Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
19.9 C
Athens

Τα γκάλοπ θα κρίνουν την ώρα της κάλπης, στον αέρα η εκλογή του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και η συνάντηση Τσίπρα – Πολάκη

Αν και πιθανώς επαναλαμβανόμαστε καθημερινά σε κατάσταση

«κόκκινου συναγερμού» παραμένει το Μαξίμου, αφού η μια διεθνής κρίση (πανδημία) φεύγει ή άλλη όμως (ενεργειακό) διατηρείται, μετά και τα μπρος πίσω της Μόσχας.

Και μαζί με αυτά έχουμε και τα γκάλοπ, τα οποία όπως όλα δείχνουν θα κρίνουν και τις τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού για την πολιτική στρατηγική που θα ακολουθήσει στην τελική ευθεία για τις κάλπες.
Η κατάσταση είναι ρευστή, αφού ναι μεν ο πρωθυπουργός δεν θέλει να ακούει κουβέντα για εκλογές, οι οποίες επιθυμεί να πραγματοποιηθούν σε έναν χρόνο από τώρα, δηλαδή την Άνοιξη του 2023, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν και από τα αποτελέσματα των επόμενων γκάλοπ. Εκεί όπου θα καταγραφεί πλήρως η όποια πολιτική ζημιά έχει γίνει από την Ακρίβεια και την έκρηξη των τιμών στην Ενέργεια.
Πάντως όσο η διαφορά με τον Τσίπρα παραμένει διψήφια, δεν υπάρχει περίπτωση ο Μητσοτάκης να προχωρήσει σε οποιονδήποτε εκλογικό αιφνιδιασμό.

@ Στον «αέρα» κυριολεκτικά βρίσκετε η εκλογή του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, από τα μέλη του κόμματος – εφόσον πάντα περάσουν από το Συνέδριο οι καταστατικές αλλαγές που ο Τσίπρας ήδη έχει εισηγηθεί. Υπενθυμίζεται πως το Συνέδριο του κόμματος θα διεξαχθεί στις 14 έως 17 Απριλίου και (θεωρητικά) μέσα στον Μάιο θα πρέπει να γίνει και διαδικασία εκλογής του νέου επικεφαλής της Κουμουνδούρου. Ελάτε όμως πως από τις 6 έως 8 Μαίου έχει ανακοινωθεί και το Συνέδριο της ΝΔ, ενώ προς το τέλος της άνοιξης θεωρητικά θα διεξαχθεί και το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. ‘
Πραγματικός μύλος δηλαδή…

@ Με αφορμή και τα όσα άθλια ξεστόμισε ο ξιπασμένος κομμουνιστής και μέντορας του Τσίπρα Καρτερός, αλλά και την δημόσια υποστήριξη του, από ποιόν άλλον, τον Πολάκη, ο «πράκτορας» μας στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου μας μετέφερε και το ενσταντανε του φινάλε της πρόσφατης συνάντησης Τσίπρα – Πολάκη της περασμένης βδομάδας στο γραφείο του Τσίπρα.
Υπενθυμίζεται πως σειρά από «ανεξάρτητα»… ΣΥΡΙΖΟσάϊτ επιχείρησαν να εμφανίσουν τον Τσίπρα «οργισμένο» με τον Πολάκη, και ότι (τάχατες) τον κάλεσε το γραφείο του για να του απευθύνει μια «τελευταία προειδοποίηση» πριν την επιβολή (τάχατες) πειθαρχικών μέτρων. Για την ενημέρωση σας πάντως Τσίπρας και Πολάκης βγήκαν σφιχταγκαλιασμένοι από το γραφείο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και μέσα στην.. καλή χαρά.
Άρα μην «τσιμπάτε», όσα κάνει ο Πολάκης έχουν την πλήρη έγκριση του Τσίπρα.

@Παρότι όλα δείχνουν πως η Σοφία Ζαχαράκη κατευθύνεται στο να δοκιμάσει την πολιτική της τύχη στο Υπόλοιπο Αττικής και ξεκίνησε μάλιστα και τις σχετικές «προεργασίες» πολλά θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις της Γεωργίας Μαρτίνου, και το εάν τελικά θα είναι ξανά υποψήφια. Πάντως δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί και το ενδεχόμενο της μετακίνησης της σημερινής υφυπουργού Τουρισμού στην Ευρωβουλή, εκεί όπου πλην του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο θα ανανεωθεί κατά 100%.

