Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020
16.5 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1981... ορκίζεται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή η νέα κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Tσίπρας: “Δε θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις”

Τις 11 βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για το πρώτο εξάμηνο του 2016 παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο της χρονιάς. Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης και καλύτερου συντονισμού του κυβερνητικού έργου και κάλεσε τους υπουργούς του να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητές τους και να θέσουν χρονοδιαγράμματα. «Δεν δικαιολογούνται οι καθυστερήσεις» τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το 2016 ξεκινά η δεύτερη φάση του στρατηγικού σχεδιασμού για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για την ανάπτυξη, η οποία θα έχει δύο όψεις. Η πρώτη είναι η εφαρμογή της συμφωνίας με τους εταίρους και η δεύτερη αφορά στις εσωτερικές δεσμεύσεις προς τα κοινωνικά στρώματα «που προσδιορίζουν το κοινωνικό και ταξικό πρόσημο της κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό τόνισε ότι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου θα έχει κατατεθεί η πρόταση, γεγονός που αποτελεί το τελευταίο βήμα πριν την αξιολόγηση. «Στόχος μας είναι η πρώτη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί σύντομα αλλά με προστασία των αδυνάτων» είπε.

Τόνισε ότι κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης είναι να μη μειωθούν περαιτέρω οι κύριες συντάξεις και παράλληλα να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις 11 δράσεις της κυβέρνησης για το πρώτο εξάμηνο του 2016:

Εφαρμογή του νόμου που έχει ψηφιστεί για τις τηλεοπτικές άδειες. Aνακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ και ότι η διαδικασία της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών θα διεξαχθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. «Τίποτα δεν θα σταθεί εμπόδιο για να ξεκαθαρίσει το τοπίο αυτό» είπε χαρακτηριστικά.
Νέος αναπτυξιακός νόμος για την παραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας
Νομοσχέδιο για την αναδιαμόρφωση της δημόσιας διοίκησης
Ψήφιση ρυθμίσεων για την κάρτα ανασφάλιστων και μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Υγείας.
Νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία και τις κοινωνικές επιχειρήσεις
Νομοσχέδιο για την αλλαγή των όρων χρηματοδότησης της έρευνας
Κατάθεση νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό και την παραγωγικότητα των ιδιωτικών και δημόσιων έργων.
Κατάθεση νομοσχεδίου για την αναθεώρηση των δημοσίων συμβάσεων.
Νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων
Έκδοση ΚΥΑ μέχρι το Φεβρουάριο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων
Νόμος για την οικειοθελή αποκάλυψη της φοροδιαφυγής. «Θα είναι η τελευταία ευκαιρία για όσους απέκρυψαν έσοδα που είχαν μεταβιβάσει σε τράπεζες του εξωτερικού» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης κ. Καλογήρου, την περασμένη εβδομάδα, συναντήθηκε στο εξωτερικό με τον κ. Φαλτσιανί, την «πηγή» της λίστας Λαγκάρντ. «Εμείς δεν κρύβουμε τα στοιχεία σε συρτάρια, εμείς κινούμαστε δραστήρια», τόνισε, για να ανακοινώσει ότι ο γγ παρέλαβε μία λίστα, ένα στικάκι με εκατοντάδες χιλιάδες ύποπτες διεθνείς συναλλαγές τις οποίες και κατέθεσε στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις απαραίτητες ενέργειες. «Αυτές οι πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές γιατί υπάρχει κυβέρνηση με πολιτική βουληση» επεσήμανε

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «τη χρονιά που φεύγει οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν» και ότι η κυβέρνηση άντεξε κάτω από δύσκολες συνθήκες. «Άλλοι δεν άντεξαν και έχουν αστάθεια» είπε.

Απευθυνόμενος στους υπουργούς του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από το έργο της και υπογράμμισε την ανάγκη επιτάχυνσης και βελτίωσης του συντονισμού του κυβερνητικού έργου. «Κάθε υπουργός πρέπει να ιεραρχήσει τις προτεραιότητές του και να θέσει χρονοδιαγράμματα. Δεν δικαιολογούνται οι καθυστερήσεις. Όλοι σε αυτή την αίθουσα κρινόμαστε» τόνισε.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στηρίζεται σε μία «συμπαγή και αδιατάραχτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, έχοντας τη στήριξη του λαού» και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το 2016 η χώρα «θα οδηγηθεί στο ξέφωτο με σταδιακή έξοδο από την κρίση».
2

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε 50 νέες κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας

Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε 50 νέες κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας

«Mόνιμη παρακαταθήκη για το σύστημα υγείας, η οποία θα μας συνοδεύει και όταν θα έχουμε τελειώσει με τον COVID», χαρακτήρισε τις νέες...
Πέτσας: Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι αλλιώς...

Πέτσας: Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι αλλιώς…

"Είναι βέβαιο ότι και τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι αλλιώς", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας με αφορμή το νέο κύμα πανδημίας.
Αντιδρά η αντιπολίτευση στη ρύθμιση της κυβέρνησης για μείωση της διαφημιστικής δαπάνης στα ΜΜΕ

Κορονοϊός: Τα νεότερα για τα κρούσματα που βρέθηκαν στη Βουλή

Δύο θετικά κρούσματα για κορονοϊό διαπιστώθηκαν σε εργαζομένους στη Βουλή, που διατηρούν οικογενειακή σχέση, σε κτήριο εκτός του κεντρικού Μεγάρου, ο ένας...

Τι αλλάζει στη θητεία και στις Στρατιωτικές Σχολές

Οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας για επερχόμενες μεταβολές στη θητεία, αποτελούν μεγάλη επιβεβαίωση , που με...
Συναγερμός στη Βουλή: Κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζομένους

Συναγερμός στη Βουλή: Κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζομένους

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, διαπιστώθηκε θετικός στον κορωνοϊό, εργαζόμενος στη Βουλή, η υπηρεσία του οποίου όμως στεγάζεται σε κτίριο...

«Εμπόδιο εισβολής» ο φράκτης στον Έβρο: Δείτε την παρουσίαση που έγινε στον Μητσοτάκη(φωτό)

Για την πρόοδο στην πορεία εκτέλεσης των εργασιών κατασκευής του φράχτη ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που βρέθηκε στις Φέρες.

Η «βόλτα» χωρίς καλώδια του Ορούτς Ρέις και το… στοίχημα της Τρίτης

Για 7η συνεχόμενη ημέρα, σήμερα, το Oruc Reis συνεχίζει να βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, κινούμενο ωστόσο στο όριο της προκλητικότητας.

Ακολουθήστε μας

7,492ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
972ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

«Ψαλίδι» επικουρικών και πλαφόν στις κύριες συντάξεις

Ψαλίδι σε επικουρικές συντάξεις και «κούρεμα» του ανώτατου πλαφόν κύριων συντάξεων φαίνεται να κλειδώνει...

ΘΕΣΗ: Ποιοι είναι άξιοι να προστατεύσουν τις κύριες συντάξεις!

Είναι τεράστιο πλέον το ερώτημα που τίθεται κατά πόσο η κυβέρνηση είναι σε θέση...

ΣΟΚ στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Οι δανειστές ζητάνε μεγάλες μειώσεις στις κύριες συντάξεις

Δραστικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις ζητούν οι θεσμοί, ανέφεραν πηγές του υπουργείου Εργασίας, μετά την...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή