Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Τα δέκα ρεκόρ του Μουντιάλ που κινδυνεύουν στην Ρωσία

Αδειάζει η κλεψύδρα για την έναρξη του Μουντιάλ της Ρωσίας, που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα (18:00) της Πέμπτης, με την συνάντηση ανάμεσα στην οικοδέσποινα Ρωσία και την Σαουδική Αραβία, στο Luzhniki Stadium της Μόσχας.

Το Μουντιάλ των δυο ηπείρων (Ασίας και Ευρώπης), συνολικού κόστους 16 δισ. ευρώ, που το καθιστά ως το ακριβότερο όλων των εποχών.

Οι 64 αγώνες της κορυφαίας διοργάνωσης, που θα ολοκληρωθεί επίσης στο Luzhniki Stadium, θα φιλοξενηθούν σε 11 πόλεις και 12 στάδια και θα γίνουν για πρώτη φορά στην Ιστορία με την χρήση του Var (video assistant referee).

Ενα τουρνουά με τη συνολική αξία των 736 παικτών που έχουν δηλωθεί από τους προπονητές των 32 φιναλίστ, να φτάνει τα 12,6 δισ ευρώ και με την Γαλλία να παρουσιάζει το μεγαλύτερο μέσο όρο και την Ρωσία το μικρότερο (5,03).

Το Μουντιάλ της Ρωσίας, που θα μοιράσει επίσης στις 32 φιναλίστ 344.000.000 ευρώ και έχει μπροστά του την πρόκληση της κατάρριψης δέκα περίεργων ρεκόρ. Ανάμεσά τους και ένα με κοινή αναφορά τους την εθνική Ελλάδας και δύο προπονητές της. Αυτά είναι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της FIFΑ:

1. 135 χρόνια και τρεις μήνες θα είναι η συνδυασμένη ηλικία των Οσκαρ Ταμπάρες και Φερνάντο Σάντος, εάν η Ουρουγουάη και η Πορτογαλία συναντηθούν στην πρώτη φάση των νοκ άουτ. Θα είναι ο ρεκόρ της μεγαλύτερης… αθροιστικής ηλικίας, για δύο προπονητές σε ένα παιχνίδι Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ένα ρεκόρ που κατέχουν τα 133 χρόνια και 9 μήνες του Οτο Ρεχάγκελ της εθνικής Ελλάδας και του Λαρς Λάγκερμπακ της Νιγηρίας, στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νότια Αφρική το 2010.

2. 45 χρόνια και πέντε μήνες θα είναι η ηλικία του Αιγύπτιου τερματοφύλακα Εσάν Ελ-Χαραντί, εάν αγωνιστεί εναντίον της Ουρουγουάης. Ετσι εάν παίξει στη Ρωσία θα σπάσει το ρεκόρ του Φαρίντ Μοντραγκόν (43 χρόνια και τρεις μέρες) για να γίνει ο γηραιότερος παίκτης στην Ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

3. 13 αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου αήττητη: μεταξύ της ήττας 4-2 στην Ουγγαρία στους προημιτελικούς του 1954 και της ήττας 3-1 από την ίδια ομάδα στην φάση των ομίλων το ’66, είναι το ρεκόρ του Παγκοσμίου Κυπέλλου που ανήκει στη Βραζιλία. Η τελευταία ήττα της Γερμανίας ήταν αυτή με 1-0 στην Ισπανία στους ημιτελικούς του 2010 και θα ξεκινήσει στη Ρωσία το 2018 έχοντας μία αήττητη σειρά οκτώ αγώνων στο τουρνουά.

4. 6 γκολ ως αρχηγός είναι το ρεκόρ του Παγκοσμίου Κυπέλλου που ανήκει στον Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο Λιονέλ Μέσι θέλει τρία για να σπάσει το ορόσημο του πρώην προπονητή του.

5. 6 αγώνες χωρίς ήττα στο Παγκόσμιο Κύπελλο: αυτό είναι το ρεκόρ για την CONCACAF από το Μεξικό που καταγράφηκε στις ΗΠΑ το 1994 και τη Γαλλία το 1998. Η Κόστα Ρίκα, που δεν έχασε κανέναν από τους πέντε αγώνες της στη Βραζιλία το 2014, θα ισοφαρίσει εάν αποφύγει την ήττα εναντίον της Σερβίας και θα το ξεπεράσει εάν κάνει το ίδιο και εναντίον της Βραζιλίας.

