ΣΥΡΙΑ: Ο Συριακός Στρατός αιφνιδίασε τους Τούρκους

...μπήκε στην Μάνμπιτζ και ανέλαβε τον έλεγχο μαζί με τους Κούρδους

310
ΣΥΡΙΑ: Ο Συριακός Στρατός αιφνιδίασε τους Τούρκους


Στην πόλη της Manbij μπήκε από το πρωί ο συριακός Στρατός μετά την συμφωνία την οποία έχει συνάψει με τις κουρδικές δυνάμεις των SDF.

Έτσι λοιπό σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ο συριακός Στρατός εισήλθε από τις πρωινές ώρες στην πόλη και ανέλαβε από κοινού τον έλεγχό της με τις κουρδικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις αναφορές μεγάλες μονάδες της 1ης και της 5ης Μεραρχίας της Προεδρικής Φρουράς μπήκαν στην πόλη και τους παραδόθηκαν σημεία ελέγχου από τις ρωσικές δυνάμεις

Πρόκειται για μια αιφνιδιαστική κίνηση για τις τουρκικές δυνάμεις οι οποίες συγκεντρώνονταν στα περίχωρα της πόλης για να εισβάλουν τις επόμενες ώρες σε μια προσπάθει εκδίωξης των δυνάμεων των Syrian Democratic Forces.

Τώρα όμως η πόλη επέστρεψε στο νόμιμο κάτοχό της που είναι η συριακή κυβέρνηση και πλέον η Άγκυρα δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς συνέπειες τις επιχειρήσεις ανατολικά του Ευφράτη καθώς όπως όλα δείχνουν υπάρχει συνολική συμφωνία με τους Κούρδους για επανένταξή τους στην συριακή κρατική οντότητα.

Διαβάστε επίσης:  Έρευνα: Πόσο μολυσματικοί είναι οι νέοι που έχουν κορωνοϊό χωρίς συμπτώματα

Εάν αυτό συμβεί η μόνη περιοχή εκτός ελέγχου θα μείνει μόνο αυτή της Ιντλίμπ και η Δαμασκός θα έχει αποκαταστήσει την κρατική κυριαρχία στο 90% των εδαφών της.

Μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων, οι Κούρδοι της Μάνπιτζ, είχαν να επιλέξουν μεταξύ δύο λύσεων: Τουρκική εισβολή ή επιστροφή στην συριακή διοίκηση.

Επέλεξαν το δεύτερο και κατάφεραν να σταματήσουν, τουλάχιστον για την ώρα, την τουρκική επίθεση: Το πρωτόκολλο συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Αγκυρας προβλέπει, όπου επανέρχεται η συριακή διοίκηση εντός συριακού εδάφους, να μην επεμβαίνουν οι τουρκικές δυνάμεις»

Πάντως οι Κούρδοι έστειλαν πρόσκληση σήμερα το πρωί να εισέλθουν στην πόλη οι συριακές δυνάμεις και από κοινού να εμποδίσουν την τουρκική εισβολή.