Συνάντηση Τσίπρα -Σταϊνμάγερ -Στο επίκεντρο οι τουρκικές προκλήσεις

37

Συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, θα έχει στις 10:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση γίνεται λίγες ημέρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο ο πρωθυπουργός στην οποία συζητήθηκε το προσφυγικό και ευρωτουρκικές σχέσεις αλλά και οι προκλήσεις της Τουρκίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό να εκφράζει την ανησυχία της κυβέρνησης για την κλιμάκωση της ρητορικής της Άγκυρας.

Στο μεταξύ ο Γερμανός ΥΠΕΞ έχει ξεκαθαρίσει ήδη την στάση της Γερμανίας στη συνάντηση που είχε με το Νίκο Κοτζιά. «Τα δημόσια παιχνίδια με τη Συνθήκη της Λωζάνης δεν μπορούν να αποτελούν πολιτική. Καθένας γνωρίζει τι θα σήμαινε το να ξεκινήσουμε στην Ευρώπη να αμφισβητούμε τα σύνορα. Σίγουρα αυτό δεν συνεισφέρει στην επιτακτικά απαραίτητη σταθερότητα που επιζητούν οι πολίτες» είχε τονίζει ο κ. Σταϊνμάγερ.

Διαβάστε επίσης:  Πρεμιέρα ελληνοτουρκικού διαλόγου σήμερα, σε τεχνικά – στρατιωτικά ζητήματα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, αναμένεται να συζητηθούν και οι εξελίξεις στο Κυπριακό και τη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους Θεσμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here