τα νήματα επισημαίνουν πως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ακόμη και η προοπτική κοινής καθόδου στις εκλογές.

Διαβάστε επίσης:  Καμμένος πριν από την συνάντηση με Τσίπρα: Όλα είναι καλά (Βίντεο)

Στελέχη όλων των σχηματισμών ξεκαθαρίζουν πως τα υφιστάμενα κόμματα δεν αναστέλλουν επ’ουδενί λόγω την λειτουργία των οργάνων τους, ενόσω η συγκεκριμένη επιτροπή θα κλιμακώνει την δράση της.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, από το Ποτάμι θα μετέχουν στην επιτροπή οι κ.κ. Τσιόδρας και Μεϊμάρογλου, από την Κίνηση «Μπροστά» ο Παναγιώτης Βλάχος, ενώ από το ΚΙΔΗΣΟ ακούγεται το όνομα του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππου Σαχινίδη. Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη κεντρικό ρόλο στις προσεγγίσεις των υπόλοιπων κομμάτων και κινήσεων έχουν ο βουλευτής Γιάννης Μανιάτης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της κ. Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας και ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ωστόσο, τίποτε ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Βολιδοσκοπήσεις έχουν γίνει και σε πρόσωπα όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ ανοιχτός παραμένει ο δίαυλος επικοινωνίας με στελέχη των 58 και άλλα, που συμμετείχαν στο εγχείρημα της Ελιάς.