Τάκης Χορν. Ο Ερωτικός…

Η τελευταία συνέντευξη του Δημήτρη Χόρν. Καλοκαίρι 1997. Σεπτέμβριος. Πόρτο Ράφτη.

88
Τάκης Χορν. Ο Ερωτικός...

Αριστοκρατικός. Χαρισματικός. Γοητευτικός. Τάκης Χόρν.

Τάκης Χορν. Ο Ερωτικός...
Με τον άλλο έρωτά του την Έλλη Λαμπέτη

Το 1953 ξεκινάει η θυελλώδης σχέση του με την Έλλη Λαμπέτη, που κράτησε 7 χρόνια.

Ο παθιασμένος τους έρωτας θα γίνει το αγαπημένο θέμα κοινού και σκανδαλοθηρικού τύπου. Η Λαμπέτη θα επισπεύσει το διαζύγιο της με τον Μάριο Πλωρίτη, για να ζήσει δίπλα στον αγαπημένο της.

Ο χωρισμός θα έρθει το 1959 και μαζί του θα σταματήσει και η επαγγελματική τους συνεργασία.

Χρόνια μετά, ο Χορν μιλώντας για την σχέση τους δήλωνε: «Ήταν αφόρητη ζηλιάρα. Δεν τολμούσα ούτε βλέμμα να ρίξω σε άλλη γυναίκα. Γινόταν χαλασμός. Ζήλευα κι εγώ ελεεινά. Ήμασταν μαζί 7 χρόνια. Όταν με άφησε ήμουν σαν ταύρος εν υαλοπωλείω. Πληγώθηκε ο εγωισμός μου. Δεν μπορώ να πω πως δεν την αγάπησα. Και την θαύμαζα πολύ σαν ηθοποιό. Αλλά δεν ήταν η γυναίκα της ζωής μου».

Ο έρωτας της ζωής του ήταν η Άννα Γουλανδρή, η δεύτερη γυναίκα του.

Η πρώτη τους γνωριμία είχε γίνει όταν η Άννα ήταν παντρεμένη με τον πρέσβη Λεωνίδα Παπάγο. Όταν ξανασυναντήθηκαν δεν υπήρχαν πλέον εμπόδια.

Ο γάμος τους έγινε το 1967 και κράτησε μέχρι τον θάνατο της Άννας το 1988, από καρκίνο.

Όπως έλεγε ο ίδιος πάντα «Την αγάπησα πάρα πολύ». Μαζί δημιούργησαν το Ίδρυμα «Γουλανδρή-Χορν».

Διαβάστε επίσης:  ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Όταν ο Γ. Σεφέρης παρέλαβε το Νόμπελ, σαν σήμερα, το 1963

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας της Έντιθ Πιαφ

Τάκης Χορν. Ο Ερωτικός...Ο ανεκπλήρωτος έρωτας της Έντιθ Πιαφ για τον Δημήτρη Χορν. Τον γνώρισε το 1946 σε μία εμφάνιση της στην Αθήνα, στο Θέατρο Κοτοπούλη.

Η διάσημη Γαλλίδα τραγουδίστρια, θα επιστρέψει στο Παρίσι, αλλά δεν θα σταματήσει να σκέφτεται το νεαρό Έλληνα κι έτσι αρχίζει να του γράφει.

Σε μία τετρασέλιδη επιστολή της με ημερομηνία 20/9/1946, μεταξύ άλλων γράφει: «Σ’ αγαπώ όπως δεν αγάπησα ποτέ κανέναν, Τάκη, μη μου πληγώσεις την καρδιά! …… αν πας στο Λονδίνο μετά την Αμερική θα πάω κι εγώ, θα’ θελα να ζω πολύ κοντά σου, νομίζω πως θα μπορούσα να σε κάνω ευτυχισμένο και πιστεύω επίσης πως σε καταλαβαίνω πολύ καλά. Ξέρω πως είμαι ικανή να τα παρατήσω όλα για σένα….»

Ποτέ δεν έγινε γνωστό αν ο Χορν απάντησε ποτέ στην επιστολή που του έστειλε η Έντιθ Πιαφ και φαίνεται πως μάλλον ο έρωτάς της έμεινε ανεκπλήρωτος, γιατί εκείνο το διάστημα ο ίδιος ήταν παντρεμένος με την Ρίτα Φιλίππου.

Το τέλος…

Στις 16 Ιανουαρίου του 1998 ο Τάκης Χορν πεθαίνει, ύστερα από τετραετή μάχη με τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Πηγή: https://www.facebook.com/paoaoaps?hc_ref=ARQd9EObDFThbP7B8rpHgWDm295nXrbNhEITONKLu-UI1XzlQeM2Ff1cU2_DQuJa-Mc&fref=nf