Συνεργασία Ελλάδος – Κίνας σε επιστημονικούς τομείς

116
Συνεργασία Ελλάδος - Κίνας σε επιστημονικούς τομείς

Ενδιαφέρον για την ανάπτυξη διεπιστημονικών σχέσεων σε θέματα τεχνολογιών αιχμής, όπως της μηχανικής και κατασκευών, του διαστήματος, των υλικών, των επικοινωνιών, της φυσικής, της χημείας, του περιβάλλοντος, των ιατρικών και βιολογικών μελετών αλλά και ανθρωπιστικών επιστημών, εκδηλώθηκε μεταξύ Ελλάδος και Κίνας στην συνάντηση που είχε στο μέγαρο της Ακαδημίας, η πρέσβης της Λαϊκής Κίνας κ. Zhang Qiyue με τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αντώνη Κουνάδη.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο Ιατροβιολογικό Ινστιτούτο της ΑκαδημίαςΑθηνών, του οποίου πρόεδρος είναι ο κ. Κουνάδης, και τη συνεργασία του με το Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη και το Πανεπιστήμιο του Harvard σε θέματα θεραπείας του παιδικού καρκίνου.Η συνάντηση και οι συνομιλίες που είχαν, έγιναν παρουσία του Α΄Γραμματέα της Πρεσβείας κ. Tian Zhong και του Συμβούλου και Αντιπροέδρου της Αποστολής κ. Wang Qiang και του Ακαδημαϊκού και Αντιπροέδρου της Τάξεως των Θετικών Επιστημών κ. Εμμανουήλ Γδούτου.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 25 Μαΐου

Οι φιλοξενούμενοι περιηγήθηκαν στους χώρους του ιστορικού κτιρίου της Ακαδημίας Αθηνών και ενημερώθηκαν για την ιστορία, τις τοιχογραφίες και τα αγάλματα του κτιρίου. Η κ. Πρέσβης και οι συνεργάτες της μετά την επικοινωνία τους με τις αρμόδιες Κινεζικές αρχές θα ενημερώσουν την Ακαδημία σχετικά με την υπογραφή πρωτοκόλλου για πιθανές συνεργασίες σε επιστημονικούς τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.Λεζάντα φωτογραφίας: Ο κ. Αντώνης Κουνάδης με την πρέσβη της Κίνας κ. ZhangQiyue, τους δύο συνοδούς της και τον ακαδημαϊκό κ. Εμμανουήλ Γδούτο.