Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021
16.7 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 Οκτωβρίου το “ΟΧΙ” των Ελλήνων

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1940.... Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η φασιστική Ιταλία επιτίθεται κατά της Ελλάδας. Το «ΟΧΙ» των ελλήνων. Στις 3 π.μ. επιδίδεται από τον πρέσβη...

Tα 5 βότανα που αυξάνουν την ερωτική διάθεση

Οι ευεργετικές ιδιότητες ορισμένων βοτάνων μπορούν να λειτουργήσουν θετικά σε διαφορετικές περιπτώσεις. Από περιπτώσεις βελτίωσης της διαδικασίας της…
πέψης μέχρι την πρόληψη χρόνιων παθήσεων και του καρκίνου.

Ανάμεσα σε αυτήν την ευρεία γκάμα ευεργετικών ιδιοτήτων, υπάρχουν βότανα που αυξάνουν την ερωτική διάθεση με φυσικό τρόπο.

Η σεξουαλική επιθυμία είναι ο δρόμος που οδηγεί στο σεξ και καθορίζεται από τις ορμόνες του κάθε φύλου. Με την εμφάνιση του ανάλογου ερεθίσματος, το νευρικό σύστημα δίνει εντολή έκκρισης ορμόνης.

Η ενέργεια που είναι συνδεδεμένη με τη σεξουαλική πράξη όχι μόνο καθορίζει το επίπεδο της επιθυμίας που νιώθετε απέναντι σε κάποιον. Ακόμη συνδέεται και με το αν εισπράττετε ευχαρίστηση από την ίδια τη σεξουαλική πράξη.

Η σεξουαλική επιθυμία (ορμή) είναι κάτι το φυσικό. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στρεσογόνος εργασία ή κάποιου είδους ασθένεια, η επιθυμία αυτή μπορεί να μειωθεί.

Κι ενώ αληθεύει ότι μπορείτε να καταφύγετε σε φάρμακα, θέλουμε να σας συστήσουμε ορισμένα βότανα που μπορούν με φυσικό τρόπο να αυξήσουν την ερωτική σας διάθεση.

Ακριβώς επειδή είναι προϊόντα της φύσης, οι πιθανότητες εμφάνισης κάποιας παρενέργειας είναι απειροελάχιστη ενώ τα οφέλη είναι ορατά σχεδόν άμεσα.

1. Το θεραπευτικό σπαράγγι
Γνωστό στα σανσκριτικά/ινδικά με την ονομασία shavatari, το φυτό αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στην αγιουρβεδική ιατρική για την ενίσχυση της γυναικείας ζωτικότητας αλλά και ως αφροδισιακό τόνωσης της σεξουαλικής επιθυμίας.

Το βότανο δεν έχει άμεσα αποτελέσματα, αλλά καταναλώνοντάς το συχνά μπορεί να βελτιώσει τα αποθέματα ενέργειας του οργανισμού σας και να θρέψει τα όργανα του αναπαραγωγικού σας συστήματος.

Μακροπρόθεσμα, προκαλεί αύξηση της ερωτικής σας διάθεσης.

Σύμφωνα με την αγιουρβεδική ιατρική, μία γυναίκα πρέπει να είναι ήρεμη, χωρίς άγχη, να ακολουθεί μία πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή προκειμένου να νιώσει σεξουαλική επιθυμία.

Το βότανο αυτό είναι επίσης ιδανικό για τις γυναίκες διότι έχει ευεργετική επίδραση και στο έμβρυο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Πρώτα από όλα, μπορεί να αυξήσει την παραγωγή μητρικού γάλακτος στις γυναίκες που θηλάζουν
Ενδυναμώνει το έμβρυο στην περίπτωση που η μητέρα έχει ιστορικό αποβολών
Ενισχύει τη γονιμότητα
Βοηθά στην εξισορρόπηση των διακυμάνσεων των οιστρογόνων κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης

2. Ευρυκόμη η μακρόφυλλος
Γνωστή και ως tongkat ali, πρόκειται για τις ρίζες ενός μαλαισιανού δέντρου. Απαντάται επίσης και με την ονομασία Long Jack.

Στα οφέλη των ριζών αυτών περιλαμβάνονται η αυξημένη σεξουαλική ορμή και οι ισορροπημένες ορμόνες.

