Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
8.7 C
Athens

Tα 5 βότανα που αυξάνουν την ερωτική διάθεση

Οι ευεργετικές ιδιότητες ορισμένων βοτάνων μπορούν να λειτουργήσουν θετικά σε διαφορετικές περιπτώσεις. Από περιπτώσεις βελτίωσης της διαδικασίας της…
πέψης μέχρι την πρόληψη χρόνιων παθήσεων και του καρκίνου.

Ανάμεσα σε αυτήν την ευρεία γκάμα ευεργετικών ιδιοτήτων, υπάρχουν βότανα που αυξάνουν την ερωτική διάθεση με φυσικό τρόπο.

Η σεξουαλική επιθυμία είναι ο δρόμος που οδηγεί στο σεξ και καθορίζεται από τις ορμόνες του κάθε φύλου. Με την εμφάνιση του ανάλογου ερεθίσματος, το νευρικό σύστημα δίνει εντολή έκκρισης ορμόνης.

Η ενέργεια που είναι συνδεδεμένη με τη σεξουαλική πράξη όχι μόνο καθορίζει το επίπεδο της επιθυμίας που νιώθετε απέναντι σε κάποιον. Ακόμη συνδέεται και με το αν εισπράττετε ευχαρίστηση από την ίδια τη σεξουαλική πράξη.

Η σεξουαλική επιθυμία (ορμή) είναι κάτι το φυσικό. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στρεσογόνος εργασία ή κάποιου είδους ασθένεια, η επιθυμία αυτή μπορεί να μειωθεί.

Κι ενώ αληθεύει ότι μπορείτε να καταφύγετε σε φάρμακα, θέλουμε να σας συστήσουμε ορισμένα βότανα που μπορούν με φυσικό τρόπο να αυξήσουν την ερωτική σας διάθεση.

Ακριβώς επειδή είναι προϊόντα της φύσης, οι πιθανότητες εμφάνισης κάποιας παρενέργειας είναι απειροελάχιστη ενώ τα οφέλη είναι ορατά σχεδόν άμεσα.

1. Το θεραπευτικό σπαράγγι
Γνωστό στα σανσκριτικά/ινδικά με την ονομασία shavatari, το φυτό αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στην αγιουρβεδική ιατρική για την ενίσχυση της γυναικείας ζωτικότητας αλλά και ως αφροδισιακό τόνωσης της σεξουαλικής επιθυμίας.

Το βότανο δεν έχει άμεσα αποτελέσματα, αλλά καταναλώνοντάς το συχνά μπορεί να βελτιώσει τα αποθέματα ενέργειας του οργανισμού σας και να θρέψει τα όργανα του αναπαραγωγικού σας συστήματος.

Μακροπρόθεσμα, προκαλεί αύξηση της ερωτικής σας διάθεσης.

Σύμφωνα με την αγιουρβεδική ιατρική, μία γυναίκα πρέπει να είναι ήρεμη, χωρίς άγχη, να ακολουθεί μία πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή προκειμένου να νιώσει σεξουαλική επιθυμία.

Το βότανο αυτό είναι επίσης ιδανικό για τις γυναίκες διότι έχει ευεργετική επίδραση και στο έμβρυο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Πρώτα από όλα, μπορεί να αυξήσει την παραγωγή μητρικού γάλακτος στις γυναίκες που θηλάζουν
Ενδυναμώνει το έμβρυο στην περίπτωση που η μητέρα έχει ιστορικό αποβολών
Ενισχύει τη γονιμότητα
Βοηθά στην εξισορρόπηση των διακυμάνσεων των οιστρογόνων κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης

2. Ευρυκόμη η μακρόφυλλος
Γνωστή και ως tongkat ali, πρόκειται για τις ρίζες ενός μαλαισιανού δέντρου. Απαντάται επίσης και με την ονομασία Long Jack.

Στα οφέλη των ριζών αυτών περιλαμβάνονται η αυξημένη σεξουαλική ορμή και οι ισορροπημένες ορμόνες.

Όταν οι ορμόνες σας βρίσκονται σε φυσιολογικά ή στα ανώτερα δυνατά επίπεδα, το σώμα είναι περισσότερο αναμενόμενο να απολαύσει την ερωτική επαφή.

