Συμβουλές για πιο μακριά μαλλιά

193
Συμβουλές για πιο μακριά μαλλιά

Μετά τα MTV Video Music Awards 2018 και όλα τα extensions (μιλάμε για χιλιόμετρα) που είδαμε είναι λογικό να θέλουμε μακριά μαλλιά και το ίδιο θέλεις και εσύ, παραδέξου το.

Το να μην κουρεύεσαι όμως και απλά να κάνεις την προσευχή σου δεν είναι λύση. Για να αποκτήσεις μακριά και πάνω από όλα υγιή μαλλιά χρειάζεται λίγη παραπάνω προσπάθεια! Να τι πρέπει να κάνεις…

Πρόσεχε τι τρως
Η υγεία των μαλλιών πηγάζει από… καλά το κατάλαβες, από μέσα σου. Η διατροφή σου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και στην υγεία και στο μάκρος των μαλλιών σου. Φρόντισε λοιπόν να τρως τροφές υψηλές σε σίδηρο όπως το σπανάκι και ξεκίνα να αγαπάς τις φακές.

Πρόσεχε τα λαστιχάκια
Τα λαστιχάκια σπάνε τα μαλλιά και γι’ αυτό σου φαίνεται πως δεν μακραίνουν. Επένδυσε σε λαστιχάκια χωρίς μεταλλικά στοιχεία και μην σφίγγεις πολύ τις αλογοουρές και τους κότσους σου.

Κάνε μασάζ
Σε κάθε λούσιμο, πάρε το χρόνο σου και κάνε λίγο μασάζ στο κεφάλι σου με το σαμπουάν. Έτσι θα αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος γύρω από τους θύλακες των τριχων σου και θα φτάσουν σε αυτούς περισσότερα θρεπτικά συστατικά που θα μακρύνουν τα μαλλιά σου.

Βάλε μαλακτική κρέμα
Όσο πιο υγιείς και ενυδατωμένες είναι οι άκρες σου τόσο πιο γρήγορα θα μακρύνουν τα μαλλιά σου. Επίσης, έτσι θα διατηρήσεις το ήδη υπάρχον μήκος τους.

Κουρέψου
Το έχεις ακούσει σίγουρα και θα στο ξαναπούμε και εμείς: Το κούρεμα μακραίνει τα μαλλιά. Οι άκρες των μαλλιών σου είναι νεκρές και απλά επιβαρύνουν την τρίχα. Δεν της επιτρέπουν να μακρύνει. Κόβοντας μόλις λίγα χιλιοστά κάθε μήνα θα δεις πως τα μαλλιά σου θα μακρύνουν δύο φορές γρηγορότερα.

Πρόσεχε πως χτενίζεσαι
Όταν τα μαλλιά σου είναι βρεγμένα σπάνε πιο εύκολα γι’ αυτό φρόντισε να χτενίζεσαι αφού στεγνώσεις λίγο τα μαλλιά σου. Επίσης, μην τους επιτίθεσαι με την βούρτσα σα να είναι ο εχθρός! Κάνε απαλές κινήσεις.