Συνεχίζονται οι συζητήσεις με την τρόικα για τις 120 δόσεις

Το θέμα της ρύθμισης των οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών θα συζητηθεί σε νέα συνάντηση

35
Αναδρομικά: Υπογράφτηκαν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις

Αύριο θα συνεχισθεί η διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας για το θέμα της αυτοματοποιημένης διαδικασίας αναδιάρθρωσης οφειλών από 20.000-50.000 ευρώ, μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού για τις επιχειρήσεις.

Το θέμα της ρύθμισης των οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών θα συζητηθεί σε νέα συνάντηση που θα γίνει την Πέμπτη.

Σε θετικό κλίμα η σημερινή συνάντηση

Η σημερινή συνάντηση των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τους επικεφαλής της τρόικας.

Η ελληνική πρόταση για τους μικρούς οφειλέτες προβλέπει την ένταξη στην αυτοματοποιημένη διαδικασία όσων κρίνονται βιώσιμοι και έχουν θετικό ΕBITDA (λειτουργικά κέρδη) την τελευταία χρόνια πριν από την αίτηση ή θετικό EBITDA δύο έτη κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας πριν την αίτηση υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 21 Σεπτεμβρίου

Η πρόταση προβλέπει, επίσης, η μηνιαία δόση προς όλους τους πιστωτές να προκύπτει από την αφαίρεση των εξόδων από τα έσοδα, με πλαφόν τις 120 δόσεις.

Η προτεινόμενη μηνιαία δόση δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από 50 ευρώ ανά πιστωτή, ενώ ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων στην περίπτωση των θεσμικών πιστωτών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 120 και για τους υπόλοιπους πιστωτές (π.χ. εργαζόμενους) τις 24 δόσεις.

Η ελληνική πρόταση προβλέπει τη διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων προς όλους τους πιστωτές, αλλά το ποσό που θα “κουρεύεται” θα μειώνεται αν ο οφειλέτης έχει περιουσιακά στοιχεία.

Πηγή: enikonomia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here