Ταινία με θέμα τη ζωή της πρωτοπόρου επιχειρηματία του 20ου αιώνα, Έλενα Ρουμπινστάιν

59
Ταινία με θέμα τη ζωή της πρωτοπόρου επιχειρηματία του 20ου αιώνα, Έλενα Ρουμπινστάιν

Η ζωή της πρωτοπόρου επιχειρηματία καλλυντικών του 20ου αιώνα Έλενα Ρουμπινστάιν (Helena Rubinstein) θα είναι το θέμα της ταινίας μεγάλου μήκους με τίτλο «Helena» που θα χρηματοδοτηθεί από ειδικό ταμείο της Studiocanal Australia.

Την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει ο Άντονι Γουόντινγκτον και τη σκηνοθεσία η Κάθριν Τόμσον.

Η Έλενα Ρουμπινστάιν, η οποία έφερε την επανάσταση στη βιομηχανία των καλλυντικών στις αρχές της δεκαετίας του 1900 γεννήθηκε στην Κρακοβία της Πολωνίας και έζησε στην Αυστραλία και στην Αμερική.

Έχτισε μία αυτοκρατορία με σαλόνια ομορφιάς στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Μελβούρνη και τη Νέα Υόρκη. Ήταν επίσης καλλιτέχνης και φιλάνθρωπος.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της από το 1928 όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με το δίλημμα να εγκαταλείψει τον έλεγχο της αυτοκρατορίας της ή να θυσιάσει τον γάμο της με τον Έντουαρντ Τίτους και τα παιδιά της. Η παραγωγή της βιογραφικής ταινίας θα ξεκινήσει το 2019.

Διαβάστε επίσης:  29χρονος έχασε τη ζωή του κάνοντας κατάδυση στη Ρόδο

Το φιλμ «Helena» είναι το πρώτο project που θα αναπτυχθεί από το Cultivator Fund της Studiocanal ταμείο, που χρηματοδοτηθεί κινηματογραφικά έργα μέσω των οποίων ιστορίες της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας θα γίνονται γνωστές στο διεθνές κοινό.

Η παραγωγή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Scripted Ink, μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει Αυστραλούς συγγραφείς.

«Η ταινία “Helena” είναι μια εμπνευσμένη ιστορία μίας αληθινής πρωτοπόρου σε κοινωνικό και επιχειρηματικό πεδίο, η παγκόσμια κληρονομιά της οποίας συνεχίζεται μέχρι σήμερα» δήλωσε ο Γκρεγκ Ντένινγκ επικεφαλής πωλήσεων και διευθυντής ανάπτυξης της Studiocanal.

Η γαλλική εταιρεία Vivendi’s Studiocanal ίδρυσε την Studiocanal Australia τον Ιούλιο του 2012, όταν εξαγόρασε την Hoyts Distribution.