Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
24.1 C
Athens

Συνέλαβαν τον «Εσκομπάρ των Βαλκανίων»!

Ο «Εσκομπάρ των Βαλκανίων», ο Σέρβος με το προσωνύμιο «Ιβάν», ο οποίος είχε φέρει στην χώρα μας κάτι λιγότερο από μισό τόνο κοκαΐνης, συνελήφθη τελικά σε τουριστικό θέρετρο στην Αττάλεια της Τουρκίας, όπου έκανε χλιδάτες διακοπές.

Ο «Ιβάν» κατά κόσμον Jov… Vuk…, ένας από τους πλέον καταζητούμενους εμπόρους ναρκωτικών στην Ευρώπη, συνελήφθη τελικά στην Τουρκία σε πανάκριβο ξενοδοχείο της Αττάλειας, μαζί με μια φίλη του από την Σερβία, η οποία μάλιστα είναι μανεκέν. Απολάμβανε τις χλιδάτες διακοπές του, ξοδεύοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ, τα οποία βέβαια προέρχονταν από το χονδρεμπόριο κοκαΐνης στην «Γηραιά Ήπειρο».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, ο «Εσκομπάρ των Βαλκανίων» συνελήφθη από τις τούρκικες αρχές, έπειτα από πληροφορίες που διαβίβασε η Europol, αφού πρώτα η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής είχε καταφέρει να χαρτογραφήσει τα ίχνη του «Ιβάν» διαβιβάζοντας βέβαια τις πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή Αστυνομία.

Τα στέκια του «Εσκομπάρ των Βαλκανίων» στην Αθήνα

Ως γνωστόν, ο Σέρβος «Εσκομπάρ των Βαλκανίων» στις αρχές του 2017 είχε ρίξει τα «δίχτυα» του στην Αθήνα, συχνάζοντας σε κλειστές λέσχες και ερχόμενος σε επαφή με την καλή κοινωνία της πρωτεύουσας, εμφανιζόμενος ως επιχειρηματίας από την Σερβία με το όνομα «Ιβάν».

Σκοπός του Σέρβου μεγαλέμπορου, ήταν η ενοικίαση «καθαρού» διαμερίσματος, προκειμένου να αποθηκεύσει εκεί ο άμεσος συνεργάτης του, ποσότητα άνω των 300 κιλών κοκαΐνης που θα έφερναν από το Περού, με σκοπό να την διακινήσουν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η αστυνομική επιχείρηση στη Βάρκιζα

Το Δεκέμβριο του 2017 η Δίωξη ναρκωτικών πραγματοποίησε εισβολή στο συγκεκριμένο πολυτελές διαμέρισμα στην Βάρκιζα, ανακαλύπτοντας 120 κιλά κοκαΐνης και συλλαμβάνοντας το δεξί χέρι του Ιβάν.

Ο συλληφθείς το μόνο που είπε στους Αστυνομικούς ήταν το όνομα του και το όνομα του δικηγόρου που θα αναλάμβανε την περίπτωση του.

Έκτοτε έκλεισε το στόμα του και οι αστυνομικοί έμειναν έχοντας στα χαρτιά τους σημειωμένο μόνο ένα όνομα: «Ιβάν». Αυτός άλλωστε ήταν ο αρχηγός του σερβικού καρτέλ. Το ερώτημα, όμως, ήταν ποιος είναι ο Ιβάν.

Έπειτα από έρευνες στις 10 «γωνιές» της “Γηραιάς Ηπείρου”, οι αστυνομικοί της Δίωξης κατάφεραν να μάθουν τα πλήρη στοιχεία του Jov… Vuk… και τελικά να εντοπίσουν τα ίχνη του, με αποτέλεσμα την σύλληψη του στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Άλλωστε τον Σέρβο «Εσκομπάρ» αναζητούσαν οι περισσότερες Αστυνομίες της Γηραιάς Ηπείρου, καθώς δεν υπήρχε κράτος που δεν είχε εισάγει ο «Ιβάν» ποσότητες κοκαΐνης απευθείας από το Περού.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αφρικανική Σκόνη: Ποια χημικά στοιχεία εντοπίστηκαν στην ατμόσφαιρα της Αττικής

Ένα κύμα αφρικανικής σκόνης κάλυψε όλη τη χώρα την Τρίτη (23/4) «βάφοντας» τον ουρανό πορτοκαλί και κάνοντας την ατμόσφαιρα στην Αττική ιδιαίτερα αποπνικτική, με...
Αυξάνονται οι ημέρες καραντίνας για όσους έρχονται από το εξωτερικό

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο “Ελ. Βενιζέλος”

Ένα Boeing 737 της εταιρείας Transavia που εκτελούσε την πτήση από Αθήνα στο Παρίσι «Ελ. Βενιζέλος – Ορλύ» στις 15:00 και απογειώθηκε στις 15:20 χρειάστηκε να επιστρέψει εσπευσμένα...

Ρέντη: Πώς οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών

Την συμμορία χούλιγκαν που εμπλέκεται μεταξύ άλλων στην δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών στου Ρέντη που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Αρχιφύλακα Γεώργιου...

Aκτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια: Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για το Πάσχα

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους το Πάσχα, με μειωμένες τιμές. Με...

Απαιτεί η Γερμανία διακοπή ερευνών για ελληνικούς υδρογονάνθρακες;

Αυτό που έκαναν οι Γερμανοί αποτελεί ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή επί της ουσίας και στην πράξη ΔΕΝ υφίσταται Έλληνας.....

Η φωτογραφία της ημέρας

Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» την πρωτεύουσα 24 Απριλίου 2024

Διακοπές Ρεύματος ΔΕΗ: Χωρίς ρεύμα την Πέμπτη (25/04) αυτές οι περιοχές της Αθήνας!

Σε πολλές περιοχές της Αττικής θα σημειωθεί προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος την Πέμπτη (25/4/2024). Πόση ώρα θα κρατήσει η διακοπή ρεύματος και τι ώρες θα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τη Δευτέρα στην Αθήνα ο επόμενος γύρος των ΜΟΕ 

Υψηλά ιστάμενους μουσαφιραίους από την άλλη όχθη του Αιγαίου θα έχουμε μεθαύριο Δευτέρα (22/4)...

Τουρκία: Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή Τοκάτ στην Τουρκία.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12 Απριλίου η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1877 η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και φθάνει ένα...

Συνελήφθη ο Αχιλλέας Mπέος

Στην σύλληψη του Αχιλλέα Μπέου προχώρησαν αργά χθες το βράδυ οι αστυνομικές αρχές, μετά...