Τα Βαλκάνια “ΦΛΕΓΟΝΤΑΙ” και οι Ευρωπαίοι …χτενίζονται!

262
όχι, προσφυγόπουλα, σύλλογοι γονέων, Κω,

Μόνο σε μια “χλιαρή” σύσταση στις ευρωπαϊκές χώρες να σέβονται τους ευρωπαϊκούς κανόνες απευθύνουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ολλανδική προεδρία, σε κοινή δήλωσή τους, με όλα αυτά που συμβαίνουν στα Βαλκάνια. Και μάλιστα λίγες μέρες πριν την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.

Κατά τ’ άλλα μόνο στη χώρα μας έχουν να κάνουν συστάσεις και προτροπές πως πρέπει να συμπεριφέρεται στους πρόσφυγες.

Οι θεσμοί της Ευρώπης βλέποντας την πΓΔΜ που θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τις άλλες χώρες που βρίσκονται εντός και αρκέστηκε σε χλιαρές παροτρύνσεις και οδηγίες, όπως:

“Όλες οι χώρες που συμμετέχουν έχουν την ευθύνη και την υποχρέωση να σέβονται τους ευρωπαϊκούς κανόνες και να θέσουν τέλος στην προσέγγιση που ευνοεί την προώθηση των προσφυγικών κυμάτων στην επόμενη χώρα. Πράττοντας αυτό, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις επιπτώσεις στις γειτονικές χώρες”.

Διαβάστε επίσης:  ΠΑΡΙΣΙ: Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι στο πλήθος - Νεκρός ο δράστης, τέσσερις τραυματίες

Επιπλέον, καλούνται όλες οι χώρες και οι φορείς κατά μήκος της διαδρομής να προετοιμάσουν τον απαραίτητο σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης, έτσι ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις ανθρωπιστικές ανάγκες, συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων υποδοχής”.

Σιγά τα ωά!

Και μετά μας λένε πως ενδιαφέρονται για την ανθρωπιστική κρίση που ενδέχεται να ξεδιπλωθεί σε ορισμένες χώρες, ιδίως στην Ελλάδα.

Μόνο λόγια του αέρα, ακούμε μέχρι τώρα!