@ Στο 48,1% αυξάνει το ποσοστό συμμετοχής της στον ΟΠΑΠ η Allwyn, έναντι τιμήματος 327,4 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Allwyn Entertainment κατέληξε σε συμφωνία με την Yeonama Holdings για την αγορά της υπόλοιπης μειοψηφικής της συμμετοχής στη SAZKA Delta, μέσως της οποίας συμμετέχει στον ΟΠΑΠ.
Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται στα 327,4 εκατ. ευρω και σημαίνει ότι το ποσοστό της Allwyn στον ΟΠΑΠ αυξάνεται στο 48,1% από το το 41,2% προηγουμένως.
Η ανακοίνωση επισημαίνει ακόμα, ότι δεδομένου του καθαρού δανεισμού και το κεφαλαίου κίνησης της SAZKA Delta, η συναλλαγή πραγματοποιείται με premium άνω του 10% επί της τρέχουσας τιμής της μετοχής του ΟΠΑΠ.

@ Στην υπογραφή της σύμβασης για την ανέγερση της 6ης Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Βασιλικού, προχώρησε η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ).
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 150.000.000 ευρώ, περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την προμήθεια, την εγκατάσταση, τον έλεγχο και την αρχική λειτουργία της μονάδας, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.
Η μονάδα, συνολικής μέγιστης ισχύος 160 MW, θα αποτελείται από δύο αεριοστρόβιλους, δύο λέβητες ανάκτησης θερμότητας και ένα ατμοστρόβιλο και θα λειτουργεί με φυσικό αέριο ως κύριο καύσιμο, ενώ θα έχει τη δυνατότητα λειτουργίας και με πετρέλαιο (diesel), ως εναλλακτικό καύσιμο. Με βάση το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, η νέα μονάδα παραγωγής αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία πριν την καλοκαιρινή περίοδο του 2024.

@ Για τρίτη συνεχή σχολική χρονιά, η MYTILINEOS συμμετείχε ενεργά στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» του Ινστιτούτου Prolepsis, προσφέροντας καθημερινά και κατά τη διάρκεια όλου του σχολικού έτους, δωρεάν θρεπτικά γεύματα, προωθώντας παράλληλα υγιεινές διατροφικές συνήθειες σε 225 μαθητές 7 σχολείων στην Αττική και στη Βοιωτία. Το Πρόγραμμα προσαρμόστηκε άμεσα στις ιδιαίτερες συνθήκες και απαιτήσεις της πανδημίας, με στόχο να συνεχιστεί όσο το δυνατόν πιο ομαλά η διάθεση τροφίμων σε όλα τα σχολεία και να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών, αλλά και της κοινότητας. Στην προσπάθεια αυτή και κατά την περίοδο αναστολής λειτουργίας των σχολείων, παραδίδονταν στο σύνολο των μαθητών ειδικά σχεδιασμένα πακέτα τροφίμων καλύπτοντας τις διατροφικές τους ανάγκες μέσω ενός πλήρους και υγιεινού πρωινού.
Επιπλέον, η MYTILINEOS το 2021 εγκαινίασε τη συνεργασία της με το Ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας & της σπατάλης «Τράπεζα Τροφίμων» υλοποιώντας το πρόγραμμα «Emergency Food Fund – for kids», καλύπτοντας ανάγκες 25 συσσιτίων και ιδρυμάτων της Αττικής για την στήριξη παιδιών (α) πολύτεκνων οικογενειών, (β) παιδιών που ζουν σε ιδρύματα και (γ) παιδιά με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ).

