Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Τα φαινόμενα βίας προκάλεσαν πολιτική κόντρα

Νέα πολιτική κόντρα ξέσπασε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τα πολλαπλά επεισόδια ανομίας και επιθέσεων που συνέβησαν το Σάββατο 2 Μαρτίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας την κυβέρνηση για πολιτική «στρουθοκαμηλισμού» έναντι των φαινομένων βίας και ανομίας.

«Η κυβερνητική πολιτική της σκανδαλώδους ανοχής και του στρουθοκαμηλισμού απέναντι στα φαινόμενα βίας και ανομίας έχει, δυστυχώς, συνέπειες. Χθες, μέσα σε λίγες ώρες, ζήσαμε αλλεπάλληλα επεισόδια τυφλής βίας από περιθωριακές ομάδες, στα οποία απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές», ανέφερε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία και απαριθμεί σειρά περιστατικών:

-Αρχή έκαναν ομάδες χούλιγκαν που σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις έκαψαν και χτυπούσαν αδιακρίτως, ακόμη και σε αγώνα πόλο κοριτσιών.

-Τη νύχτα, οι γνωστές «συλλογικότητες» επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη -εκεί αξιοποιώντας το άσυλο του ΑΠΘ- εκτοξεύοντας μολότοφ και πέτρες. Ο στόχος τους ήταν να προκαλέσουν θύματα μεταξύ των αστυνομικών.

-Την ίδια ώρα ο Ρουβίκωνας επαίρεται διαδικτυακά για τις επιτυχίες του και τη συχνότητα των χτυπημάτων του εναντίον πρεσβειών, εταιρειών και πολιτών, καλώντας ανοιχτά σε στρατολόγηση νέων μελών».

«Η κατάσταση πλέον έχει βγει εκτός ορίων. Όσο το ηγετικό δίδυμο του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα συνεχίζει την ίδια πολιτική του αδρανούς παρατηρητή των περιθωριακών ομάδων βίας, τα θλιβερά αυτά φαινόμενα θα αυξάνονται.

Οι Έλληνες πολίτες, όμως, έχουν δικαίωμα να ζουν σε μια κανονική χώρα. Κι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην εξουσία αυτό δεν είναι εφικτό», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Γεωργιάδης: Οι αστυνομικοί μας κινδυνεύουν

«Απαράδεκτες και επικίνδυνες» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης τις «καταδρομικές επιθέσεις» στο αστυνομικό τμήμα της Ακρόπολης αλλά και στην διμοιρία των ΜΑΤ στην Θεσσαλονίκη, που και οι δύο έγιναν το βράδυ του Σαββάτου.

«Πλέον οι Αστυνομικοί μας διακινδυνεύουν συνεχώς την σωματική τους ακεραιότητα και την ζωή τους ακόμη από τις μολότοφ», επισήμανε ο κύριος Γεωργιάδης με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Η ΝΔ προσπαθεί συνειδητά να καλλιεργήσει το φόβο στους πολίτες

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, την κατηγορεί ότι, «προσπαθεί συνειδητά να καλλιεργήσει το φόβο στους πολίτες μέσα από την επιλεκτική αντιγραφή συμβάντων του αστυνομικού δελτίου».

«Θέλουν να επιχειρηματολογήσουν για το δόγμα που υπηρετούν, περί νόμου και τάξης, ποντάροντας σε εκλογικά κέρδη, μιας και στο κομμάτι της οικονομίας και της πραγματικής ζωής έχουν χάσει κάθε επιχείρημα», συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση, που καταλήγει:

«Ας κοιτάξουν στους κόλπους τους για να βρουν την ανομία πολλών δεκαετιών, η οποία ήταν η αιτία της βίαιης μεταβολής της ζωής των Ελλήνων πολιτών. Στα του οίκου τους, βέβαια, είναι υπόδειγμα αδρανούς παρατηρητή.

Η Ελλάδα είναι κανονική χώρα και έγινε από αυτή την Κυβέρνηση».

Κίνημα Αλλαγής: Εκτός τόπου και χρόνου οι Υπουργοί

Επίθεση για τα χθεσινά γεγονότα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξαπέλυσε στο υπουργείο Προστασία του Πολίτη και η υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Άλλη μια νύχτα τρόμου ζήσαμε χθες με πολλαπλές επιθέσεις κουκουλοφόρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι κυρίες Υπουργοί όμως, απέδειξαν και με χθεσινές δηλώσεις τους ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, που συνεχίζει και καταλήγει:

«Η αδυναμία τους γίνεται πια επικίνδυνη για τους πολίτες.

