Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Τα μυστήρια του Κοβίντ-19

Τα μυστήρια της Ευρώπης

Πάμε, τώρα, στην καθ’ ημάς Δύσιν.

Είναι γνωστό πως ο Κοβίντ-19 χτύπησε αγρίως τη βόρεια Ιταλία.
Γιατί, όμως, ειδικά εκεί; Καί πώς έγινε, από τη Γουχάν …να σπάει ρεκόρ …άλματος εις μήκος, διαβαίνοντας βουνά και λαγκάδια, καί να χτυπάει βόρεια Ιταλία, κι όχι ένα σωρό χώρες απ’ ανάμεσα – ειδικά μετά τα μέτρα περιορισμού των Κινέζων;

Η εξήγηση εδώ είναι ότι, παρά το ότι ο πλανήτης μας πιά είναι ένα μεγάλο χωριό, ο ιός στη βόρεια Ιταλία ΔΕΝ προέρχεται από την Κίνα, αλλά από ανεξάρτητη πηγή. Μ’ άλλα λόγια, κάποιο πρακτόρι αμόλησε τον ιό ειδικά στη βόρεια Ιταλία – καί δεν ήρθε ο ιός από Κίνα, ενδεχομένως με φορτία κομπιούτερς κτλ. Αν ήταν έτσι, τότε:
Γιατί δεν πήγε καί σ’ άλλες χώρες, καί δή με τον ίδιο τρόπο (κοντέηνερς σε Κινέζικα εμπορικά πλοία, κτλ) ;
Όπως, γιατί δεν διαδόθηκε πχ στην Ελλάδα, με κέντρο τον Πειραιά, όπου επίσης υπάρχουν εγκαταστάσεις της Κόσκο; (Να τρέχουμε μετά εμείς οι Έλληνες, καί να μή φτάνουμε… Όχι όπως τώρα, που το ρίξαμε καί στο καλαμπούρι με εξυπνάδες καί φωτο-κολλάζ στο τουΐττερ!)
Ή, γιατί δεν διαδόθηκε σε Ολλανδίες καί λοιπές Ευρωπαϊκές χώρες με λιμάνια καί εισαγωγές Κινεζικών ειδών;

Μιλάμε, δηλαδή, γιά (βιολογικό) πόλεμο, ως στοχευμένη τιμωρία καθαρά της Ιταλίας καί μόνον.

Γιατί;

Οι λόγοι είναι αρκετοί – καί σοβαρώτατοι.
Ο πρώτος: η Ιταλία είναι σαφώς πιό σοβαρό κράτος από το ψευτο-Ρωμαίϊκο, άρα η κατευθείαν πλεύση Κινεζικών εμπορικών πλοίων πχ στην Τεργέστη (κι όχι σε Πειραιά – καί μετά με το τραίνο) παρακάμπτει τα (πάντοτε ταραγμένα) Βαλκάνια· άρα, εξουδετερώνει αρκετά πονηρά σχέδια “κάποιων” γιά την περιοχή. Κι αυτό, οι “κάποιοι” ΔΕΝ το συγχωρούν.

(Αν έχουν κάποιο νόημα οι διαδικτυακές πρωτιές, οφείλω να πω ότι αυτό το επεσήμανε πρώτος ο «Διηνέκης». Εδώ – παραπέμπει εδώ.)

Όχι, βέβαια, πως οι Κινέζοι δεν έχουν επιλέξει πολλαπλές διαδρομές (με πλοίο, με τραίνο, με συνδυασμό) γιά να φτάσουν στην καρδιά της Ευρώπης, αλλά γιά τους «κάποιους» ειδικά η Ιταλία έγινε το αλεξικέραυνο στην καταιγίδα – καί τράβηξε τους κεραυνούς στην καμπούρα της. Συνεχίστε την ανάγνωση, καί θα καταλάβετε.

Ο δεύτερος: τιμωρείται η Ιταλία, επειδή ο Σαλβίνι έκλεισε τα σύνορά της στα “μιτανάστο” (πετώντας στα σκουπίδια τους όποιους άθλιους σχεδιασμούς Κουντενχόβε-Καλλέργη, κτλ)… κι επειδή ο ίδιος πολιτικός έδωσε τα λιμάνια της στους Κινέζους!
Ο τρίτος: επειδή η Ιταλία είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως, που έβγαλε αντι-εμβολιακή νομοθεσία. (Να δείς χαρά που έκαναν οι φαρμακευτικές πολυεθνικές κωλο-εταιρείες, που θα μείνουν στο ράφι τα δηλητήριά τους!… δε σου λέω τίποτε! ) Το διάβασα εδώ, καί δεν έχω λόγο να αντείπω.
Ο τέταρτος, επειδή η Ιταλία «απείλησε» με έξοδο από την «Ε»Ε – το «Ιταλέξιτ»! Κι άλλο το να φύγει η Ελλάδα από την «Ε»Ε καί τη νομισματική «Ευρωζώνη», άλλο το να φύγει η Ιταλία. Οι -βλαπτικές εις βάρος της γερμανίτσας- συνέπειες θα είναι πολύ μεγαλύτερες!

