Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.1 C
Athens

Ταϊβάν: Ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,2 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ταϊβάν, το οποίο είναι αραιοκατοικημένο, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS).

Από την πλευρά της η μετεωρολογική υπηρεσία της Ταϊβάν ανέφερε ότι ο σεισμός -που σημειώθηκε στις 14:44 (τοπική ώρα και 09:44 ώρα Ελλάδας)- είχε μέγεθος 6,8 βαθμών, επισημαίνοντας ότι το επίκεντρό του ήταν περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια της πόληςΤαϊτούνγκ και το εστιακό του βάθος 10 χιλιόμετρα.

Το USGS ανακοίνωσε αργότερα ότι ο σεισμός ήταν 6,9 βαθμών.

Τα μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν μετέδωσαν ότι στην πόλη Γιούλι ένα χαμηλό κτίριο το οποίο στέγαζε ένα παντοπωλείο κατέρρευσε και τέσσερα άτομα που είχαν παγιδευτεί τελικά απεγκλωβίστηκαν. Εξάλλου, τρία άτομα των οποίων το όχημα έπεσε από κατεστραμμένη γέφυρα σώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Central News Agency μετέδωσε εικόνες από πανικόβλητους κατοίκους της πόλης να τρέχουν προς το κτίριο, το οποίο κάλυπτε πυκνό σύννεφο σκόνης.

Εξάλλου η εταιρεία που διαχειρίζεται τους σιδηροδρόμους της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι έξι βαγόνια τρένου εκτροχιάστηκαν στον σταθμό Ντόνγκλι, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όταν κατέρρευσε μέρος του στεγάστρου της πλατφόρμας. Οι περίπου 20 επιβάτες που βρίσκονταν στα βαγόνια απομακρύνθηκαν και σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπήρξαν τραυματίες. Περισσότεροι από 600 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ορεινές περιοχές καθώς δρόμοι έχουν μπλοκαριστεί. 

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη χώρα, με τα κτίρια να κουνιούνται και στην πρωτεύουσα Ταϊπέι. Το κέντρο σεισμικών δικτύων της Κίνας από την πλευρά του επεσήμανε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στις παράκτιες περιοχές της χώρας, κυρίως στη Φουζιάν, τη Γκουανγκντόνγκ, τη Ζιανγκσού και τη Σανγκάη.

Μετά τον σεισμό εκδόθηκε ανακοίνωση για τσουνάμι από το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης τσουνάμι το οποίο ήρθη στη συνέχεια. Οι αρχές της Ταϊβάν δεν εκδίδουν προειδοποίηση για τσουνάμι για σεισμούς που είναι μεγέθους κάτω των 7 βαθμών.

Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο, τα κύματα του τσουνάμι υπήρχε περίπτωση να φτάσουν σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας επίσης εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους 1 μέτρου σε μέρος της νομαρχίας της Οκινάουα και αυτή όμως ήρθη λίγη ώρα αργότερα. 

Σημειώνεται ότι σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών έπληξε το Σάββατο το βράδυ την ίδια περιοχή τις ανατολικές ακτές της Ταϊβάν.

Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:30 (τοπική ώρα, 16:30 ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου και είχε επίκεντρο περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Ταϊτούνγκ. Το εστιακό του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.

Μετά τον σεισμό αυτό δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα ή ζημιές, ενώ ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί.

Η Ταϊβάν βρίσκεται κοντά στο σημείο που ενώνονται δύο τεκτονικές πλάκες. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σεισμό στο νότιο τμήμα της χώρας το 2016, ενώ άλλη σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 2.400 ανθρώπων το 1999.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS,AFP

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Συντάξεις μηνός Μαΐου, εφάπαξ και Αδειοδωρόσημο Πάσχα: Ποιοι πάνε σήμερα στα ΑΤΜ και ποιοι...

Σήμερα, Πέμπτη, 25 Απριλίου αρχίζει η επίσημη καταβολή συντάξεων μηνός Μαΐου 2024. Αναλυτικά, σήμερα θα πληρώσουν τα τέως ταμεία των μη μισθωτών τις συντάξεις αλλά...

Σαν σήμερα 25 Απριλίου ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ χρησιμοποιεί 40 περιστέρια

Σαν σήμερα 25 απριλίου το 1850 ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του...

Κρατείται μέχρι να απολογηθεί ο Φλώρος: Ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα – Κινδυνεύει με 10ετή...

Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος αντιμετωπίζει το κακούργημα της επίθεσης σε βουλευτή κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής...

Άρειος Πάγος: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, εκτός της «κούρσας» για τις ευρωεκλογές τέθηκαν οι «Σπαρτιάτες». Υπενθυμίζεται ότι υπομνήματα είχαν καταθέσει στον...

Ρέντη: Πώς οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών

Την συμμορία χούλιγκαν που εμπλέκεται μεταξύ άλλων στην δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών στου Ρέντη που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Αρχιφύλακα Γεώργιου...

Διακοπές Ρεύματος ΔΕΗ: Χωρίς ρεύμα την Πέμπτη (25/04) αυτές οι περιοχές της Αθήνας!

Σε πολλές περιοχές της Αττικής θα σημειωθεί προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος την Πέμπτη (25/4/2024). Πόση ώρα θα κρατήσει η διακοπή ρεύματος και τι ώρες θα...
Κιλκίς, κατέσχεσαν, κρέας,

“Καλάθι του Πάσχα”: Σε ισχύ από σήμερα – Και το αρνί στις νέες κατηγορίες...

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα Τετάρτη (24/4) το Καλάθι του Πάσχα, το οποίο καλείται να δώσει λύση στις αυξημένες τιμές των πασχαλινών προϊόντων. Σύμφωνα με...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Νέα Υόρκη: Σεισμός 4,7 Ρίχτερ

Σεισμός ταρακούνησε την πυκνοκατοικημένη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης το πρωί της Παρασκευής, ανακοίνωσε το Αμερικανικό...

Ταϊβάν: Διασώσεις εγκλωβισμένων μετά τον ισχυρό χθεσινό σεισμό – 52 άνθρωποι αγνοούνται

Έξι εργάτες, που είχαν παγιδευτεί σε λατομείο μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε χθες,...

Ταϊβάν: Ώρες αγωνίας για εγκλωβισμένους σε σήραγγες και ερείπια – Εννέα νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες

Εννέα νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ισχυρού σεισμού 7,5 βαθμών Ρίχτερ, που...

Ταϊβάν: Σοκάρουν τα βίντεο από τον φονικό σεισμό – Νεκροί, δεκάδες τραυματίες και ισοπεδωμένα κτήρια

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι είναι νεκροί εξαιτίας του πολύ ισχυρού σεισμού που έπληξε χτύπησε το...