Το μόνο που “διακρίνονται” είναι το να στέλνουν δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ για να περιφρουρήσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την οργή των πολιτών».

Οργισμένη ανακοίνωση των αστυνομικών: Ανεξέλεγκτοι οι μπαχαλάκηδες – Θα θρηνήσουμε θύματα

«Που να’ ναι αυτή η παράξενη σκιά που κυνηγάνε;» είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής με αφορμή την επίθεση κουκουλοφόρων , με βόμβες μολότοφ, στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως.

Μάλιστα, η ΕΑΣΥΑ υπογραμμίζει ότι «καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή καταδρομική επίθεση στο Α.Τ. Ακροπόλεως. Έχουμε κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής μπαχαλάκηδων και κάθε φορά οι έχοντες την ευθύνη, προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί και να μας βαπτίσουν υπερβολικούς. Έχουμε ξαναπεί ότι θα θρηνήσουμε θύματα» και θέτει τα εξής ερωτήματα: « αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ποιος θα τους σταματήσει άραγε; Η ανύπαρκτη πλέον «ομάδα ΔΕΛΤΑ» τα σχεδόν διαλυμένα ΜΑΤ, ή η Ασφάλεια που ασχολείται μόνο με πάρεργα;».

Τέλος, η ένωση καλεί τους αρμοδίους να προστατεύσουν και να θωρακίσουν τους αστυνομικούς. «Ξέρουν όλοι ότι λέμε την αλήθεια, επειδή όμως δεν διοικούμε, καλούμε τους «υπεύθυνους» να προστατεύσουν και να θωρακίσουν τους αστυνομικούς ώστε να μπορούν να προστατεύουν την κοινωνία. Δείτε την αλήθεια κύριοι και σταματήστε να κυνηγάτε τη σκιά σας», τονίζει χαρακτηριστικά.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΚΚΕ: Τα ψηφοδέλτια παρουσίασε ο ΓΓ Δημήτρης Κουτσούμπας

Επίσκεψη Κουτσούμπα σε Καναδά και ΗΠΑ

Επίσκεψη σε Καναδά και ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει από τις 22 ως τις 27 του μήνα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ως επικεφαλής...

Μιχαηλίδου: Αυξημένος φέτος ο προϋπολογισμός του κοινωνικού τουρισμού

Συνάντηση εργασίας με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας είχε σήμερα 19 Απριλίου, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία επιβεβαίωσε...
Η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών

Πάνω από 100.000 εγγραφές στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου

Η υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί πάνω από 100.000 πολίτες που ζουν είτε στην Ελλάδα, είτε σε 114 άλλες χώρες. Ο Υπουργός...

Ευρωεκλογές: Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο με περιοδείες σε Β. Ελλάδα, Ήπειρο και...

Στην προεκλογική μάχη για τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου μπαίνει το βαρύ πυροβολικό της ΝΔ, ο πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης, ο Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα...

Τσίπρας: Στη Μ. Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την επιστροφή όλων των ομήρων πρέπει να ζητήσει με πολύ ξεκάθαρο τρόπο η Ευρώπη τόνισε από...

Δημοσκόπηση Metron: Αυξάνεται η συσπείρωση της ΝΔ και ανεβαίνει στο 32,3% – Μειώνονται οι...

Πλησιάζουν οι ευρεωκλογές και η ΝΔ εμφανίζει αυξημένη συσπείρωση και σημαντικά κέρδη καθώς περιορίζει τις διαρροέρς προς τα δεξιά, οι οποίες όσο πλησιάζουν οι...

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, γνωστοποίησε ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Θεσσαλονίκη – Βία ανηλίκων: Ένας στο νοσοκομείο, 4 συλλήψεις

Τέσσερις ανήλικοι συνελήφθησαν το Σάββατο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Σε...

Ενδοοικογενειακή βία: «Καταιγισμός» συλλήψεων με πάνω από 100 καταγγελίες την ημέρα

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα μας, με τις καταγγελίες να...

Η βία στην κοινωνία μας τείνει να γίνει συνήθεια

Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιον λόγο κάποιοι θέλουν να ορίσουν τη γυναικοκτονία ως ξεχωριστό αδίκημα....

Οικογένεια βία: Εκτοξεύτηκαν οι καταγγελίες – Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μαξίμου

Τι αποφασίστηκε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τη...