Συνεδριάζει σήμερα το Euroworking Group

18
Συνεδριάζει σήμερα το Euroworking Group

Συνεδριάζει σήμερα το Euroworking Group. Κατά την συνεδρίαση ο εκπρόσωπος της χώρας μας, Μιχάλης Αργυρός, Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, θα παρουσιάσει την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, τον οικονομικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, αλλά και την εξέλιξη στα προαπαιτούμενα της μεταμνημονιακής περιόδου.

Στο τραπέζι θα τεθεί και η ένταξη των επιστροφών των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα στον προϋπολογισμό του Κράτους.

Την ίδια στιγμή η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε στο 1,549, νέο ιστορικό χαμηλό, μετά τη δήλωση της Κ.Λαγκάρντ για προσεκτική επανεξέταση των στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος καθώς είναι πολύ υψηλοί, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Την ελπίδα ότι οι πιέσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για αναθεώρηση του υψηλού στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα θα συνεχιστούν, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει ήδη ανοίξει τον διάλογο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και θα επιδιώξει μείωση του στόχου κοντά στο 2% το 2021, αφότου κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων.

Διαβάστε επίσης:  Προϋπολογισμός: Πρωτογενές έλλειμμα 1,516 δισ. ευρώ στο τετράμηνο Ιανουάριος – Απρίλιος

«Η κα Λαγκάρντ έκανε αυτή τη δήλωση τη στιγμή που γίνεται μια μεγάλη συζήτηση σε όλη την Ευρώπη. Ενώ ακόμη και στη Γερμανία συζητείται το πώς θα αντιμετωπίσουν έναν νέο κύκλο ύφεσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει σταθερός στο ότι δεν υπάρχει ζήτημα πρωτογενών πλεονασμάτων ούτε για το 2019 ούτε για το 2020», δηλώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Εφημερίδα των Συντακτών.