Συμβούλιο της Επικρατείας: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την αδειοδότηση καναλιών – Πότε θα βγει η απόφαση;

75
ΣτΕ, πρόστιμα, φορολογικές παραβάσεις,

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η διαδικασία ακρόασης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών η οποία πραγματοποιήθηκε ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικολάου Σακελλαρίου. Η απόφαση δεν έχει ακόμα εκδοθεί και, όπως, έχει γίνει γνωστό αναμένεται να γίνει η έκδοση της μέσα στην ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οι δικηγόροι των τηλεοπτικών σταθμών, όπως ήταν και αναμενόμενο παρέθεσαν μια σειρά επιχειρημάτων. Να σημειωθεί πως ο ένας στρέφεται σε βάρος του άλλου. Παράλληλα, οι νομικοί παραστάτες των υπουργείων Οικονομικών και Επικρατείας ανέπτυξαν τις δικές τους θέσεις .

Να θυμίσουμε, πως επτά ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται ο ένας κατά του άλλου, αλλά επίσης και κατά των αποφάσεων του υπουργού Επικρατείας και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Διαβάστε επίσης:  MEGA: Προσωρινή ανάσα ζωής

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ζητούν να «παγώσει» η υπ΄ αριθμ. 178/19.7.2016 απόφαση του γενικού γραμματέα, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε το πρακτικό της 5μελούς επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών και προεπελέγησαν οι επτά υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Στόχος φέρεται αν είναι η χορήγηση προσωρινής διαταγής μέχρι τη συζήτηση των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κατατεθεί.

Την Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί μια νέα ενημέρωση για τη διαδικασία του διαγωνισμού καθώς η ίδια η Επιτροπή την Πέμπτη αποκάλυψε πως «το σύστημα δεν έχει διεθνή πιστοποίηση».