Τ-Ε-Ρ-Α-Τ-Ω-Δ-Ε-Σ! Η κυβέρνηση και η αίτηση για ακύρωση δικαστικής απόφασης

86
Αυτοί είναι οι νέοι γενικοί γραμματείς

Η κυβέρνηση ακριβώς την επομένη μέρα, που η ανεξάρτητη δευτεροβάθμια επιτροπή ασύλου έκανε δεκτή του Τούρκου λοχαγού (ενός από τους 8 που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη την επομένη της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία), έσπευσε να δηλώσει ότι θα υποβάλει αίτηση, για να ακυρωθεί η δικαστική απόφαση μιας επιτροπής που αποτελείται από διοικητικούς δικαστές!!!!!!!!!!!!!

Δεν είχε καν τη στοιχειώδη δημοκρατική ευθιξία, να αναμένει τι θα αποφασίσουν οι αντίστοιχες επιτροπές για τις αιτήσεις πολιτικού ασύλου των άλλων 7 συγκρατουμένων του που θα εξεταστούν τις επόμενες μέρες!! Αντίθετα παρενέβη σε μια λειτουργία της ανεξάρτητης, κατά το Σύνταγμα, Δικαιοσύνης, υποδεικνύοντας ωμά και ξεδιάντροπα στους δικαστές, ποια απόφαση «οφείλουν» να λάβουν!!!

Το χειρότερο δε, είναι ότι η κυβέρνηση θέλησε με τον τρόπο αυτό να δώσει διαπιστευτήρια υποταγής στις ορέξεις του Σουλτάνου Ερντογάν, τρεις εβδομάδες μετά τη μεγαλοπρεπή επίσκεψή του στην Ελλάδα!!!

Θα μου πείτε ότι πρόκειται για πραξικοπηματία: Μάλιστα!

Όμως:

1. Το ίδιο το διοικητικό δικαστήριο που εξέτασε την αίτηση να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, διαπίστωσε ότι δεν προκύπτει εμπλοκή του στο πραξικόπημα.

2. Στη δημοκρατία, δεν υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά, αλλά η ισονομία για όλους και η ισοπολιτεία.

3. Τους πραξικοπηματίες (εάν δεχθούμε για την οικονομία της συζήτησης ότι οι κατηγορούμενοι ανήκουν σε αυτούς), με τον αυταρχισμό τους δικαιώνεις και τους ηρωποιείς!

4. Η Τουρκία είναι τύποις μια «δημοκρατία», καθώς επί Ερντογάν έχει μεταβληθεί σε σουλτανάτο, με ενός ανδρός αρχή, με τις ατομικές ελευθερίες να φαλκιδεύονται, τις μειονότητες να πλήττονται, με τη νοθεία στις εκλογές να σπάει ρεκόρ, με βουλευτές να διώκονται και να φυλακίζονται, με τα βασανιστήρια στις φυλακές να μη τα χωράει ανθρώπινος νους, με τους Κούρδους να απαγορεύεται να δηλώνουν την ταυτότητά τους, με την ανασφάλεια να βρίσκεται σε κάθε βήμα των Τούρκων πολιτών, των προσφύγων και των τουριστών!!

Διαβάστε επίσης:  Με συλλαλητήριο απαντούν στην κυβέρνηση οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό

5. Μια έκδοση των αντικαθεστωτικών στην Τουρκία, αν δεν οδηγεί έστω και έμμεσα στο θάνατο, σημαίνει τον εξανδραποδισμό τους με βάναυσα βασανιστήρια χωρίς έλεος, που οδηγούν σε μόνιμες σωματικές και ψυχικές βλάβες!!!

Η «πλάκα» είναι πως την αίτηση μπορεί να την υποβάλει από τις 2 Ιανουαρίου και μετά!! Γιατί έσπευσε να την προαναγγείλει;; Γιατί τόση δουλοπρέπεια προς τον Σουλτάνο;;; Και γιατί τόση έλλειψη σεβασμού προς τα ανθρώπινα δικαιώματα;;;

ΥΓ: Πολύ ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Θέμη Δημητρακόπουλου που είναι υπέρ το δέον –και πολύ λογικά- οργισμένος!!!

Ιδού τι σχολιάζει:

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ…. [ή, όλο και πιο αριστερά, όλο και πιο ανθρωπιστικά…]
Αίτηση ακύρωσης της απόφασης της αρμόδιας Δευτεροβάθμιας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ Επιτροπής Ασύλου, με την οποία παραχωρείται άσυλο στον έναν απο τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν ως ικέτες στην Ελλάδα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του τυράννου και απηνή διώκτη των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών, Ερντοάν, κατέθεσε απόψε η ελληνική κυβέρνηση.
Η αίτηση ακύρωσης κατατέθηκε μετά απο σφοδρή διαμαρτυρία του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Μάλιστα.
Όλο και πιο αριστερά, όλο και πιο ανθρωπιστικά…
Ρεάλ πολιτίκ το μεγαλείο σου.
Το Σκεπτικό της Απόφασης
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο ότι ο Τούρκος αξιωματικός είχε συμμετοχή στο πραξικόπημα, αλλά αντίθετα η Τουρκία τον εκζητεί για «πολιτικά εγκλήματα» και για τους λόγους αυτούς δεν μπορεί να εκδοθεί στην γείτονα χώρα, πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς δεν θα «έχει μια δίκαιη δίκη».
Παράλληλα, κρίθηκε ότι σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία, τις διεθνείς συμβάσεις, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και άλλους διεθνείς οργανισμούς, η κατάσταση στην Άγκυρα είναι απαράδεκτη στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.»

Πηγή: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=370578810035005&id=100012486667647