Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο για την «καταχρηστική δέσμευση των λογαριασμών του Αθήνα 9.84»

10
Μ. Κυριακίδης στον Αθήνα 9.84: Να εξαιρεθούν οι δημοτικοί ρ/σ από τη διαδικασία αδειοδότησης

Συνεδριάζει εκτάκτως στις 12 το μεσημέρι, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την καταχρηστική δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9.84 και των διοικήσεών του.

Πριν από τη συνεδρίαση, ο Γ. Καμίνης θα δεχθεί στο Δημαρχείο τα προεδρεία της ΕΣΗΕΑ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών, προκειμένου να τους ενημερώσει αλλά και να συζητήσουν για τις περαιτέρω ενέργειές τους. Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων θα πάρουν τον λόγο και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα κληθεί να εγκρίνει σχετικό ψήφισμα.

Oι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς νόμιμη αιτιολογία, την περασμένη Πέμπτη δέσμευσαν τους λογαριασμούς του «Αθήνα 9.84», από τους οποίους πληρώνονται οι 120 και πλέον εργαζόμενοί του, ενώ προχώρησαν και στη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών προέδρων της ΔΕΡΑ Αθήνα 9.84 – και των συγγενικών τους προσώπων, για δήθεν οφειλή τέλους χαρτοσήμου επί των δημοτικών επιδοτήσεων.

Διαβάστε επίσης:  Έφυγε ο Λάζαρος Χατζηνάκος σε ηλικία 61 ετών

Πρόκειται για μία αυθαίρετη, καταχρηστική και χωρίς νόμιμη αιτιολογία απόφαση, που λαμβάνεται εις βάρος μιας δημοτικής επιχείρησης και ελήφθη χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, και παρά τις αντίθετες γνωματεύσεις που καταρρίπτουν το εφεύρημα περί οφειλής τέλους χαρτοσήμου επί της δημοτικής επιχορήγησης, και μάλιστα αναδρομικά από το έτος 2006!

Σημειώνεται ότι η δέσμευση του λογαριασμού μισθοδοσίας του Αθήνα 984, έρχεται λίγες ημέρες μετά την πρόταση της κυβέρνησης να μην εξαιρεθούν οι δημοτικοί σταθμοί από τις δημόσιες συχνότητες (όπως εκείνες της ΕΡΤ ή ακόμη και των δημοτικών τηλεοράσεων) και αντιθέτως να βγουν σε δημοπράτηση ή εξαγορά, σαν να επρόκειτο για την συχνότητα οποιουδήποτε ιδιωτικού ραδιοσταθμού.

«Eίναι σαν βόμβα η απόφαση του υπ. Οικονομικών», δήλωσε η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Αθήνα 9.84 Μελίνα Δασκαλάκη στην εκπομπή «Όσα έφερε η μέρα» και στη Μαρία Χούκλη

Για μία περίεργη και παράλογη απόφαση έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του «Αθήνα 9.84» Μιχάλης Κυριακίδης.