Αυτός ο λόγος πάει πακέτο με τον πέμπτο· γιά την ακρίβεια, είναι υποσύνολό του.
Κι ο πέμπτος λόγος, έστω καί (από ανιστόρητους καί βλάκες χαρακτηριζόμενος ως) «συνομωσιολογικός»: επειδή υπάρχει παλαιόθεν κόντρα (φυλετικών – καί όχι μόνον) ιερατείων ανάμεσα Ιταλία καί Γερμανία, παρά τις κατά καιρούς συμμαχίες τους (όπως πχ το 1938-1943). Άρα, εδώ έχουμε ένα “μπρά-ντέ-φέρ”, γιά να δείξει η -κολλητή των ηπαπάρα- Γερμανία στην Ιταλία ότι αυτή είναι η δυνατώτερη.

Ο τελευταίος λόγος μας πάει πάρα πολύ μακριά, καί δεν θα τον αναπτύξουμε εδώ. Θα χρειαζόταν ολόκληρη διδακτορική διατριβή προς τούτο!!!

Μην ξεχνάτε, όμως, πως η Ιταλία ακολουθεί παράλληλη καί συναφή ιστορική πορεία με το Βατικανό! Ο δε Προτεσταντικός Ευρωπαϊκός Βορράς έχει σαφέστατη διαχωριστική γεωγραφική (καί εθνολογική) γραμμή από τον (κυρίως καθολικό) Ευρωπαϊκό Νότο.

Αρχίζετε να το πιάνετε το νόημα, τώρα;

Τα μυστήρια του Κοβίντ-19

Ας δούμε, όμως, καί τ’ είν’ αυτό το σκατό, που έσπειρε τον φόβο παγκοσμίως.

Κατ’ αρχήν, όταν αντιμετωπίζεις κάτι άγνωστο, δεν υπάρχουν “ειδικοί” καί ξε-ειδικοί. Το άγνωστο είναι το ίδιο γιά όλους. Απλούστατα, ο ειδικός (γιατρός εν προκειμένωι) έχει αμέσως έτοιμη στο μυαλό του μιά “βάση δεδομένων”, ώστε να κάνει συγκρίσεις με γνωστά πράγματα. Οι λοιποί, έχουμε ως “όπλα” μας:
Παρατηρητικότητα (ώστε να βρούμε το λεγόμενο “συμπεριφορικό μοντέλο”).
Καί λογική.

Τώρα, βέβαια, πόσοι τά ‘χουν αυτά;… Δεν συνεχίζω την κουβέντα, διότι θα το μάθει ο Παλαιός ότι ξανασκαλίζω τέτοιο θέμα, καί θα ξαναχάσει την ψυχραιμία του! Lol!!! (Καί τον χρειαζόμαστε ψύχραιμον!)

Λοιπόν, ο λεγάμενος ιός μέχρι στιγμής δείχνει μιά περίεργη συμπεριφορά· σαφές δείγμα ότι είναι κατασκευασμένος ως μείγμα άλλων, καί όχι ως “καθαρή” κατασκευή.

Δεν ξέρω σε τί κόσμο στόχευε αρχικά (γέρους; νέους; άτομα συγκεκριμένων φυλών;…), πάντως φαίνεται να μή δουλεύει η “συνταγή”, διότι χτυπάει αδιακρίτως. Το μόνο σίγουρο είναι πως εξοντώνει άτομα με ήδη βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, ενώι γιά τα υπόλοιπα δεν τρέχει (σχεδόν) τίποτε. Άντε, να περάσει σαν μιάς μορφής γρίππη, καί να φύγει.

Επίσης, υποψιάζομαι ότι ακόμη καί οι ίδιοι οι γιατροί είναι μπερδεμένοι – επειδή δεν ξέρουν, δεν μπορούν ν’ αποφασίσουν πού να κατατάξουν τελικά τα θύματα του ιού. Είναι πράγματι θύματα του ιού; ή πέθαναν από άλλες αιτίες (πχ χρόνια πνευμονική ανεπάρκεια), κι ο ιός απλά έβαλε λίγο το χεράκι του; Βλέπετε, όταν αρχίζεις να μετράς τσουβαληδόν προσβεβλημένους καί θύματα, λείπουν πολλά άλλα σημαντικά στοιχεία γιά να ξεθολώσει η εικόνα· κυρίως το ιατρικό ιστορικό των ασθενών. Οπότε, οι “ψυχρές” στατιστικές απαριθμήσεις εμένα δεν μου λένε τίποτε απολύτως.

Εν πάσει περιπτώσει, προσωπικώς έχω συμπεράνει ότι ο ιός αυτός δεν είναι ούτε κάτι το ασήμαντο (εφ’ όσον φέρνει θανάτους), αλλά ούτε καί το παγκόσμιο φόβητρο, στο οποίο τον μασκαρέψανε οι αρδ. Διότι (α) δεν επιφέρει τόσους θανάτους, όσο άλλες γρίππες, καί (β) δεν είναι η πρώτη φορά, που η ανθρωπότητα τρώει κατακέφαλα μεταλλαγμένους ιούς.

Εγώ θυμάμαι από πιτσιρικάς, ότι το συνάχι έχει κύκλο τεσσάρων ημερών, καί η “ορίτζιναλ” γρίππη εφτά, έως εννέα στις βαρειές περιπτώσεις (των παππούδων). Όμως, από τότε άλλαξαν πολλά – διότι σήμερα όλοι πάνε στον γιατρό με το πρώτο φτάρνισμα, ο γιατρός διαγνώττει (γενικώς καί αορίστως) “ίωση”, καί σου δίνει αντιβιοτικό “ευρέως φάσματος”. Ενώι παλιά τη βγάζαμε με χαρτομάντηλα καί τσάγια!

Επίσης… από παλιά έμαθα ότι, αν με γρίππες καί συνάχια κάθεσαι κρεββατωμένος, αυτό είναι ό,τι το χειρότερο, διότι η ασθένεια (αναπτυσσόμενη σε “κλειστό κύκλωμα”) θα κρατήσει περισσότερο! (Καί τί να κάνανε οι μανάδες εκείνης της εποχής; ν’ αλλάζανε σεντόνια καί κουβέρτες κάθε μέρα; ) Έτσι, έμαθα να τη βγάζω στο όρθιο καί κινούμενος, ακόμη καί με 39άρη πυρετό της γρίππης. Αφού μπορώ, κι αφού θα περάσει η ασθένεια, θα κινούμαι!

Όθεν, επειδή ο ιός αυτός κατά 99% είναι τύπου γρίππης, άριστα πράξανε όσοι πήγανε εκδρομή στη λιακάδα!!!

Ο Ήλιος είναι εχθρός των ιών!

Αντιθέτως, άμα θες να μη θεραπευτείς ποτέ, κάτσε μέσα στη μούχλα καί την υγρασία! (Καί στον μή ανανεωνόμενο αέρα του δωματίου.)

Τώρα, μιά που μιλάμε γιά θεραπεία…

Προτείνω: Ήλιο, έξω, καί ζεστά τσάγια.

Ψάξτε λίγο, ρέ γαμώτο, τους φυτικούς θησαυρούς της Ελλάδας! Έστω, γιά αλλαγή, φτιάξτε ένα τσάϊ πχ με δίκταμο καί φασκόμηλο! Ή με μέντα, δυόσμο, λεμονόχορτο… Ψάξτε βιβλία, ή στο Διαδίκτυο, γιά το τί κάνουν θεραπευτικώς τέτοια φυτά – καί, γνωμούλα μου, μή φοβάστε μετά κανέναν ιό!

[Θα με ρωτήσεις… “- Ρέ Εργοδότη, ως τί μιλάς; αφού δεν είσαι γιατρός!”

Σωστά, αλλά σάμπως οι γιατροί, που κρατάνε τα κρούσματα στην εντατική, τί κάνουν; ποιά θεραπεία εφαρμόζουν; Να υποψιαστώ ΚΑΜΜΙΑ;

Διότι, αν υπήρχε συγκεκριμένη επιστημονική θεραπεία γιά τον Κοβίντ-19, οι αρδ θα μας πρήζανε τον εγκέφαλο με τις θριαμβολογίες τους. Τώρα, όμως, βγάζουν αιδημόνως τον σκασμό, όπως βλέπεις!

