Συνελήφθη Έλληνας Οβελίξ – Πιάστηκε να στήνει παγίδες για αγριογούρουνα

117

Δυο φορές μέσα σε ένα 24ωρο εντόπισαν παγίδες που είχαν στηθεί για την σύλληψη αγριόχοιρων στην περιοχή του Ευρώτα οι θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου. Την πρώτη φορά, αυτός που τις είχε στήσει δεν εντοπίστηκε, τη δεύτερη όμως τον έπιασαν στα πράσα.

 


Οι θηροφύλακες αναζητούσαν επί τέσσερις ημέρες τις παγίδες που είχαν ενημερωθεί ότι υπήρχαν, ώσπου να εντοπίσουν μία κινητή και άλλες δύο με περίφραξη τις οποίες έθεσαν εκτός λειτουργίας. Ο λαθροθήρας δεν εμφανίστηκε, παρά αργά το βράδυ για να ξαναστήσει τις παγίδες, αλλά δεν πρόλαβαν να τον συλλάβουν. Ωστόσο, έστησαν ενέδρα περιμένοντας να επιστρέψει.

Αυτό έγινε το επόμενο πρωί, όταν ο Αλβανός δράστης εμφανίστηκε με ένα φορτηγό και πήγε να ελέγξει τις παγίδες. Οι θηροφύλακες τον ακινητοποίησαν, έκαναν έρευνα στο όχημά του και βρήκαν άδεια τσουβάλια με υπολείμματα από τις τροφές που είχαν και οι παγίδες.

Διαβάστε επίσης:  Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Ο λαθροκυνηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές δικαστήριο Τρίπολης, το οποίο τον καταδίκασε σε φυλάκιση έξι μηνών για παράνομη θήρα, ενώ τα εξαρτήματα για τις παγίδες και το φορτηγό του κατασχέθηκαν.