Συνεδριάζει το Σάββατο η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

50
ΝΔ, εμπαίζει, ένστολους, ΕΛ.ΑΣ.,

Συνεδριάζει το Σάββατο η Πολιτική Γραμματεία της ΝΔ, προκειμένου να εκλέξει τις 8 θέσεις αιρετών μελών της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, από τις δέκα υποψηφιότητες που κατατέθηκαν.

Βασικό αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι πάντως οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και ο Πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να εξαπολύσει σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, στον απόηχο και των δηλώσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, που έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία καταγγέλλει την κυβέρνηση για συνειδητή στρατηγική «διχασμού των Ελλήνων».

Από το Φανάρι όπου το πρωί της Παρασκευής συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το μήνυμα της ενότητας «πρέπει να εισακουστεί σήμερα στη χώρα μας που αντιμετωπίζει πολύ μεγάλες δυσκολίες και μια πολύ βαθιά οικονομική κρίση, η οποία δεν θα αντιμετωπιστεί με ψεύτικους διχασμούς», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:  Εκσυγχρονισμός ΠΝ: Οι δύο προτάσεις που έχουν “πέσει” στο τραπέζι

Για τις 4 θέσεις βουλευτών που θα συμμετέχουν στην Ε.Γ κατατέθηκαν ισάριθμες υποψηφιότητες από τους βουλευτές Ιωάννη Τραγάκη, Γιώργο Βλάχο. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη.

Τις 4 θέσεις μη κοινοβουλευτικών αιρετών μελών θα διεκδικήσουν 6 υποψήφιοι. Πρόκειται για τους Κόλλια Κωνσταντίνο, Ιωαννίδη Αθανάσιο, Παπαγγελόπουλο Δημήτριο, Λυγούρα Δήμητρα, Δόντσιο Θεόδωρο και Σταμούλη Στέφανο.

Στην Εκτελεστική Γραμματεία συμμετέχουν επίσης ο Πρόεδρος και οι δύο Αντιπρόεδροι της ΝΔ, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ο γενικός διευθυντής του κόμματος.