Όταν οι ορμόνες σας βρίσκονται σε φυσιολογικά ή στα ανώτερα δυνατά επίπεδα, το σώμα είναι περισσότερο αναμενόμενο να απολαύσει την ερωτική επαφή.

Για τους άνδρες, μπορεί να επιμηκύνει το χρόνο διάρκειας των στύσεων αυξάνοντας τις τιμές της τεστοστερόνης.

Ακόμη ένα πλεονέκτημα του βοτάνου αυτού είναι η συνεισφορά του στη βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος.

3. Cnidium Monnieri
Το τρίτο βότανο που θα βοηθήσει στην αύξηση της ερωτικής σας διάθεσης κατάγεται από την Κίνα. Χρησιμοποιήθηκε δεκαετίες ολόκληρες για τη βελτίωση της υγείας του αναπαραγωγικού συστήματος και για την αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας ανδρών και γυναικών.

Οι σπόροι του χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις σεξουαλικών δυσλειτουργιών, στυτικής δυσλειτουργίας και ανδρικής ανικανότητας. Χαλαρώνει τις φλέβες και τις αρτηρίες του πέους ώστε να είναι σε θέση να διαστέλλονται με βελτιστοποίηση της ροής του αίματος.

Στην περίπτωση των γυναικών, αυξάνει τη ροή του αίματος προς την κλειτορίδα μεγιστοποιώντας την ήδη αναπτυγμένη ευαισθησία της περιοχής.

4. Τζίνσενγκ
Το τζίνσενγκ είναι μία εξαίρετη πηγή ενέργειας και ένα φυσικό αγγειοδιασταλτικό που διαστέλλει τις αρτηρίες του πέους βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της στύσης, χάρη στην αυξημένη απελευθέρωση μονοξειδίου του αζώτου. Επιπλέον, επιτρέπει σε περισσότερο αίμα να εισέλθει στο πέος τόσο σε συνθήκες που είναι χαλαρό αλλά και όταν βρίσκεται σε στύση.

Η βασική ομάδα δραστικών ουσιών του τζίνσενγκ, που συλλογικά φέρει το όνομα “Ginsesnosides”, ευθύνεται για την αύξηση της σεξουαλικής ορμής διότι το αποτέλεσμά της είναι παρόμοιο με εκείνο της τεστοστερόνης.

Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν παράγουν το αποτέλεσμα αυτό όλα τα είδη τζίνσενγκ. Ορισμένα μάλιστα είδη έχουν κατασταλτικές ιδιότητες.

Το είδος τζίνσενγκ που χρησιμεύει στην καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας και αυξάνει την ερωτική επιθυμία, είναι το κορεατικής προέλευσης κόκκινο τζίνσενγκ. Προκειμένου να εξασφαλίσετε τα οφέλη του στο μέγιστο βαθμό, πρέπει να καταναλώνετε 0,5 έως 3 γρ. τη μέρα.

Μπορείτε να πάρετε την ημερήσια ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισμός ως τσάι, χρησιμοποιώντας τη ρίζα ή ως συνοδευτικό των πιο αγαπημένων σας πιάτων.
Μην ξεχνάτε, ωστόσο, ότι η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προξενήσει:
Πονοκεφάλους, κεφαλαλγίες
Ζάλη
Αυξημένη αρτηριακή πίεση
Συναισθηματικές διαταραχές

Εάν δεν λαμβάνετε ήδη τζίνσενγκ σε τακτά χρονικά διαστήματα, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε σιγά σιγά συνηθίζοντας πρώτα τη γεύση του.

5. Κανέλα
Η κανέλα είναι ένα φυσικό αφροδισιακό προϊόν που μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τους ανθρώπους με πεσμένη σεξουαλική επιθυμία. Το μπαχαρικό αυτό βελτιώνει την αιμάτωση στην περιοχή της κοιλιάς.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να βελτιώνει την αιμάτωση και στην περιοχή που βρίσκονται τα γεννητικά όργανα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών.

Μια από τις καλύτερες δε ιδιότητες της κανέλας είναι ότι δεν έχει καμία απολύτως παρενέργεια. Εάν ανήκετε στην κατηγορία των υπερτασικών, ωστόσο, καλό είναι να την τρώτε σε μικρές ποσότητες και πάντοτε αφού συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.

Γιατί είναι σημαντικό να αντιμετωπίζουμε προβλήματα που αφορούν την ερωτική διάθεση;
Η σεξουαλική επιθυμία ή λίμπιντο είναι μέρος της ζωής όλων μας και όχι μόνο για λόγους εξυπηρέτησης της αναπαραγωγής του είδους. Η κατάκτηση της σεξουαλικής πληρότητας είναι αναγκαία προκειμένου να έχουμε μια καλή ποιότητα ζωής.

Εάν ανήκετε σε αυτούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σεξουαλική τους ζωή, ξεκινήστε μια συζήτηση με τον ερωτικό σας σύντροφο. Συνήθως το μόνο που χρειάζεται να γίνει, είναι κάποιες μικροαλλαγές. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, δοκιμάστε αυτά τα βότανα και στη συνέχεια συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πέραμα: Παρουσιάστηκε ο 14χρονος που διέφυγε μετά την καταδίωξη

Στον ανακριτή Πειραιά παρουσιάστηκε αυτοβούλως ο 14χρονος που διέφυγε μετά την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα. Ο 14χρονος Ρομά, που φέρεται να οδηγούσε το κλεμμένο όχημα...

Iδού η εικόνα που «σχεδίασε» μόνη Της η Παναγία

Η ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ: Λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λευκάδα, σ’ ένα μαγευτικό τοπίο, πάνω σ’ ένα καταπράσινο λόφο, βρίσκεται κτισμένο το μοναστήρι της...

Νέα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ – 5 τραυματίες αστυνομικοί και 6 προσαγωγές νωρίτερα στη Σόλωνος

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο νωρίτερα έξω από την ΑΣΟΕΕ με ομάδα ατόμων να στήνει οδοφράγματα βάζοντας φωτιές σε κάδους με συνέπεια να διακοπεί η...

Εσύ κάνεις σωστά τον σταυρό σου;

Όταν γινόταν συζήτηση με τον π. Γαβριήλ για το σημείο του σταυρού, εκείνος εξηγούσε: – Πρέπει να κάνεις σωστά το σταυρό σου. Όταν δεν τον...

Άγιος Δημήτριος – Γιορτή σήμερα 26 Οκτωβρίου

Γιορτάζουμε σήμερα 26 Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Δημητρίου, του Μυροβλήτου. Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε περί το 280 – 284 μ.Χ. και μαρτύρησε επί...
Κερατσίνι: Εντοπισμός χειροβομβίδας από την αστυνομία

Επεισόδια στα Μέγαρα – Πυροβόλησαν με καραμπίνα αστυνομικούς

Επεισόδια σημειώθηκαν μέχρι αργά τη νύχτα στην παλιά εθνική οδό στο ύψος των Μεγάρων μεταξύ ομάδων Ρομά και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Περίπου στις 00.30 άγνωστος...

Πέραμα: Δυο τραύματα σε πνεύμονα και κοιλιά έφερε ο 20χρονος

Δύο διαμπερή τραύματα, σε θώρακα και κοιλιά, έφερε ο 20χρονος που σκοτώθηκε στο περιστατικό του Περάματος, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση. Ειδικότερα, στην έκθεση αναφέρεται...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σεξ: Ποια ερωτική πράξη μπορεί να απογειώσει το … κρεβάτι σου;

Κατά τη διάρκεια του σεξ υπάρχουν κάποιες πράξεις οι οποίες ανεβάζουν την ερωτική διάθεση...

Οι τροφές που ενισχύουν την ερωτική επιθυμία

Το ιδανικό μενού του έρωτα. Το φαγητό αποτελούσε- ανέκαθεν- ένα τρόπο επικοινωνίας, έκφρασης αγάπης και...

Η συχνή ερωτική επαφή σώζει ζωές

Το πόσο συχνά κάνει sex μία γυναίκα επηρεάζει την εμφάνιση της εμμηνόπαυσης. Η ερωτική επαφή...

Σχετίζεται η ερωτική πράξη με την καρδιακή ανακοπή;

Η σεξουαλική δραστηριότητα αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της ποιότητας ζωής. Όμως δεν είναι...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή