Τα δάνεια ΠΑΣΟΚ – ΝΔ από την Attica Bank και η ΤΥΧΗ!

42
Κομισιόν, Τράπεζα Αττικής, στήριξη,

…Κι όμως, παρά τα όσα υποστηρίζουν κάποιοι βλάσφημοι ορθολογιστές στις μέρες μας, η τύχη είναι το Α και το Ω σε τούτη τη ζωή (και στην άλλη, πιθανότατα). Κοινώς, άμα δε σε πάει, κλείστο το ρημάδι κι άντε να μαζεύεις βρούβες.

Για παράδειγμα, κατά το διάστημα 2011 -14, η Τράπεζα της Ελλάδος, το αρμόδιο θεσμικό όργανο δηλαδή, ΔΕΝ ήλεγξε τα δάνεια που πήραν από την Attica Bank το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ! Μεγάλη τύχη!

…Διότι έτσι, τα δύο κόμματα, παρ’ ότι είχαν ήδη ΜΗ εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 263 εκ. ευρώ σε άλλη τράπεζα (Αγροτική, νυν Πειραιώς), για τα οποία είχαν σχηματιστεί ΚΑΙ προβλέψεις ζημίας, μπόρεσαν να πάρουν ΝΕΑ δάνεια από την Attica Bank. Που τους έδωσε 13 “ζεστά” εκ. ευρώ στο καπάκι. Bingo!

…Και γιατί δεν ήλεγξε η ΤτΕ τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ; Πολύ απλά, διότι η ΤτΕ δεν ελέγχει, βρε παιδί, μου όoooλους τους πελάτες! Μόνον ένα τυχαίο δείγμα μεγάλων πιστούχων ελέγχει. Και μέσα σ΄αυτό το “τυχαίο” δείγμα (όλως τυχαίως, βεβαίως…), ε, δεν έτυχε να πέσουν τα δύο συγκεκριμένα κόμματα, τι να κάνουμε τώρα!

* Κι αυτό, παρ’ ότι όταν υπάρχουν προβλέψεις ζημίας, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να ελέγξει τον όποιον πιστούχο…

Διαβάστε επίσης:  ΡΩΣΙΑ: Η μάχη του Πούτιν με την αποχή

…Kι έτσι, λύθηκε και το μέγα μυστήριο, ΓΙΑΤΙ η καλή μας ΤτΕ δεν έστειλε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα “θαλασσοδάνεια” κομμάτων και ΜΜΕ, κάποιο πόρισμα ΓΙΑ την Attica Bank κατά το -κρίσιμο- διάστημα 2011-14.

…Διότι, πολύ απλά, ΔΕΝ τους έγιναν έλεγχοι! Άρα, τι πόρισμα να στείλει, να το γεννήσει εκ των υστέρων;

…Αυτά τα πολύ ωραία αποκάλυψε σήμερα, με πάσα σοβαρότητα και γραφειοκρατική ευσυνειδησία, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της ΤτΕ (ουάου!), ο εντιμο-αξιοτιμότατος κ. Γιώργος Πάσχας.

…Ο οποίος, δικαιολογήθηκε επίσης λέγοντας ότι τι να ελέγξουν μωρέ, ούτως ή άλλως τα δυο κόμματα από την Attica Bank πήραν κάτι “ψίχουλα”. “Μόνο 13 εκ. ευρώ”, είπε ο κ. Πάσχας. Αστεία πράγματα, δηλαδή. Τι είμεθα, ψιλικατζήδες;…

…Κάποιες “κακές γλώσσες”, τώρα, λένε ότι είναι λίγο σόλοικο ΚΑΙ το συγκεκριμένο επιχείρημα, καθώς στο “τυχαίο δείγμα” των μεγάλων πιστούχων που πήρε εκείνη την περίοδο η ΤτΕ, ήταν και κάποιοι φουκαράδες με δάνεια μόλις 2 εκ. ευρώ… Απλώς, “άτυχοι” θα λέγαμε εμείς, αποστομώνοντάς τες (τις κακιές γλώσσες)!!!

***Συμπέρασμα: Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει! Και σκόρδα να μην τους ματιάσουμε…

 

Πηγή: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009964834484&pnref=story.unseen-section