6. 5 γκολ σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα είναι αυτό που μπορεί να παρουσιάσει ο Τόμας Μίλερ και να γίνει ο πρώτος παίκτης που το καταφέρνει. Ο 28χρονος, που ακολουθεί τον συμπατριώτη του Μίροσλαβ Κλόζε και τον Περουβιανό Τεόφιλο Κουμπίγιας, μόνοι που έχουν σκοράρει πάνω από τέσσερις φορές σε πολλαπλές εκδόσεις του τουρνουά. Ο Κλόζε, με 16 συνολικά, κρατά το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον Μίλερ να είναι στα έξι.

7. Σε 5 Παγκόσμια Κύπελλα θα αγωνιστεί ο Ράφα Μάρκες και θα είναι ο τρίτος παίκτης που το καταφέρνει αλλά και ο δεύτερος Μεξικανός. Ο Αντόνιο Καρμπαχάλ και ο Γερμανός Λόταρ Ματέους το είχαν καταφέρει πριν, ενώ ο Τζανλουίτζι Μπουφόν πήγε σε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα, αλλά δεν αγωνίστηκε στη Γαλλία το 1998.

8. 5 συνεχόμενες ισοπαλίες σε Παγκόσμιο Κύπελλο είναι το ρεκόρ που παρουσίασε το Βέλγιο για το 1998 και το 2002. Η Κόστα Ρίκα έχει ήδη τρεις στις ισάριθμες τελευταίες συναντήσεις της στη Βραζιλία το 2014.

9. Σε 4 Παγκόσμια Κύπελλα θα έχουν σκοράρει ο Αυστραλός Τιμ Κέιχιλ, ο Ράφα Μάρκες του Μεξικού και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, εάν τα καταφέρουν στη Ρωσία. Ούβε Ζέλερ, Πελέ και Μίροσλαβ Κλόζε είναι οι μόνοι που έχουν σκοράρει σε περισσότερα από τρία τουρνουά.

10. 3 θα είναι εκείνοι που θα έχουν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ως παίκτες και προπονητές εάν ο Ντιντιέ Ντεσάμπ οδηγήσει την Γαλλία στην κορυφή του κόσμου. Ο πρώην αμυντικός μέσος, ο οποίος πανηγύρισε με τη χώρα του τον τίτλο το 1998, θα ισοφαρίσει τον Μάριο Ζάγκαλο και τον Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Ευρώπη μετά την ήττα

Την ήττα με σκορ 2-0 μέσα στην Τούμπα γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη Μπριζ με τη βελγική Μπριζ και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του...

Λήξη συναγερμού στην Εθνική Ελλάδας: Η UEFA ενημέρωσε επίσημα ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα...

Μεγάλα ερωτηματικά για το ποιος και γιατί διέρρευσε τις φήμες Σύμφωνα με πληροφορίες , η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει κανένα θετικό δείγμα...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 18/4/24

Oι κρίσιμοι αγώνες ρεβάνς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για την προημιτελική φάση του Europa Conference League απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και την Κλαμπ Μπριζ, ...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 17/4/24

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης – Τι θα δούμε στην τηλεόρασηΑναλυτικά όλες οι επιλογές… Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης και...

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, μετά από την Τελετή Αφής για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα...

Ο Τερίμ σχεδιάζει το νέο Παναθηναϊκό

Οι Τούρκοι «δένουν» τον Τερίμ στην Αθήνα, ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός δεν πετύχει τους στόχους του την τρέχουσα περίοδο!!. Μάλιστα ο Φατίχ Τερίμ...

Το κόλπο του Αταμάν που αναρωτιόμασταν τόσο καιρό γιατί δεν το εφαρμόζει, ήρθε στο...

Είχαμε να το δούμε από τον Νοέμβριο Αν διάβαζε κανείς τα στατιστικά μετά το τέλος του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, θα έβλεπε κάτι που δεν θα έβγαζε νόημα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Μέσι … ως άλλος Μαραντόνα

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων είναι εκείνη που...

Μουντιάλ 2022: Τελικός – Η Ιστορία έδωσε στον Μέσι ό,τι του χρωστούσε

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Αργεντινή μετά από 36 χρόνια Η Αργεντινή νίκησε την Γαλλία στα πέναλτι...

Μουντιάλ 2022: Μικρός τελικός – Kροατία-Μαρόκο 2-1

Η Κροατία νίκησε 2-1 στον μικρό τελικό το Μαρόκο και πήρε την τρίτη θέση...

Mουντιάλ 2022: Ο Μακρόν στα αποδυτήρια της Εθνικής Γαλλίας

Η Εθνική Γαλλίας θα υπερασπιστεί τον τίτλο της στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα...