Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
18.1 C
Athens

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Ένας άνθρωπος που θα αγαπήσουμε και θα μας αγαπήσει

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη ζωή μας είναι να βρούμε ένα άνθρωπο που θα αγαπήσουμε και θα μας αγαπήσει. Η αγάπη είναι αναγκαία και πάρα πολύ σημαντική για τη ζωή μας! Το να βρούμε τον άνθρωπο που θα του δοθούμε και θα μας δοθεί, είναι η σχέση ζωής, είναι η σχέση που θα μας οδηγήσει στην απόλυτη ευτυχία.

Γράφει ο Ψυχολόγος-Σύμβουλος Γάμου Γιάννης Ξηντάρας (simvouleftikigamou.gr)

Όμως για να φτάσουμε στην απόλυτη ευτυχία, θα πρέπει να προηγηθούν κάποιες άλλες πράξεις… θα πρέπει να ξεκινήσουμε με τον εαυτό μας. Να αγαπήσουμε πρώτα εμείς τον εαυτό μας, με τα καλά και τα αρνητικά του. Να νιώσουμε πρώτα εμείς καλά με το εαυτό μας και να αγαπηθούμε για όλα αυτά που είμαστε και αξίζουμε και όχι να ψάχνουμε κάποιον να μας αγαπήσει για να νιώσουμε καλά.

Όταν είμαστε καλά με τον εαυτό μας τότε είμαστε σε θέση να μεταδώσουμε όλη την θετική μας ενέργεια, τα όμορφα συναισθήματα που νιώθουμε και να δώσουμε αγάπη. Αλλιώς, θα υπάρχει μία συναισθηματική ανασφάλεια στη σχέση μας. Για παράδειγμα, αν στη σχέση μας ο σύντροφος μας νιώθει ότι μόνο δίνει αλλά δεν παίρνει, αισθάνεται την ανασφάλεια και την συναισθηματική ανεπάρκεια του συντρόφου και επέρχεται σύγκρουση. Ακόμα και στην περίπτωση που ο σύντροφος νιώθει καλά με το να σας δίνει και να σας φροντίζει για τη δική του προσωπική ευχαρίστηση, η σχέση είναι καταδικασμένη να μην διαρκέσει πολύ. Για ποιο λόγο; Γιατί κάποια στιγμή θα βγουν διάφορα προβλήματα και από τις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα να μείνουν μόνο τα αρνητικά συναισθήματα του θυμού, της απογοήτευσης και της προδοσίας.

Ουσιαστικά, ο άνθρωπος που αγαπάει τον εαυτό του, θέλει να βρει έναν άνθρωπο που θα μοιραστεί την χαρά της ζωής και θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα της σχέσης του χωρίς ενδοιασμούς. Αυτό θα του κάνει την ζωή και την συνύπαρξη με τον άλλον ευκολότερη. Άρα οφείλουμε να μάθουμε να αγαπάμε αυτό που είμαστε, όπως είμαστε με τις όποιες εμπειρίες έχουμε περάσει γιατί αυτά μας οδήγησαν στην προσωπικότητα που είμαστε. Με αυτόν τον τρόπο, να είστε σίγουροι πως θα βρείτε τον άνθρωπο σας!

Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας, τον αποδεχόμαστε για αυτά που πρεσβεύει, το σώμα που έχει, τις σκέψεις που κάνει, τα συναισθήματα που νιώθει. Αυτή η αποδοχή μας βοηθάει να έχουμε την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση για να σταθούμε δυνατοί και αντάξιοι δίπλα στον άλλον. Αν δεν νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, επόμενο είναι μετά να έχουμε αισθήματα κατωτερότητας και μειονεξίας που θα μας βασανίζουν και δεν θα ευχαριστιόμαστε τη σχέση μας.

Θυμηθείτε αυτό… Κανείς δεν είναι τέλειος! Ας είμαστε τουλάχιστον η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.


Ο Γιάννης Ξηντάρας είναι Ψυχολόγος-Σύμβουλος Γάμου, απόφοιτος Πανεπιστημίου Αθηνών και Strathclyde University. Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Ελληνικής Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Εταιρείας, επιστημονικός υπεύθυνος στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης “Επαφή”.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 12-11-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 16/4/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Τρίτη 16/4/2024 (αριθμός κλήρωσης 2741), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:

Η κόκκινη κλωστή στο χέρι μπορεί να μας προστατέψει από πολλά πράγματα

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε κάποια πράγματα τα οποία, ίσως, δεν γνωρίζατε για την κόκκινη κλωστή. Προλήψεις; Δεισιδαιμονίες; Πάντως δεν τα λες...

Δέκα σκληρές αλήθειες για τη ζωή

Πρώτη σκληρή αλήθεια ζωής: Αν νομίζεις ότι η ζωή σου έχει τελματώσει, το λάθος είναι δικό σου! Με άλλα λόγια, σου λείπει η δύναμη να πεις:...
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 9-4-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 11/4/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, τηνΠεμπτη 11/4/2024 (αριθμός κλήρωσης 2739), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 12-8-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 9/4/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Τρίτη 9/4/2024 (αριθμός κλήρωσης 2738), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 12-11-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 7/4/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Κυριακή 7/4/2024 (αριθμός κλήρωσης 2737), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Να Χαμογελάω

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: 8 λόγοι για να χαμογελάμε

Γράφει ο Γιάννης Ξηντάρας*, Ψυχολόγος Ας μιλήσουμε για την θετική πλευρά της ζωής. Ας σταθούμε σε όλους αυτούς τους λόγους για τους οποίους το χαμόγελο,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σαν Σήμερα 12 Απριλίου Πρώτη φορά ο Άνθρωπος στο Διάστημα

Τετάρτη 12 Απριλίου του 1961, τοπική ώρα 09:07, Κοσμοδρόμιο Μπαικονούρ, ΕΣΣΔ. Το διαστημικό σκάφος...

Ούτε στο σκύλο δεν μοιάζω στην αγάπη του την καλοσύνη του

Ούτε στο σκύλο δεν μοιάζω στην αγάπη του την καλοσύνη του ήμαρτον Θεέ μου...

Ανίσχυρος είναι ο άνθρωπος, χωρίς την βοήθεια του Θεού!

–Μην πιστεύεις και μην ελπίζεις σε μάταιους ανθρώπους, οι οποίοι με τις διδασκαλίες τους...

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: 8 λόγοι για να χαμογελάμε

Γράφει ο Γιάννης Ξηντάρας*, Ψυχολόγος Ας μιλήσουμε για την θετική πλευρά της ζωής. Ας σταθούμε...