Για τους άνδρες, μπορεί να επιμηκύνει το χρόνο διάρκειας των στύσεων αυξάνοντας τις τιμές της τεστοστερόνης.

Ακόμη ένα πλεονέκτημα του βοτάνου αυτού είναι η συνεισφορά του στη βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος.

3. Cnidium Monnieri
Το τρίτο βότανο που θα βοηθήσει στην αύξηση της ερωτικής σας διάθεσης κατάγεται από την Κίνα. Χρησιμοποιήθηκε δεκαετίες ολόκληρες για τη βελτίωση της υγείας του αναπαραγωγικού συστήματος και για την αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας ανδρών και γυναικών.

Οι σπόροι του χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις σεξουαλικών δυσλειτουργιών, στυτικής δυσλειτουργίας και ανδρικής ανικανότητας. Χαλαρώνει τις φλέβες και τις αρτηρίες του πέους ώστε να είναι σε θέση να διαστέλλονται με βελτιστοποίηση της ροής του αίματος.

Στην περίπτωση των γυναικών, αυξάνει τη ροή του αίματος προς την κλειτορίδα μεγιστοποιώντας την ήδη αναπτυγμένη ευαισθησία της περιοχής.

4. Τζίνσενγκ
Το τζίνσενγκ είναι μία εξαίρετη πηγή ενέργειας και ένα φυσικό αγγειοδιασταλτικό που διαστέλλει τις αρτηρίες του πέους βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της στύσης, χάρη στην αυξημένη απελευθέρωση μονοξειδίου του αζώτου. Επιπλέον, επιτρέπει σε περισσότερο αίμα να εισέλθει στο πέος τόσο σε συνθήκες που είναι χαλαρό αλλά και όταν βρίσκεται σε στύση.

Η βασική ομάδα δραστικών ουσιών του τζίνσενγκ, που συλλογικά φέρει το όνομα “Ginsesnosides”, ευθύνεται για την αύξηση της σεξουαλικής ορμής διότι το αποτέλεσμά της είναι παρόμοιο με εκείνο της τεστοστερόνης.

Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν παράγουν το αποτέλεσμα αυτό όλα τα είδη τζίνσενγκ. Ορισμένα μάλιστα είδη έχουν κατασταλτικές ιδιότητες.

Το είδος τζίνσενγκ που χρησιμεύει στην καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας και αυξάνει την ερωτική επιθυμία, είναι το κορεατικής προέλευσης κόκκινο τζίνσενγκ. Προκειμένου να εξασφαλίσετε τα οφέλη του στο μέγιστο βαθμό, πρέπει να καταναλώνετε 0,5 έως 3 γρ. τη μέρα.

Μπορείτε να πάρετε την ημερήσια ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισμός ως τσάι, χρησιμοποιώντας τη ρίζα ή ως συνοδευτικό των πιο αγαπημένων σας πιάτων.
Μην ξεχνάτε, ωστόσο, ότι η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προξενήσει:
Πονοκεφάλους, κεφαλαλγίες
Ζάλη
Αυξημένη αρτηριακή πίεση
Συναισθηματικές διαταραχές

Εάν δεν λαμβάνετε ήδη τζίνσενγκ σε τακτά χρονικά διαστήματα, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε σιγά σιγά συνηθίζοντας πρώτα τη γεύση του.

5. Κανέλα
Η κανέλα είναι ένα φυσικό αφροδισιακό προϊόν που μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τους ανθρώπους με πεσμένη σεξουαλική επιθυμία. Το μπαχαρικό αυτό βελτιώνει την αιμάτωση στην περιοχή της κοιλιάς.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να βελτιώνει την αιμάτωση και στην περιοχή που βρίσκονται τα γεννητικά όργανα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών.

Μια από τις καλύτερες δε ιδιότητες της κανέλας είναι ότι δεν έχει καμία απολύτως παρενέργεια. Εάν ανήκετε στην κατηγορία των υπερτασικών, ωστόσο, καλό είναι να την τρώτε σε μικρές ποσότητες και πάντοτε αφού συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.