@ Στον Άρειο Πάγο θα κριθεί τελικά και αμετάκλητα η διαφορά μεταξύ ELFE και ΔΕΠΑ Εμπορίας μετά την απόφαση του Εφετείου που δικαιώνει τη ΔΕΠΑ, ενώ σε πρώτο βαθμό είχε δικαιωθεί η ELFE. Η απόφαση του Εφετείου Αθηνών η οποία εκδόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου και δημοσιεύθηκε χθες.
Η ELFE με ανακοίνωσή της τονίζει ότι «η εταιρία έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Διατηρεί όμως σοβαρές επιφυλάξεις για την ορθότητα της δικαστικής κρίσης και το βάσιμο των παραδοχών στις οποίες εδράζεται η απόφαση. Γι αυτούς τους λόγους θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της ενώπιον του Αρείου Πάγου με τη βεβαιότητα ότι η αλήθεια θα λάμψει και ότι θα δικαιωθεί όπως έγινε άλλωστε στην εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό».
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΠΑ «η απόφαση του Εφετείου μετά τη συνεκδίκαση των εφέσεων που είχαν καταθέσει ΔΕΠΑ Εμπορίας και ELFE κατά της πρωτόδικης απόφασης του 2019, κάνει δεκτή την έφεση και την αγωγή ΔΕΠΑ για τα χρέη της βιομηχανίας λιπασμάτων Καβάλας και απορρίπτει πλήρως την έφεση και την αγωγή της ΕΛΦΕ,. Η νομική υπηρεσία της ΔΕΠΑ Εμπορίας θα μελετήσει το σκεπτικό της απόφασης και θα εξετάσει τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει η Εταιρεία». Η απόφαση δικαιώνει τη ΔΕΠΑ Εμπορίας στη δικαστική διαμάχη με την ΕΛΦΕ, για τις τιμολογήσεις φυσικού αερίου κατά την περίοδο 2010-2015 ενώ η ELFE προανήγγειλε ήδη την προσφυγή της στον Άρειο Πάγο.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς, δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να συγχαρώ τη νομική υπηρεσία της Εταιρείας και τους εξωτερικούς νομικούς συνεργάτες μας για την ακούραστη και αποτελεσματική εργασία τους, όπως επίσης και τα στελέχη της ΔΕΠΑ Εμπορίας που συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή.»

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γιάννης Λούλης: Κυριαρχία της μετριότητας στο πολιτικό σκηνικό

Τελευταία σωρεύονται τα δεδομένα μιας σπασμωδικής ασημαντότητας, που χαρακτηρίζουν το πολιτικό σκηνικό, ενώ οδεύουμε στις ευρωεκλογές. Τούτο, πρωτίστως αφορά την κυβερνητική παράταξη. Αυτή, αν και...

Μελέτη, Αυτιάς και πάει λέγοντας: Τελικά με τι κριτήρια επιλέγονται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές;

Με ηχηρά ονόματα, αλλά ελάχιστες πραγματικές εκπλήξεις οι λίστες των υποψηφίων που έγιναν γνωστές από τα κόμματα ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών. Και δεν θα...

Γιατί ο λαϊκισμός «πονάει»

Το τελευταίο διάστημα συμβαίνει κάτι αξιοπερίεργο. Οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, έχουν εγκατασταθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του.. Κοινοβουλίου και μετατρέπουν...

Το παρασκήνιο της ανατροπής με Μπελέρη, το τηλεφώνημα της Μέτσολα στον Μητσοτάκη, οι… μυστηριώδεις...

Το ισχυρό δίλημμα Μητσοτάκη -Δεν σας κρύβω ότι από επαγγελματική και μόνο διαστροφή παρακολούθησα την ομιλία του προέδρου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την...

Η βία στην κοινωνία μας τείνει να γίνει συνήθεια

Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιον λόγο κάποιοι θέλουν να ορίσουν τη γυναικοκτονία ως ξεχωριστό αδίκημα. Υπάρχει ο όρος ανθρωποκτονία ο… οποίος καλύπτει όλα τα είδη...

Gold Switzerland: «Έρχεται ασφυξία από το τσουνάμι του αμερικανικού χρέους»

Συνέπεια της τρέχουσας «φούσκας χρέους» θα είναι η αποπληθωριστική κατάρρευση των αγορών που θα επιφέρει «ασφυξία» όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανάλυσή της η Gold...

Η περιφρόνηση στην “ησυχία, τάξη και ασφάλεια”…μπάτε σκύλοι

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό. Το πρόβλημά μας είναι κοινωνικό. Δεν σημαίνει ότι αυτό απαλλάσσει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Η μεγάλη ανατριχίλα του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο ενδεχόμενο πρόωρης κάλπης

<<Μετά την κρίση, η κάθε εξουσία οφείλει να εγκαταλείπει το απυρόβλητο της ανάγκης, δυναμώνοντας...