Οπότε, με τα δικά μου έχεις κάτι να βασιστείς· έστω καί πρακτικό γιατροσόφι. Δεν χάνεις τίποτε, αν δοκιμάσεις. Στο κάτω-κάτω, τα τσάγια -ακόμη κι αν δεν φέρουν αποτέλεσμα- δεν θα σου κάνουν κάτι κακό.]

Καί λίγα μεταφυσικά της Κοβιντίτιδας

α. Βόλτα στην έρημη πόλη

Κάτι μέρες… Μ’ έναν σκυλοδόντη Ήλιο των Ιχθύων πάνω απ’ τα κεφάλια· σε μιά πόλη έρημη.

Όπως οι παρατημένες πόλεις του Φάρ Ουέστ, που τις εγκατέλειψαν όταν σώθηκε η φλέβα χρυσού· κι απέμεινε η ξεχαρβαλωμένη πόρτα του σαλούν να χτυπάει με τον αέρα.

Τα κτίρια… αλήθεια, πόσοι παρατηρούν τα κτίρια;

Όσοι ξεκλέβουν χρόνο να τα δούν, θα μου πείς. Οι ελαφρώς άνω θρώσκοντες.

Κτίρια όμορφα, κτίρια άσχημα… κτίρια γιαπιά, να σημαδεύουν τον ουρανό τα σκουριασμένα σίδερα γιά το “πανωσήκωμα”. Κι άμα πας παραέξω, προς την ύπαιθρο, παράγκες προχειροφτιαγμένες από ξύλα φύρδην-μίγδην, παλιούς μουσαμάδες κλεμμένους, τενεκέδες, πλαστικά.

Δέν θες να ξέρεις ποιοί κατοικούν εκεί μέσα!

“- Κύριε, πάτε δύο μέτρα πιό πίσω!”, τον επανέφερε στην πραγματικότητα η κυρία με τη χειρουργική μάσκα καί τα γάντια μιάς χρήσεως.

Ά, μάλιστα, υπάρχουν καί οι άνθρωποι σ’ αυτή την πόλη! Τους είχε ξεχάσει!

Κοίτα να δείς, όμως, που οι άνθρωποι μοιάζουν (πόσο πολύ μοιάζουν!) με τα κτίσματα!!! Συναντάς τους ανθρώπους-παράγκες (πού ‘ναι οι περισσότεροι), προσπερνάς τους ανθρώπους-γιαπιά, δίνεις κάποια σημασία στους ανθρώπους-όμορφα ολοκληρωμένα κτίρια.

Καί η ζωή συνεχίζεται, παρεκτός κι αν φτάσουμε στο σταυροδρόμι του Ηρακλή. Εκεί, σταματάμε.

β1. Λογική I

Τελικά, αυτός ο ιός, ακόμη κι αν δεν υπήρχε, θά ‘πρεπε να εφευρεθεί!

Γιατί;

Διότι, ακόμη κι αν ως παράγοντας ασθένειας είναι της καρπαζιάς, ως καταλύτης εξελίξεων έδειξε πως είναι γίγαντας.

Ένας ιός-φάντασμα διέλυσε (στην κυριολεξία!) τους ανθρώπους-παράγκες.

Αυτοί είναι, μωρέ, οι απόγονοι των αρχαίων ημών, κι οι κληρονόμοι ενός πανάρχαιου πολιτισμού; Αυτοί; Που με το πρώτο σκιάξιμο ξέχασαν όσα ήξεραν καί πάνε καί κρύβονται σαν κατσαρίδες;

Σιγά μην είναι!

Πού είναι η ψυχραιμία τους;

Πού είναι η λογική τους;

Στα προηγούμενα, θες επειδή το κυρίως θέμα ήταν ο φόβος που επέβαλε ο υποτιθέμενος ιός (κι όχι τόσο οι λεπτομέρειες της ασθένειας), θες κι από κάμποση δόση πονηρού αστεϊσμού (να δώ ποιός θα το πάρει χαμπάρι), δεν αναφέρθηκα σε κάτι ούλτρα ουσιαστικό, εκ των ουκ άνευ:

Το πώς γνωρίζουν οι (τρομάρα τους!) επιστήμονες ότι κάποιος έχει προσβληθεί από Κοβίντ-19.

Το τέστ, μ’ άλλα λόγια.

Γιά το οποίο, υπάρχουν μερικές ερωτήσεις-φωτιά:
Αλήθεια, πότε πρόλαβαν καί το φτιάξανε;…
…Πότε πρόλαβαν -πρίν απ’ αυτό- να εντοπίσουν καί να καταχωρήσουν νέο τύπο ιού, άγνωστον μέχρι τότε; (Ώστε να φτιάξουν καί τέστ-κοστούμι γι’ αυτόν; )
Μήπως εφοδιάσανε αμέσως με δαύτο κάθε χώρα με πρόβλημα;
Καί -αν υποτεθεί πως το φτιάξανε- πόση ακρίβεια έχει;

Θέλετε τη γνωμούλα μου;
Ούτε φτιάξανε κανένα τέστ,
ούτε εντόπισαν νέον ιό,
ούτε εφοδιάσανε κανέναν συμπάσχοντα οργανισμό δημόσιας υγείας άλλης χώρας.

Ψέμματα, ψέμματα, καί ψέμματα!!!

Αυτά λέει η λογική· διότι, από εργαστήριο καί εργαστηριακή δεοντολογία θα μου επιτρέψει ο πάσα είς να γνωρίζω καλύτερα από τον κάθε διαδικτυακόν ξερόλα.

Όσον αφορά, τώρα, την ακρίβεια (αλλά καί τα προηγούμενα ερωτήματα), δες εδώ αναγνώστη μου πράγματι επιστημονικό περιποιημένο χέσιμο προς ημιμαθείς καί παπαγαλάκια φαρμακευτικών πολυεθνικών. (Λίγο υπομονή με την ορολογία καί το μέγεθος του κειμένου! Αξίζει πολλά!) Ώστε να διαπιστώσεις ιδίοις όμμασιν πώς τα πχ δέκα -πιθανά- περιστατικά προσβεβλημένων από Κοβίντ-19 ασθενών γίνονται πχ πενήντα, απλά καί μόνον από το λεγόμενο (μονόπλευρο) “συστηματικό σφάλμα” της ανίχνευσης. (Ή αλλοιώς, όπως τις ονομάζει το κείμενο, τις “ψευδώς θετικές” ενδείξεις ενός ιατρικού τέστ.)

[Παρένθεσις – σοφή συμβουλή προς εργένηδες:

Εάν, ώ λεβέντες μου, φτάσετε στο σημείο να πάει η γκόμενα ν’ αγοράσει τέστ εγκυμοσύνης (ξέρετε, εκείνο το χαρτάκι που το κατουράει, κι αυτό το ρημάδι δείχνει …το μέλλον!), ετοιμαστήτε άνευ αναβολής γιά τον χορό του Ησαΐα! Μην την αρχίσετε τη γκόμενα με τα επιστημονικά του άρθρου -περί “ψευδώς θετικών” ενδείξεων-, διότι προβλέπω πως ο παπάς θα τελέσει έτερον μυστήριον, αντί του γάμου· την κηδεία σας! Καρα-lol!!!

Αυτά εδώ τα επιστημονικά είναι γιά Κινέζικους ιούς, όχι γιά γκαστρώματα! ]

β2. Λογική II

Η λογική, τώρα (ξαναλέω, Η ΛΟΓΙΚΗ), λέει κι άλλα.

Λέει πως κανείς μα κανείς δεν μιλάει στις ειδήσεις γιά σύγκριση συμπεριφορικών μοντέλων πανδημιών (δηλαδή, τί πυρετό ανεβάζει ποιό ποσοστό του πληθυσμού, πόσο γρήγορα εξαπλώνονται, κτλ κτλ) – καί δή, παρεμφερών ασθενειών (γρίππες).

Καλά, τί απέγιναν τα κομπιούτερς; τά ‘φαγε η γάτα; τα σάπισε ο Κοβίντ-19; Τί τά ‘χουν οι γιατροί; γιά διακοσμητικά; ή γιά να παίζουν πασιέντζες μεταξύ δύο εγχειρήσεων;

Κι εκείνη η τεχνητή νοημοσύνη, με την οποία μας πρήξανε τους όρχεις “έρχεται” καί “έρχεται”, τί απέγινε; Τόσο δύσκολο (ή τόσο ακριβό) είναι να στήσουν ένα -ακόμη καί παγκόσμιο- δικτυάκι ειδικού προγραμματισμού, να συλλέγει δεδομένα ασθενών σε “πραγματικό χρόνο” καί να βγάζει πιθανά “σενάρια” γιά την (υποτιθέμενη) ασθένεια του Κοβίντ-19;

Είδατε, λοιπόν, πόσο εύκολο είναι να γυρίσεις την ανθρωπότητα στην εποχή των σπηλαίων;

Αρκεί ένας καταιγισμός ψευδών ή/καί διογκωμένων ειδήσεων, κι όλοι ξεχνάνε καί λογικές, καί ψυχραιμίες, καί σκεπτική ικανότητα, καί σε ποιόν αιώνα ζούμε, καί τί μέσα διαθέτουμε…

…Όλοι τα ξεχνάνε αυτά, καί κάθονται σα χάνοι κι ακούνε με προσοχή τους αρδ καί τους πωλητικούς! Ήμαρτον, ρέ φούστη μου!!!

(Πάρτε τους καί καμιά πίπα, ρέ παιδιά, όλων αυτωνών, αφού τους βλέπετε σαν μικρούς θεούς επί Γής!)

Προσωπικώς, ΑΡΝΟΥΜΑΙ να εμπαίζει τη νοημοσύνη μου ένα Παρλιακούλι. Όπως παλιότερα αρνούμουνα άλλο τόσο να πάρω στα σοβαρά ένα Αλεκσάκι κι ένα Γκάπατο.

Όμως, ξαναρωτάω: που πήγαν οι απόγονοι …του Πλάτωνα; διότι δεν βλέπω καί πολλούς. Κάτι πανικοβλημένους με κενό βλέμμα βλέπω στους δρόμους, με πλαστικά γάντια μιάς χρήσεως.

Ά, ρέ, ταλαίπωρη πατρίδα, με τα τσόλια που ανέχεσαι απάνω σου!…

γ. «Εναλλακτικός» στρουθοκαμηλισμός

Ούτε λογική, ούτε ψυχραιμία – ναί· από τον “καθημερινό” άνθρωπο.

Άμ, εκείνοι οι “εναλλακτικοί”, πού χάθηκαν κι αυτοί;

Πού βρίσκονται, να ξεμπροστιάσουν την απάτη του Κοβίντ-19; Πού είναι, να πούν… να εφαρμόσουν όλες εκείνες τις διδασκαλίες τους γιά την αυρική ενεργειακή θωράκιση του ανθρώπου, άλλως “τσί”, ή “πράνα”, ή όπως αλλοιώς θές πές την; Μόνο γιά τα εύκολα θα τους έχουμε; μόνο γιά τίποτε σεμινάρια με πληρωμή – καί συνακόλουθες γνωριμίες μεταξύ αρσενικών καί θηλυκών μελών “της σχολής” στα διαλείμματα των σεμιναρίων;

Δε μας παρατάνε κι αυτοί, λέω ‘γώ…

Όχι πως όλ’ αυτά είναι παραμύθια· ούτε κι η δύναμη της μεταλαβιάς είναι παραμύθι. Διότι, κάποιος πρέπει να εξηγήσει σε “ορθολογιστές” στόκους ότι υπάρχουν κι άλλα επίπεδα της πραγματικότητας – το αιθερικό, κι άλλα ακόμη παραπάνω. Που δεν τα αγγίζει κανένας ιός, πραγματικός ή μή.

Αλλά, πού βρίσκονται οι λεγόμενοι “δάσκαλοι” τώρα, στα δύσκολα; Ωραίοι δάσκαλοι είναι… που αφήνουν τον καθέναν να βγάλει το φίδι απ’ την τρύπα μόνος του! Μήπως θέλετε καί πληρωμή, ρέ λεβέντες;

Τέλος πάντων, είπαμε: Ήλιος, έξω, τσάγια με Ελληνικά βότανα. Καί (δεν το είπαμε αυτό) ισχυρή θέληση! Θα λές στον εαυτό σου συνεχώς: “- ΔΕΝ θ’ αρρωστήσω!”, καί δεν θα σε πιάσει τίποτε.

Κι όλ’ αυτά τζαμπέ! Δεν σκοπεύω, αναγνώστη μου, να σε καλέσω σε σεμινάριο, που θα πληρώσεις γιά να δείς τη θεία μορφή μου!

δ. Ζωντανοί καί ζόμπυ

Τελικά, δεν είναι να το παλεύεις το πράγμα· όλα εκείνα τα άτομα, που σε εποχές πρό ιού κοιτούσαν την πάρτη τους, τώρα πάλι την πάρτη τους κοιτάνε (γι’ αυτό καί σηκώνουν το μισό σουπερμάρκετ, όποτε πάνε γιά ψώνια)… με τη διαφορά, ότι τώρα το όποιο ψυχικό καί νοητικό δυναμικό τους έχει μηδενιστεί. Ζόμπυ (με ιατρικές μάσκες) που περπατάνε καταντήσανε, καί τίποτ’ άλλο.

Πχ όλες εκείνες οι παραδόπιστες μικροαστές Ελεεινίδες, που κυνηγούσαν γαμπρό με χοντρό πορτοφόλι, τώρα σου ζητάνε να κάνεις δυό μέτρα πίσω. Τουλάχιστον να λέγανε ότι φοβούνται μή σε κολλήσουνε τίποτε, καί συγνώμη βραδερφέ… αντιθέτως, θεωρούν (οι αυτοκράτειρες!) ότι εξ ορισμού εσύ είσαι ο άρρωστος, που θα τις κολλήσεις μικρόβια!!!

Με γαργαλάει το χαιρέκακο χιούμορ που έχω ώρες-ώρες, να πω πράγματα, όπως: “- Να πάτε εσείς, μανδάμ, δυό μέτρα παραδίπλα, πίσω απ’ το ράφι με τις μουστάρδες, διότι δεν γουστάρω να έχω σαβούρες στο οπτικό μου πεδίο!” Αλλά απ’ την άλλη λέω πως είναι χαμένος χρόνος. Σάμπως θα συνετιστεί το τσόλι; ή θα μάθει τρόπους;

Σκεφθήτε, όμως, ότι τα ποδαράκια του Κοβίντ-19 υπεισάγουν ένα κριτήριο φοβερό καί τρομερό:
Πόσοι είναι πράγματι Έλληνες, πράγματι κληρονόμοι ενός πανάρχαιου υψηλότατου πολιτισμού;
Πόσοι δικαιούνται να τον κληρονομήσουν αυτόν τον πολιτισμό;…
…Αφού εφαρμόζουν καί στην καθημερινή ζωή τους τα διδάγματά του (αφοβία, ενεργειακή θωράκιση, ενεργειακή θεραπεία, κτλ), καί δεν τά ‘χουν μόνο γιά γνώσεις να πουλάνε μούρη σε συζητήσεις;
Επομένως, πόσοι θα χρειαστεί -καί θα μπορέσουν- να δώσουν μάχη γιά μιά νέα, όμορφη, πραγματική Ελλάδα;

Μόνον τα “έτοιμα, όμορφα κτίρια”. Οι λοιποί, τον πούλον.

Τώρα, βέβαια, τα αίτια που καταντάνε κάποιον Έλληνα ( ; ) ζόμπυ, είναι αρκετά· αλλά κρίνω πως δεν πρέπει να μας απασχολήσουν. Δεν γράφουμε διατριβή κοινωνιολογίας! Ίσως προφορικά, σε καμιά παρεΐστικη συζήτηση – κι άμα βρεθεί χρόνος γιά ξόδεμα.

Ωστόσο, το συμπέρασμα είναι σίγουρο: όλα αυτά τα ζόμπυ-άτομα με τις ιατρικές μάσκες είναι τελείως άχρηστα γιά ο,τιδήποτε σοβαρό (προς τη δημιουργία πραγματικής Ελλάδας), όθεν πρέπει ν’ αποφεύγονται, διότι μόνο ζημιά θα κάνουν στην Ελληνική Υπόθεση. Καί, σχεδόν πρέπει να ευγνωμονούμε τον Κοβίντ-19, που τα ξεγύμνωσε μπροστά μας μία καί καλή!

Τώρα, ξέρουμε. Τώρα, θα μετρηθούμε καί θα μαζευτούμε μόνο εμείς, οι γρηγορούντες.

Λοιπόν.

Είμαστε λίγοι οι ζωντανοί, αλλά μή χάνετε το κουράγιο σας!

Βάλτε μπρός τη λογική σας, τις γνώσεις σας, τις ψυχικές σας ικανότητες…

…κι αφήστε τους νεκροζώντανους να κατατρύχονται από κατά φαντασίαν ασθένειες!

Αυτό εδώ, αφιερωμένο – τίποτε δεν θα μας πάρει από κάτω!

Υγ: Στην Ιταλία γίνεται χαμός, ναί, αλλά μή δίνετε σημασία στις ειδήσεις από εκεί, διότι άλλο το τί γίνεται στην Ιταλία, κι άλλο το τί γίνεται στην Ελλάδα.

Δυστυχώς, όλα δείχνουν πως οι Ιταλοί λούζονται κάτι τελείως διαφορετικό από τον Κοβίντ-19· κάτι, όντως θανατηφόρο σε μεγάλη κλίμακα. (Κι ο λόγος; αυτά που λέγαμε: πάλη ιερατείων, που αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο – διότι η Ιταλία “έπρεπε” να τιμωρηθεί.)

Παραμένοντας, όμως, στην Ιταλία, οι κάτοικοί της μας έδωσαν ένα πολύ μεγάλο μάθημα: βγήκαν στα μπαλκόνια κι άρχισαν να τραγουδάνε. Καί δέν μιλάω γιά την ανθρωπιά της ενέργειάς τους, ή την κοινωνικότητα που εκδηλώνουν.

Άλλο εννοώ.

Ποιός είναι ο θεός της Μουσικής; Μήπως ταυτόχρονα τυγχάνει καί θεός της Ιατρικής; Έεεεεε;

Είδατε πώς οι Ιταλοί ακολούθησαν από ένστικτο πανάρχαιους δρόμους, που δεν τους μολύνει κανένας αρδ καί κανένας πωλητικός καί καμμία πολυεθνική φαρμάκων;

Άχ, μωρέ …απόγονοι του Πλάτωνα! Ξυπνάτε!!! Ξυπνάτε, καί ψάξτε μέσα σας!

Εκεί βρίσκεται η λύση του δράματος.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γιατί ο λαϊκισμός «πονάει»

Το τελευταίο διάστημα συμβαίνει κάτι αξιοπερίεργο. Οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, έχουν εγκατασταθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του.. Κοινοβουλίου και μετατρέπουν...

Το παρασκήνιο της ανατροπής με Μπελέρη, το τηλεφώνημα της Μέτσολα στον Μητσοτάκη, οι… μυστηριώδεις...

Το ισχυρό δίλημμα Μητσοτάκη -Δεν σας κρύβω ότι από επαγγελματική και μόνο διαστροφή παρακολούθησα την ομιλία του προέδρου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την...

Η βία στην κοινωνία μας τείνει να γίνει συνήθεια

Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιον λόγο κάποιοι θέλουν να ορίσουν τη γυναικοκτονία ως ξεχωριστό αδίκημα. Υπάρχει ο όρος ανθρωποκτονία ο… οποίος καλύπτει όλα τα είδη...

Gold Switzerland: «Έρχεται ασφυξία από το τσουνάμι του αμερικανικού χρέους»

Συνέπεια της τρέχουσας «φούσκας χρέους» θα είναι η αποπληθωριστική κατάρρευση των αγορών που θα επιφέρει «ασφυξία» όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανάλυσή της η Gold...

Η περιφρόνηση στην “ησυχία, τάξη και ασφάλεια”…μπάτε σκύλοι

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό. Το πρόβλημά μας είναι κοινωνικό. Δεν σημαίνει ότι αυτό απαλλάσσει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του από...

Ρυθμίσεις …Αυτορρυθμίσεις …Μεταρρυθμίσεις

Μόλις μπήκαμε στην εποχή της Άνοιξης, η φύση αυτορρυθμίζεται και αναγεννάται. Κάθε φυσικό σύστημα, οργανικό ή όχι, είναι προικισμένο με τις ιδιότητες της αυτορρύθμισης. Δηλαδή,...

Τι κρύβεται πίσω από τη σύγκρουση Βαγγέλη Μαρινάκη – Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δε συγχώρησε ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ ότι τον έκλεισε επί δύο μερόνυχτα σε ένα δωμάτιο για να μπορέσει να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια. ...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Έξι μυστήρια που έλυσε η επιστήμη το 2023 και ένα που δεν μπόρεσε να αποκαλύψει

Το 2023 ήταν μια ... καλή χρονιά για τους επιστήμονες καθώς κατάφεραν να αποκαλύψουν...

Η μυστήρια πλευρά της Αθήνας: Η κρυμμένη γέφυρα του Όθωνα και το άγνωστο σπήλαιο στο κέντρο της πόλης! (φωτό)

Βρισκόμαστε σε μια παμπάλαια περιοχή της Αθήνας, που σήμερα μπορούμε να λέμε πως περιλαμβάνει...

Τα Ορφικά, τα Καβείρια μυστήρια και ο Μέγας Αλέξανδρος…

Σύμφωνα λοιπόν με τον μύθο ο Φίλιππος και η βασιλοπούλα των Μολοσσών Ολυμπιάδα μυήθηκαν...

Φως στα Καβείρια Μυστήρια

Είναι γνωστό ότι στους αρχαίους πολιτισμούς οι μυστηριακές τελετές, ήταν πολύ σημαντικές τόσο για την...