Γιατί είναι σημαντικό να αντιμετωπίζουμε προβλήματα που αφορούν την ερωτική διάθεση;
Η σεξουαλική επιθυμία ή λίμπιντο είναι μέρος της ζωής όλων μας και όχι μόνο για λόγους εξυπηρέτησης της αναπαραγωγής του είδους. Η κατάκτηση της σεξουαλικής πληρότητας είναι αναγκαία προκειμένου να έχουμε μια καλή ποιότητα ζωής.

Εάν ανήκετε σε αυτούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σεξουαλική τους ζωή, ξεκινήστε μια συζήτηση με τον ερωτικό σας σύντροφο. Συνήθως το μόνο που χρειάζεται να γίνει, είναι κάποιες μικροαλλαγές. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, δοκιμάστε αυτά τα βότανα και στη συνέχεια συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ρόδος: Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι για κατασκοπεία

Νίκαια: Στη φυλακή ο 50χρονος συζυγοκτόνος

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο καθ΄ ομολογίαν δράστης του στραγγαλισμού 54χρονης στη Νίκαια. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο κατηγορούμενος μεταφέρεται...

Μόνο αυτό που βγαίνει από το στόμα μας, μας κάνει ακάθαρτους

Άγιος Λουκάς ο Ιατρός: «Ουδέν εστιν έξωθεν του ανθρώπου εισπορευόμενον εις αυτόν ο δύναται αυτόν κοινώσαι, αλλά τα εκπορευόμενα εστί τα κοινούντα τον άνθρωπον»...

Ο πιο αμαρτωλός άνθρωπος του κόσμου

Αμαρτία: Ποιος είναι ο μεγαλύτερος παραβάτης των εντολών του Θεού, ο πιο αμαρτωλός απ’ όλους; Όλοι οι άνθρωποι αμαρτωλοί είμαστε. Απόγονοι των πρωτοπλάστων, που τόλμησαν...

Τι είναι το αντίδωρο;

Το αντίδωρο είναι μικρό κομμάτι από την προσφορά που ύψωσε ο λειτουργός ιερέας στην αγία Πρόθεση, από την οποία βγήκε ο “αμνός”, που μεταφέρεται...

Γιατί, παιδιά μου, δεν πάτε στην Εκκλησία;

Ο Άγιος Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης, η μεγάλη αυτή ασκητική μορφή της Ορθοδοξίας μας νουθετεί τους νέους. «Προχθές πέρασε πολύς κόσμος. Ρωτάω κάποιους: –Πηγαίνετε στην Εκκλησία; –Δεν πάμε…,...

Τι είναι το μαρτύριο της συνειδήσεως;

Ο Μέγας Βασίλειος μας λέει ότι μαρτύριο συνειδήσεως περνούν οι: «Μάρτυρες τη βουλήσει άνευ μαστιγών καί διωγμών». Είναι γνωστό πως στην περίοδο των διωγμών πολλοί...

Ζιμπάμπουε Σεραφείμ: Η ιστορία του Ζακχαίου και ο τρόπος να εκφράσουμε τη Μετάνοια μας

Στην Ευαγγελική Περικοπή αυτής της Κυριακής (Λουκά 19, 1-10) βλέπουμε πως εμείς οι άνθρωποι, σε προσωπικό επίπεδο, μπορούμε να πετύχουμε την εν Χριστώ σωτηρία...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,248ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Μαχαίρωσε 100 φορές και αποκεφάλισε την σύντροφό του επειδή του αρνήθηκε ερωτική επαφή

Μια γυναίκα από την Αλαμπάμα μαχαιρώθηκε πάνω από 100 φορές και αποκεφαλίστηκε από τον...

6 ανοιξιάτικες στάσεις να δοκιμάσετε και να ανανεώσετε την ερωτική σας ζωή!

Θα ‘ναι σαν να μπαίνει η… Άνοιξη! Μετά από ένα κρύο χειμώνα, ήρθε επιτέλους η...

Πώς να απογειώστε την ερωτική σας ζωή με το sεxting

Η αλήθεια είναι πως όταν περνά ο καιρός στη μόνιμή σας σχέση, τα μηνύματα...

Η ερωτική ζωή των ηρώων του 1821! Ποιοι ήταν γυναικάδες και ποιοι… πιστοί σύζυγοι;

H μια πλευρά του εθνικού ξεσηκωμού το 1821, αυτή που όλοι διδασκόμαστε στα σχολικά...